Όλοι οι νέοι παίκτες του Top 16

Η προθεσμία τελείωσε! Ο δεύτερος γύρος του top16 είναι προ των πυλών, με τις ομάδες να κάνουν όσες διορθωτικές κινήσεις μπορούσαν προκειμένου να εμφανιστούν όσο το δυνατόν καλύτερες στο υπόλοιπο τις Ευρωλίγκας, αλλά και στα εγχώρια πρωταθλήματα τους. Συγκεκριμένα 8 ομάδες πραγματοποίησαν μεταγραφές σε αυτό το διάστημα με «πρωταθλητή» των αλλαγών να είναι ο Παναθηναϊκός με 3, την ώρα που ο Ολυμπιακός προχώρησε σε

2. Συνολικά 12 παίκτες φόρεσαν νέες εμφανίσεις την τελευταία στιγμή και το basketblog σας παρουσιάζει το τι καινούριο θα δούμε στο υπόλοιπο της κορυφαίας μπασκετικής διοργάνωσης της Ευρώπης

Ας δούμε λοιπόν μια-μια τις ομάδες που απέκτησαν νέους παίκτες:

Παναθηναϊκός: Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς «νοσούσε» σε ότι είχε να κάνει με την αθλητικότητα, πληρώνοντας τις επιλογές του προπονητή της στην αρχή της σεζόν. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε το χέρι στην τσέπη και με συνοπτικές κινήσεις «έντυσε» στα πράσινα τους Μαρκίς Χέινς (Σάσαρι), Έλιοτ Ουίλιαμς και Βινς Χάντερ, με το «τριφύλι» να κοιτάζει το υπόλοιπο της διοργάνωσης με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ολυμπιακός: Στον Πειραιά είχαμε δύο μεταγραφικά… σίριαλ! Ο Κώστας Παπανικολάου φόρεσε και πάλι την εμφάνιση με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο, με την Μπαρτσελόνα να μην κάνει χρήση της επιλογής που είχε να ματσάρει την προσφορά τον Πειραιωτών και να κάνει δικό της τον «Παπ» στην επιστροφή του από το ΝΒΑ. Η άλλη κίνηση του Ολυμπιακού ήταν αυτή της απόκτησης του Χακίμ Ουόρικ. ο τραυματισμός του Γιάνγκ στην αρχή της σεζόν έβγαλε εκτός πλάνων τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, όπου μετά από μια λάθος επιλογή όπως αποδείχθηκε (Σον Τζέιμς) αλλά και πολλών ονομάτων που έπεσαν στο τραπέζι μέχρι και την τελευταία στιγμή (βλ. Μπαρνιάνι, Ντόρσεϊ κ.α.), κατέληξε στον 34χρονο «ψηλό».

Λοκομοτίβ Κουμπάν: Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν «καιγόταν» για παίκτες, όμως κανείς δεν λέει όχι σε παίκτες με ποιότητα. Έτσι οι Ρώσοι έσπευσαν να κάνουν δικό τους τον «δολοφονικό σουτέρ» Ματ Τζάνινγκς, μόλις εκείνος έμεινε ελεύθερος από την Χάποελ Ιερουσαλίμ, ενώ ο Γκριγκόρι Σουχόβτσοβ επέστρεψε στα παρκέ μετά από 1,5 χρόνο αποχής, προκειμένου να βοηθήσει στις επιλογές κάτω από το καλάθι. Ο Ρώσος σέντερ των 211 εκατοστών είχε ξαναβρεθεί στην «Λοκο» από το 2009 έως και το 2013.

Μπαρτσελόνα: Ο Σέιν Λαουάλ τραυματίστηκε και ο Τσάβι Πασκουάλ έψαχνε πως και πως τον αντικαταστάτη του στην «φροντ λάιν» των Καταλανών. Βλέποντας λοιπόν πως το «φλέρτ» του Τζόι Ντόρσεϊ με τον Ολυμπιακό δεν καρποφόρησε, έσπευσε να κάνει δικό της τον Αμαρικανό, ο οποίος εκτός από το γεγονός ότι επέστρεψε σε γνώρημα για αυτόν «λημέρια», έψαχνε πως και πώς να φύγει από την Γαλατάσαραϊ, με τις σχέσεις του με τον Εργκίν Αταμάν να έχουν φτάσει στο…Αμήν.

Ρεάλ Μαδρίτης: Στη Μαδρίτη η «φροντ λάιν» δεν ήταν και στα καλύτερα της. Ο Αγιόν στο «5» έμοιαζε να παλεύει μόνος του και έτσι η διοίκηση της «Βασίλισσας» προχώρησε στην απόκτηση του Αουγκούστο Λίμα, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από το 206 εκατοστά και μέχρι πρότινος πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Μούρθια του δικού μας Φώτη Κατσικάρη.

Χίμκι: Στη Μόσχα έψαχνα τρόπο να… τονώσουν λίγο την «φροντ λάιν» τους και έτσι από τον Ιανουάριο έκαναν δικό τους τον Τζος Μπουν, με τους 14 πόντους και τα σχεδόν 12 ριμπάουντ που σημείωσε ο πρώην NBAer ανά αγώνα στην VTB league να μην περνάν απαρατήρητα από την κάτοχο του περσινού Γιούροκαπ. Ο Αμερικανός μάλιστα ήδη με της εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα έχει δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας για την επιλογή τους.

Ζαλγκίρις Κάουνας: Μετά την φυγή του Μάντας Καλνιέτις για την Αρμάνι Μιλάνο, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έψαχνε τον αντικαταστάτη του. Τελικά τον βρήκε στο πρόσωπο του «κοντοπίθαρου» Τζερόμ Ραντλ. Ο Αμερικάνος έχει ύψος 1.75 και το καλοκαίρι αγωνίστηκε με την Εθνική Ουκρανίας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ.

Εφές Ανατολού: Έναν παλιό μας γνώριμο πρόσθεσε στο ρόστερ της η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ελάιζα Τζόνσον, που την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην χώρα μας και στον Πανελευσινιακό. Τον Αμερικάνο ο Ντούντα τον «τσίμπησε» από την δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας, όπου με την φανέλα της Περτεβνίγιαλ μετρούσε 22.3 πόντους.

Αναλυτικά:

Παναθηναϊκός: Μαρκίζ Χέινς (29, 1.88), Ελιοτ Ουίλιαμς (26, 1.96), Βινς Χάντερ (21, 2.03)

Ολυμπιακός: Κώστας Παπανικολάου (25 (2.05), Χακίμ Ουόρικ (33, 2.06)

Λοκομοτίβ Κουμπάν: Ματ Τζάνινγκ (27, 1.97) , Γκριγκόρι Σουχόβτσοβ (33, 2.11)

Μπαρτσελόνα: Τζόι Ντόρσεϊ (32, 2.06)

Ρεάλ Μαδρίτης: Αουγκούστο Λίμα (24, 2.06)

Χίμκι: Τζός Μπουν (32, 2.08)

Ζαλγκίρις Κάουνας: Τζερόμ Ράντλ (28, 1.75)

Εφές Ανατολού: Ελάιζα Τζόνσον (25, 1.83)

Keywords
Τυχαία Θέματα