Οι απεσταλμένοι της ΑΕΚ, για... τουρισμό πήγαιναν;

Στην ΑΕΚ κατάλαβαν ξαφνικά (;) ότι εξαιτίας της, ανεπίσημης ακόμα, επιλογής τους για συμμετοχή στο Eurocup, κινδυνεύουν όχι μόνο να αποβληθούν οι ίδιοι από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και η Εθνική ομάδα από τις διεθνείς διοργανώσεις.


Τίθεται φυσικά το ερώτημα, αν οι απεσταλμένοι του Μάκη Αγγελόπουλου

στις συνεδριάσεις της FIBA όντως πήγαιναν σε αυτές, ή, έκαναν τουρνέ στα αξιοθέατα των πόλεων που επισκέπτονταν.
Η FIBA είχε καταστήσει σαφές ότι πέραν των 11 ομάδων που υπέγραψαν εξ αρχής τα εγγυημένα δεκαετή συμβόλαια με την Ευρωλίγκα, όποια άλλη επέλεγε αυτή τη διοργάνωση ή το... παρακλάδι της, ενώ η λίγκα της χώρας της είχε συνταχθεί με τη FIBA, θα έθετε εαυτόν στο ρίσκο των κυρώσεων. Τις οποίες πρέπει κατ' επιταγήν της FIBA να επιβάλλει η εγχώρια ομοσπονδία, αλλιώς θα αποκλείσει οικειοθελώς τις Εθνικές ομάδες της χώρας από κάθε διεθνή διοργάνωση.


Ο ΕΣΑΚΕ έχει ανακοινώσει επισήμως και... πανηγυρικώς ότι τάχθηκε με το μέρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο Γιώργος Χαλβατζάκης τροφοδοτεί διαρκώς τα ΜΜΕ με τα ταξίδια του για να συμμετάσχει στις επιτροπές του Champions League και με τις φωτογραφίες του από τις σχετικές συνεδριάσεις.


Η ΑΕΚ ήταν επίσης παρούσα εκεί. Με το δίδυμο Σάκοτα - Δουβή να παρατηρεί, αφού τις ώρες των αποφάσεων έλεγε ότι δεν είχε εξουσιοδότηση από το αφεντικό να αποφασίσει. Να μεταφέρει, όμως, τις αποφάσεις, σίγουρα είχε την εξουσιοδότηση.


Επειδή, λοιπόν, θεωρείται δύσκολο να μην τα μετέφερε σαφώς, ο Μάκης Αγγελόπουλος πήρε τις δικές του αποφάσεις. Προφανώς έκρινε ότι στρο Eurocup είναι το συμφέρον του και δικαίωμά του.
Υποχρέωσή του, όμως, είναι να ξέρει και τις αποφάσεις που είχε πάρει η FIBA. Και τις οποίες αν δώσει "σήμα" να εφαρμόσει, η ΕΟΚ είναι υποχρεωμένη να υπακούσει, γιατί φυσικά η ΕΟΚ δεν θα θέσει σε κίνδυνο της Εθνικής Ανδρών στο Προολυμπιακό επειδή η ΑΕΚ αποφάσισε αυτό που θεωρεί συμφέρον. Τόσο απλά είναι τα πράγματα, κι ας φαίνονται περίπολα. Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε για τα μέλη του, η FIBA αποφασίζει για τα δικά τους και όλοι οι άλλοι παίρνουν το βάρος των δικών τους αποφάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα