Ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά στο ΟΑΚΑ τον Δημήτρη Διαμαντίδη (vids)

Θα μπορούσε να είναι ένα τυπικό παιχνίδι των τελικών των πλέι οφς του Ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται για μια ακόμα φορά τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (19:30) στον τέταρτο τελικό, ο οποίος ενδεχομένως, και αν κερδίσουν οι «ερυθρόλευκοι» να τους δώσει το πρωτάθλημα, κάνοντας τους back to back πρωταθλητές.

Ωστόσο, αν και το διακύβευμα είναι μεγάλο, αυτό θα είναι το γεγονός δευτερεύον ενδιαφέρον σήμερα

το απόγευμα, με το αντίο του Δημήτρη Διαμαντίδη μπροστά στο κοινό στο οποίο λατρεύτηκε, έγινε σύνθημα και είδωλο να παίρνει ιστορικές διαστάσεις. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, έμελλε να κάνει το ντεμπούτο του στους «πράσινους» στις 3/10/2004, σε ένα παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ομάδα του Πειραιά, και 12 χρόνια μετά, αποτελεί έναν από τους παίκτες ορόσημο στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ.

Ο Καστοριανός γκαρντ, στα 36 του χρόνια, έχοντας αγωνιστεί μόνο σε Ηρακλή (1999-2004) και Παναθηναϊκό (2004-2016), κατέκτησε τρεις φορές την Ευρωλίγκα, ήταν δυο φορές πολυτιμότερος στο Final Four και μια στην σεζόν (2011), κατέκτησε έξι φορές το βραβείο του καλύτερου αμυντικού, που σίγουρα αρμόζει να πάρει το όνομα του, είναι πρώτος σε ασίστ στην ιστορία του θεσμού (1255), σε κλεψίματα (434), έκτος σκόρερ (2495), δέκατος στα ριμπάουντ (969), ψηφίστηκε τέσσερις φορές στην καλύτερη πεντάδα, ενώ στον Ελληνικό χώρο έχει κερδίσει 9 φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας, 10 φορές το Κύπελλο, σαρώνοντας και τις διακρίσεις εντός των τειχών.

Με την Εθνική Ανδρών, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων το μεγάλο τρίποντο στο Βελιγράδι το 2005, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ το 2006 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο το 2006 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

Αυτά είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός παίκτη που άφησε τον δικό του μύθο στο Ελληνικό μπάσκετ, και σήμερα αναμένεται να είναι η βραδιά σου, σε ένα παιχνίδι, που όπως και τα τρία προηγούμενα δεν χωράμε προγνωστικά, με τον Ολυμπιακό να έχει σαφώς το πάνω χέρι για τον τίτλο, καθώς βρίσκεται στο 2-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα