Ο Νότιος όμιλος τη Β' Εθνικής στο πιάτο σας...

To συναρπαστικό πρωτάθλημα του Νοτίου ομίλου της Β' Εθνικής ανοίγει αύριο τις πύλες του, με το basketblog.gr να σας παρουσιάζει μια ανάλυση στο κατά κόρον καλύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας την φετινή περίοδο, όπου συμμετέχουν ιστορικές ομάδες, με βαριά ονόματα και φανέλες, αλλά και οι πανίσχυρες οικονομικά και σε ρόστερ, ΓΣ Κύμης και Φάρος Κερατσινίου.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Προπονητής: (Δημήτρης Αποσκίτης - έμεινε)

Πολλές αλλαγές στο ρόστερ έφερε

ο υποβιβασμός από την Α2 στην «Αγία», με τον Δημήτρη Αποσκίτη ωστόσο να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πέρυσι, όταν αντικατέστησε τον Νίκο Χατζηπανυγήρη. Από το περσινό ρόστερ έμεινε μόνο ο γηγενής Στέφανος Άρχος, ενώ ήρθαν στην ομάδα παίκτες με μεγάλη εμπειρία από τις Εθνικές Κατηγορίες, όπως ο Δήμος Φωτίου από τον Αετό, ο Αλέξανδρος Τσακιρίδης από το Μαρούσι, ο Στέλιος Παπαδάκης από την Ιταλική Παλακανέστρο Σόρα, ο Δήμος Αγγελόπουλος από το Παγκράτι, ο Γιώργος Δημητρίου από την Λιβαδειά, ο Χάρης Ατζαμόγλου από το Κορωπί και αρκετοί ακόμα. Στόχος της ΚΑΠ είναι μια καλή πορεία, με την εμπειρία των παικτών της αλλά και του coach να αποτελούν εχέγγυο προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΜΥΝΤΑΣ

Προπονητής: (Αλέξανδρος Ζαβός - έμεινε)

Με την ίδια λογική και φιλοσοφία θα πορευτεί και τη φετινή περίοδο η ομάδα του Υμηττού, η οποία θα στηριχθεί στην ομοιογένεια της αλλά και την δυνατή της έδρα. Από τους «πορτοκαλί» αποχώρησαν οι Σάκης Γεωργοπαπαδάκος, Χριστόφορος Χούμας και Ρήγας Παπαργυρόπουλος οι οποίοι τραβούσαν το επιθετικό κουπί στο περσινό πρωτάθλημα και ο Σάββας Δροκοφίκης, ενώ ήρθαν ο Σπύρος Διαμαντόπουλος που άφησε τη Νέα Κηφισιά μετά από επτά χρόνια και Δημήτρης Πίνης από τον Αρκαδικό. Την πορεία τους στην ομάδα θα συνεχίσουν οι έμπειροι Λεωνίδας Ζούπας, Θοδωρής Βαρδιάνος και Παναγιώτης Κουκουνιάς. Στόχος η όσο το δυνατό καλύτερη πορεία και η αποφυγή περιπετειών παραμονής.

ΔΟΥΚΑΣ

Προπονητής: (Γιάννης Γιαννόπουλος - έμεινε)

Με τον επιτυχημένο Γιάννη Γιαννόπουλο στον πάγκο του θα πορευτεί και την επιτυχημένη σεζόν ο Δούκας ο οποίος θέλει να συνεχίσει την πορεία του στην Β' Εθνική, στην οποία θα βρεθεί για τρίτη διαδοχική σεζόν. Τις προηγούμενες δυο περιόδους κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του κυριολεκτικά την ύστατη ώρα, ωστόσο και φέτος αναμένεται να έχει να επιτελέσει το ίδιο δύσκολο έργο. Στο «Δαϊς» ήρθαν ο «μπόμπερ» Σωτήρης Μπουρδάνος και ο σέντερ Θανάσης Τζέμης, με τους Παναγιώτη Καραβανά, Ηλία Τομαρά και Γιώργο Καλαϊτζή που σταμάτησε το μπάσκετ, να αποχωρούν από την ομάδα.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Προπονητής (Βασίλης Ράλλης - έμεινε)

Στο πρόσωπο του Βασίλη Ράλλη έχουν βρει τον άνθρωπο που καθοδηγεί με επιτυχία την ομάδα τους τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι του Ηρακλείου, και με την ίδια συνταγή αναμένεται να πορευτούν και την φετινή περίοδος. Στα «Δυο Αοράκια» που θα χρησιμοποιηθεί για δεύτερη χρονιά ως έδρα της ιστορικής ομάδας της Κρήτης επέστρεψε ο Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου από τον Ηρόδοτο, ενώ ήρθαν την ύστατη ώρα οι Μάριος Σακελλαρίου από τον Πιερικό Αρχέλαο και Γιάννης Σαχπατζίδης ως δανεικός από το Ρέθυμνο. Τον χορό των μεταγραφών είχε ανοίξει ο πολύπειρος, 39χρονος φόργουορντ, Δημήτρης Μπόγδανος. Στο Ηράκλειο θα συνεχίσουν οι Μύρωνας Παπαδάκης, Κώστας Πάλλης, Κώστας Αγαπιάδης, ο αρχηγός Γιώργος Αρναουτάκης, ενώ αποχώρησαν ο σούπερ σκόρερ, Σωκράτης Γκιζόγιαννης και οι Αλέξαδνρος Πετράκης και Μάριος Σακελλαράκης. Στόχος είναι η όσο το δυνατό καλύτερη πορεία, με το μεγάλο μειονέκτημα να έγκειται στο ότι είναι από τις λίγες ομάδες με τόσα πολλά ταξίδια, σε ένα κατά κόρον πρωτάθλημα με Αθηναϊκή αύρα.

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Προπονητής (Δημήτρης Λιόγας - νέος)

Για αλλού ξεκίνησε ο Ίκαρος την φετινή σεζόν και αλλού βρέθηκε, καθώς παρότι είχε πραγματοποιήσει μεταγραφές για την συμμετοχή του στην Α2, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να την φέρει στην Β' Εθνική, θέλοντας να ξεκινήσει ένα νέο project, το οποίο θα περιέχει αρκετούς παίκτες από τις υποδομές του συλλόγου. Προπονητής ανέλαβε ο άνθρωπος τον δύσκολων αποστολών, ο Δημήτρης Λιόγας, ενώ από τις μεταγραφές επιπέδου Α2, συνεχίζουν οι Βαγγέλης Τζόλος, Αρτούρ Πέρβι και Ιωάννης Λεκάκης. Στην ομάδα ήρθαν οι έμπειροι και με πολλές παραστάσεις, Νίκος Κούρτης και Χριστόφορος Χούμας, ενώ σημαντική είναι και η προσθήκη του Άλεξ Βουγιούκας που ουσιαστικά συνεχίζει στον Ίκαρο καθώς πέρυσι ήταν στην Α1 στην ομάδα που έδρευε στην Χαλκίδα. Στόχος είναι η ομάδα να καταφέρει να κερδίσει την κατηγορία, με τον Δημήτρη Λιόγα να έχει δύσκολο έργο...αλλά να έχει και τον τρόπο!

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Προπονητής: (Νίκος Καραγιάννης - έμεινε)

Το περσινό στραπάτσο προσπάθησε να ξεπεράσει όλο το καλοκαίρι ο Ιωνικός ο οποίος είδε το όνειρο της ανόδου να σβήνει την προτελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, στη αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από το αδιάφορο αγωνιστικά Μαρούσι. Και η φετινή περίοδος, ως και την προηγούμενη εβδομάδα έκρυβε ένα ακόμα σκοτσέζικο ντούζ καθώς οι διοικούντες της ομάδας περίμεναν μάταια την άνοδο τους στην Α2, μετά το περιβόητο πιστοποιητικό που τελικά έδωσε η ΕΕΑ στον Πανιώνιο. Ωστόσο αυτά είναι παρελθόν, και ο Νίκος Καραγιάννης θέλει να παρουσίασε και φέτος μια ανταγωνιστική ομάδα, στην οποία παρέμειναν οι Τασσόπουλος, Κούτουλας, Ντακούλιας, Παλαιοχωρίτης και Θυμνιός. Παρελθόν αποτέλεσαν οι Βεσκούκης, Βιδάλης, Λόλας, Κουκουνιάς και Βλάχος, ενώ ήρθαν ο πολύ καλός φόργουορντ Αλέξανδρος Αποστολίδης από τον Χολαργό, και ο σούπερ σκόρερ Δημήτρης Τσαρχουχάς από τον Φιλαθλητικό. Επίσης, στο κλειστό του «Πλάτωνα» θα αγωνίζονται και οι Μάριος Δερμιτζάκης, Χρήστος Σκάνδαλος και Θοδωρής Βασιλόπουλος. Στόχος για τον Ιωνικό, με τον πολύ κόσμο, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας είναι η άνοδος, και θα παλέψει προς αυτή την κατεύθυνση, με το έργο του να είναι δυσκολότερο από πέρυσι.

