ΕΣΑΚΕ: Με το βλέμμα στα... νησιά και την Πυλαία!

Η αγωνιστική δράση της Basket League, συνεχίζεται με τη διεξαγωγή της 20ης αγωνιστικής το τριήμερο (14-15-16/3). Το φινάλε της κανονικής περιόδου πλησιάζει όλο και περισσότερο και κάθε βαθμός από εδώ και στο εξής μοιάζει υπερπολύτιμος για την υλοποίηση των στόχων των ομάδων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε τρεις από τους επτά αγώνες, όπου αναμένεται να κριθούν αρκετά σημαντικά πράγματα για την συνέχεια

του πρωταθλήματος. Ξεχωρίζει φυσικά το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Πυλαία.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο (14/3) με τέσσερα ματς (17:00). Ο Κολοσσός υποδέχεται τον Άρη σε ένα παιχνίδι με φόντο την 8άδα που συγκεντρώνει τα βλέμματα επάνω του. Οι νησιώτες θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά playoffs, ενώ οι Θεσσαλονικείς να διατηρήσουν την 3η προνομιούχο θέση, που τους δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στις διασταυρώσεις.

Την ίδια ώρα στο Ρέθυμνο, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου φιλοξενεί τον Πανελευσινιακό. Οι γηπεδούχοι θέλουν να βρουν ξανά τον παλιό καλό εαυτό τους και να σταθεροποιηθούν στην πρώτη 6άδα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στα playoffs, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Από την άλλη η ομάδα του Τζίμη Κουστένη θα ψάξει την υπέρβαση σε όλα τα ματς, στη "μάχη" της παραμονής.

Ταυτόχρονα στα Τρίκαλα, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν μέχρι το τέλος της σεζόν την έδρα τους, προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία και στην προκειμένη περίπτωση να διατηρήσουν το καλό μομέντουμ που έχουν, ύστερα από το "διπλό" σωτηρίας στην Ελευσίνα την περασμένη αγωνιστική. Από την άλλη οι "Αχαιοί" θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και να αποδείξουν πως είναι καλύτερη ομάδα, αφήνοντας πίσω την "βαριά" ήττα από την ΑΕΚ.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (14/3) ολοκληρώνεται με το ματς που φαντάζει αδιάφορο. Ο Κόροιβος φιλοξενεί τον Πανιώνιο, με τους γηπεδούχους να είναι η μόνη ομάδα με βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι "κυανέρυθροι" έχουν πέσει και μαθηματικά.

Την Κυριακή (15/3) διεξάγεται μόλις ένα ματς, αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Κηφισιά στο ΟΑΚΑ (15:00). Η "βασίλισσα" φιλοξενεί την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στην προσπάθεια που κάνει για ένα σερί νικών που θα την οδηγήσει στην 4άδα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σύμφωνα και με τον προπονητή τους σε δύσκολη θέση μετά τις συνεχείς ήττες και πλέον χρειάζονται νίκες που θα τους δώσουν βαθμολογική και ψυχολογική ανάταση.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής κλείνει τη Δευτέρα (16/3) με τα ματς των αιωνίων. Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Δράμα με στόχο να υπερπηδήσει το εμπόδιο της καλοδουλεμένης ομάδας του Κώστα Μέξα και να περιμένει στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στην Πυλαία.

Εκεί ο ΠΑΟΚ θα περιμένει τους "λαβωμένους ερυθρόλευκους" με στόχο τη μεγάλη νίκη που θα του δώσει πλεονέκτημα κατάληψης της 3ης θέσης. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δε θα έχει στη διάθεσή της το Βασίλη Σπανούλη, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Πέτγουεϊ και Μάντζαρη, έτσι το έργο της γίνεται ακόμη δυσκολότερο. Ωστόσο η νίκη μοιάζει επιτακτική αν θέλει ο Ολυμπιακός να διατηρήσει την πρωτιά.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής αναλυτικά:

Σάββατο (14/3)

Κολοσσός Ρόδου-Άρης (17:00)Ρέθυμνο-Πανελευσινιακός (17:00)
Τρίκαλα-Απόλλωνας Πάτρας (17:00)
Κόροιβος Αμαλιάδας-Πανιώνιος (17:00)

Κυριακή (15/3)

ΑΕΚ-Κηφισιά (15:00)

Δευτέρα (16/3)

ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός (17:00)ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:00)

Η βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 37
2. Παναθηναϊκός 36
3. Άρης 32
4. ΠΑΟΚ 32
-----------------
5. ΑΕΚ 29
6. Ρέθυμνο 28
7. Απόλλωνας Πάτρας 28
8. Κολοσσός Ρόδου 28
-----------------
9. ΚΑΟΔ 26
10.Τρίκαλα 26
11. Νέα Κηφισιά 26
12. Κόροιβος 25
-----------------
13. Πανελευσινιακός 24
14. Πανιώνιος 22

Keywords
Τυχαία Θέματα