Πάλι θρίλερ στη Ρόδο, πάλι Ουότερς και νίκη επί του Αρη στην παράταση

Ο Κολοσσός έζησε το... deja vu του αγώνα του με τον Απόλλωνα Πάτρας, αλλά αυτή τη φορά νίκησε τον Αρη 1,3 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη και δεν αγχώνεται για το... ριπλέϊ. Ηταν πάλι ο Ντομινίκ Ουότερς, ασταμάτηος και σήμερα με 25 πόντους, που κέρδισε το φάουλ με το σκορ στο 77-77 πριν τη λήξη της παράτασης. Ο Νέιμικ και όλοι από τον Αρη φωνάζουν ότι δεν υπήρχε παράταση, ο Ουότερς έβαλε την πρώτη κι έχασε εσκεμμένα τη δεύτερη βολή κι έδωσε

στον Κολοσσό τη μεγάλη νίκη με 78-77, ουσιαστική εξασφάλιση στην κατηγορία.


Σε... τεντωμένο σκοινί κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με τον Αρη να δείχνει ότι έχει τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά τον Κολοσσό να είναι σε απόσταση αναπνοής στο σκορ και να μην του επιτρέπει σε καμία στιγμή να ξεφύγει στο σκορ.


Οι Ουότερς και Πάσαλιτς έδωσαν τον ρυθμό στις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά και όταν ο Αρης βρήκε λύσεις και από τον Αντεγκμπόγιε πήρε τα ηνία του αγώνα και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 21-18.


Το ίδιο σκηνικό διατηρήθηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Κολοσσό όμως να βρίσκει λύσεις από περισσότερους παίκτες, τον Λαρεντζάκη να βρίσκει επαφή με το καλάθι επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική περίοδο που διανύει και φέροντας τα ματς στα ίσια. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο με πόντο και η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Αρη μπροστά στο σκορ με 34-31.


Ο ασταμάτητος Ντόμινικ Ουότερς άλλαξε τη μορφή του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι διαφορές παρέμεναν οριακές, όμως αυτή τη φορά ο έλεγχος του ρυθμού και το μικρό προβάδισμα ανήκαν στον Κολοσσό πο προηγήθηκε με 46-41 στο 25' και έκλεισε την περιόδο με 51-48.


Το θρίλερ κορυφώθηκε στην τελευταία περίοδο και ειδικά στο τελευταίο λεπτό. Ο Αρης μπήκε σε αυτό προηγούμενος με 70-65, διαφορά που έμοιαζε ασφαλείας με βάση την εικόνα του αγώνα και του ρόλου που έπαιζαν οι άμυνες, όμως, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν.


Ο Ουότερς το είχε πάρει προσωπικά και με ένα τρίποντο και ένα δίποντο δώδεκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ισοφάρισε σε 70-70. Ο Αντεγκμπόγιε πήρε την τελευταία επίθεση του Αρη, αστόχησε φωνάζοντας ότι του έγινε φάουλ στη δείσδυση και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.
Εκεί η μάχη πόντο με πόντο συνεχίστηκε και φτάσαμε στην τελευταία φάση, με τον Αρη να διαμαρτύρεται έντονα όχι μόνο ότι δεν υπήρχε φάουλ επί του Ουότερς, αλλά ότι υπήρχε στην προηγούμενη όταν αστόχησε ο Αντεγκμπόγιε.

Παράλληλα, οι "κιτρινόμαυροι" διαφωνούν και για φάουλ που δεν δόθηκε στον Πάσαλιτς στα 28″ πριν την λήξης της κανονικής διάρκειας, τονίζοντας επιπλέον πως δεν υπήρχε μεταφορά μπάλας από τον Βόσνιο, όπως σφύριξαν οι "άρχοντες" του αγώνα.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 12(1), Ουότερς 25(2), Μανωλόπουλος 6(2), Σμιθ 6, Στεφανίδης, Λίντεν 3, Σκοτ 16(4), Χάγκινς 7, Ρόμπινσον 3(1)

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 12(2), Ριντ 10(2), Τόμας 9(1), Πουλιανίτης, Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 19(3), Νέιμικ 3, Μούρτος, Σίμτσακ 5, Αντεγκμπόγιε 17(2)

Keywords
Τυχαία Θέματα