ΓΣ ΚΥΜΗΣ

Προπονητής: (Βασίλης Μπρατσιάκος)

Ομάδα υπόδειγμα έχει δημιουργήσει η Κύμη η οποία εκτός από πρώτη δύναμη της Εύβοιας θέλει να γίνει και η κορυφαία δύναμη στην Β' Εθνική, με τον πρέοδρο Αλέξανδρο Θεοδώρου να έχει μεγάλο όραμα για την ομάδα του. Στο τιμόνι έμεινε ο άνθρωπος που έφερε τον Γυμναστικό από τις τοπικές κατηγορίες στην τρίτη τι τάξει Εθνική Κατηγορία, με τον Βασίλη Μπρατσιάκο να μετράει 3 ήττες στα τελευταία τρία χρόνια. Στην ομάδα ήρθαν παίκτες τεράστιας αξίας όπως οι Γιάννης Κακιούζης από το Λαύριο, Σωκράτης Γκιζογιάννης από το Ηράκλειο, Ιγκόρ Μιλόσεβιτς με θητεία σε αρκετές ομάδες της Α1, Μάρκος Κολώκας και Διονύσης Καπινιάρης από το Ψυχικό, Δημήτρης Λόλας από τον Ιωνικό Νικαίας, Θάνο Κωνσταντακόπουλο από την Λιβαδειά, ενώ παρέμειναν και οι Δημήτρης Παπαντωνίου, Άγγελος Σιαμανδούρας και Παναγιώτης Κατράνας. Μοναδικός στόχος η άνοδος.

ΜΑΡΟΥΣΙ

Προπονητής: (Αλέξης Καρατζάς)

Πολλές οι αλλαγές και στο ιστορικό Μαρούσι το φετινό καλοκαίρι, καθώς μετά από δυο περιόδους αποχώρησε ο Βαγγέλης Μάγειρας και το team του, με τους διοικούντες να δίνουν τα ηνία σε ένα εξελίξιμο προπονητή, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Καρατζά. Από την περσινή ομάδα στο ρόστερ έμειναν μόνο ο εξαιρετικός σκόρερ Θέμις Κουπίδης και ο νεαρός γκαρντ Γιώργος Αλεξίου, ενώ σε αυτή ήρθαν οι πολύπειροι Νίκος Μίχαλος, Αλέξης Τόλιας αλλά και ο «πύργος» Βασίλης Γιαννουλάκος, καθώς και ο Γιάννης Στούκας από την ΑΕΚ. Στόχος είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, ενώ πολύ δυνατό σημείο αποτελεί το κλειστό του «Αγίου Θωμά» με τους φίλους της ομάδας να δημιουργούν...δύσκολη ατμόσφαιρα για κάθε αντίπαλο.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ

Προπονητής: (Δημήτρης Χουχουλής - έμεινε)

Από μόνο του το όνομα του Δημήτρη Χουχουλή αποτελεί εγγύηση επιτυχίας για τον Πανερυθραϊκό, ο οποίος σταθερά τα τελευταία χρόνια παραμένει στα υψηλά πατώματα της Β' Εθνικής, όντας πάντα αξιόπιστος. Όπως κάθε καλοκαίρι, στην ομάδα της Νέας Ερυθραίας δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές, με τον βασικό κορμό να μένει στο «Στ.Καλαϊτζής». Από την ομάδα αποχώρησε ο εμβληματικός αρχηγός, ο Στέλιος Κοντούδης που στα 42 του χρόνια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ενώ έφυγαν και οι Κυριάκος Τεχλικίδης για το Ψυχικό, Γιάννης Γαπκιάδης για την Πεύκη, Κώστας Ανδρεόπουλος για τον Τρίτωνα και Κώστας Ντιφαντής για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Στον αντίποδα στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ήρθαν οι έμπειροι Αλέκος Μπάρδας και Γιάννης Προδρόμου, ενώ παρέμεινε και ο Τάσος Καλλιανιώτης, ο οποίος αποτελεί σύμβολο αυτής της ομάδας αλλά και οι Στέφανος Σολωμός, Γιώργος Γεωργίου και Λουκάς Γιαουρτόγλου. Στόχος ή όσο το δυνατό καλύτερη πορεία, για την πλέον έμπειρη ομάδα της κατηγορίας.

ΠΑΠΑΓΟΥ

Προπονητής: (Σάββας Συμεωνίδης - έμεινε)

Οι Στρατηγοί επέστρεψαν!!!Μετά από εννέα χρόνια θα βρεθεί στην Β' Εθνική ο ΑΣ Παπάγου, ο οποίος με τον Σάββα Συμεωνίδη στο τιμόνι, ήρθε για να μείνει καθώς εκτός από ένα ισχυρό ρόστερ, διαθέτει μια από τις ισχυρότερες έδρες της κατηγορίας, καθώς το «Σαλούν» αποτελεί άβατο για πολλούς αντιπάλους. Στην ομάδα παρέμεινε ο παίκτης σύμβολο της, ο 43χρονος Μιχάλης Υφαντής. Στα «μπλε» θα συνεχίσει και ο Βαγγέλης Τσιάκας (πρώτος σκόρερ με 16 πόντους μέσο όρο την περσινή σεζόν). Σημαντικές αναμένεται να είναι η προσθήκη του πρώτου εν ενεργεία σκόρερ της κατηγορίας, Βασίλη Εμμανουηλίδη που ήρθε από τον Αετό, του Βαγγέλη Κουκουράβα από το Μαρούσι, του Πέτρου Καράμπα από τη Νήαρ Ήστ και του Δημήτρη Χριστόδουλου από το Περιστέρι. Στόχος, όπως λένε οι ίδιοι, είναι η σταθεροποίηση στην κατηγορία.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Προπονητής: (Κώστας Παπαμάρκος - νέος)

Περιπετειώδες φινάλε είχε η μεταγραφική περίοδο για την ομάδα, που μαζί με το Μαρούσι έχουν την πιο βάρια φανέλα στην κατηγορία. Ο λόγος είναι ότι μέσα στον Σεπτέμβριο η «ηλεκτρική» καρέκλα, όπως αποδείχθηκε, του πάγκου της ομάδας άλλαξε τρεις φορές. Συγκεκριμένα μετά την απομάκρυνση του Νάσου Χούμπαυλη, στον ΓΣΠ ήρθε ο Θανάσης Παπαχατζής, ο οποίος πρόλαβε να δώσει έναν επίσημο αγώνα, και αυτόν με την Αγία Παρασκευή για το κύπελλο ΕΣΚΑ. Στην συνέχεια, και μετά το τέλος της συνεργασίας με τον νυν προπονητή του Πανιωνίου, ήρθε η σειρά του Κώστα Παπαμάρκου, ο οποίος άφησε τον Αετό, για το δέλεαρ του Περιστερίου, με την επιλογή της διοίκησης να φαντάζει ιδανική. Οι αλλαγές στο ρόστερ ήταν ουσιαστικές καθώς στις θέσεις των Άλκη Παππά, Δημήτρη Χριστόδουλου και του τραυματία Λεωνίδα Σκούταρη, ήρθαν οι ποιοτικοί Παναγιώτης Καραβανάς, Νίκος Πρίτσος, Λάμπρος Αντωνόπουλος, Σάκης Γεωργοπαπαδάκος και Σπύρος Παναγιωταράς. Το Περιστέρι είχε αποκτήσει και τον Χρήστο Λυμπερόπουλο, ο οποίος ωστόσο τραυματίστηκε, και δεν υπολογίζεται για την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Στόχος είναι να δέσει γρήγορα ως σύνολο η ομάδα και να παλέψει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Προπονητής: (Ανδρέας Πολέμης - έμεινε)

Μαζί με την Κύμη...τρελαίνουν κόσμο και αποτελούν τα φαβορί για την άνοδο στην Α2 καθώς ο πρόεδρος και χρηματοδότης της ομάδας έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και έφεραν ονόματα που θα μπορούσαν άνετα να σταθούν στην Α1, εκεί που αγωνίζονταν μερικοί από αυτούς και την περσινή σεζόν. Έτσι, στο κλειστό της ιχθυόσκαλας ήρθαν οι Δημήτρης Κομποδιέτας, Χρήστος Πετροδημόπουλος και Θοδωρής Σιούτης από τη Νέα Κηφισιά, ο Σπύρος Μαγκουνής από τον Πανελευσινιακό, ο Φίλιππος Μοσχοβίτης από το Ψυχικό, ο Μιχάλης Κουρής από το Κορωπί, ο Ματέι Στογιάνοβιτς από το Γαλάτσι, ενώ παρέμεινε και ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν για την ομάδα, Σωτήρης Κατούφας με με 18,8 πόντους μέσο όρο. Στο τιμόνι παρέμεινε ο Ανδρέας Πολέμης, και ο στόχος είναι προφανής...η άνοδος.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

Προπονητής (Τάκης Ζήβας - έμεινε)

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στην ομάδα του Ζωγράφου στις δυο παρουσίες της στην Α2, καθώς την πρώτη μόλις την τελευταία αγωνιστική βρέθηκαν εκτός πρώτης δυάδας και δεν ανέβηκαν στην Α1, ενώ πέρυσι μόλις την τελευταία αγωνιστική βρέθηκαν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού...και βρέθηκαν αίφνης στην Β' Εθνική. Έτσι, οι αλλαγές ήταν πολλές για την ομάδα του Ζωγράφου, καθώς αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι παίκτες με την ομάδα να χτίζεται από την αρχή. Σε αυτή επέστρεψαν οι Τάκης Μπαζιώτης και Σταύρος Γεωργιάδης ενώ και αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες ήρθαν να συμπληρώσουν το ρόστερ, σε μια ομάδα που παραμένει άγνωστος Χ για τα δρώμενα της κατηγορίας.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Προπονητής (Νίκος Χατζηπανηγύρης)

Δύσκολα φαντάζουν τα πράγματα για την ομάδα που εδρεύει στο «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και αυτή επηρεάστηκε από το ντόμινο της αλλαγής των προπονητών, με τον Σάββα Κατσούνη να αναλαμβάνει τον Αετό, και την θέση του να παίρνει ο Νίκος Χατζηπανυγήρης, ο οποίος άφησε τον Ιωνικό ΝΦ. Στην ομάδα, η οποία έχασε σχεδόν όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες της, έμεινε για 10η χρονιά η σημαία της και πέμπτος περσινός της σκόρερ, Μάκης Κιαπέκος, ενώ σε αυτή ήρθαν οι Κωστής Μουμπάρακ από το Λαύριο, Γιάννης Παπαγεωργόπουλος από τον Πανερυθραϊκό και Γιώργος Πολιτόπουλος απο τον Φιλαθλητικό. Μοναδικός στόχος η παραμονή στην κατηγορία.

Keywords
ομιλος, basketblog, ελλαδα, λιβαδειά, coach, υμηττού, νέα, δαϊς, ηρακλειο, κρητη, συμμετοχή, project, χαλκιδα, καλοκαιρι, εεα, team, ηνία, μιχαλος, ΑΕΚ, δραση, μπλε, περιστερι, γσπ, εσκα, μουμπαρακ, παπαγεωργοπουλος, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, μυρωνας στρατης, Καλή Χρονιά, κωνσταντινος μιχαλος, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, γιωργος αγγελοπουλος, μπογδανος, ηνία, βασιλοπουλος, γσπ, δουκας, εδρα, εθνικη, ηττα, θητεια, κηφισια, μπασκετ, ονοματα, ονειρο, περιοδος, ρεθυμνο, ρηγας, σωκρατης, υφαντης, ωρα, αγια παρασκευη, αγνωστος, αλεξιου, αλεξ, ανθρωπος, ανοδος, ατμοσφαιρα, αυρα, βιδαλης, βλαχος, γεωργιου, γινει, δυναμη, δημος, διοικηση, δωσει, δρωμενα, εγγυηση, εεα, εβδομαδα, εμειναν, ενεργεια, επτα, επιτυχια, εσκα, ζαβος, ζωγραφου, ζωνη, ιδια, ιδιο, θοδωρης, ιγκορ, ιστορικο, ιωνικος, κυμη, κυπελλο, κορωπι, λαυριο, λιβαδειά, λεωνιδας, μοιρα, νηαρ ηστ, νικο, ομαδα, παντα, ονομα, οντας, οραμα, ουσιαστικα, πευκη, πυλες, ραλλης, σαββας, σεζον, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σιουτης, συνταγη, σολωμος, σουπερ, ταξιδια, τασος, τρια, τριτη, υμηττού, χερι, χρηστος, ψυχικο, ιωαννης, basketblog, coach, δημητρης, εννεα, project, κλειστο, κωστας, μεινει, ομαδες, παιχνιδι, σημαια, σπυρος, σωτηρης, team, θανασης, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα