Τζάμπολ με άρωμα... Α1

Η ώρα για το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς στην Α2 έφτασε, καθώς αύριο (Σάββατο 11/10) ξεκινά ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα μπάσκετ της χώρας. Η παρουσία πολλών σπουδαίων παικτών δίνει άρωμα... Α1 στη κατηγορία και τα προγνωστικά κάνουν λόγο για ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Η 1η αγωνιστική θα είναι... κουτσή, καθώς ως γνωστόν αναβλήθηκε το παιχνίδι του Αετού με τη Καβάλα. Από το αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζει το μεγάλο παιχνίδι της Λευκάδας, ενώ ξεχωριστής σημασίας είναι

και η συνάντηση του Ψυχικού. Αναλυτικά:

ΟΦΗ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα οι δύο ομάδες δείχνουν ισοδύναμες και λογικά αναμένεται ένα κλειστό παιχνίδι στο Ηράκλειο. Δεδομένου ότι οι αντίπαλοι είναι ακόμη "σφιγμένοι" από τη προετοιμασία, οι άμυνες θα έχουν τον πρώτο λόγο και αν μπορούμε να προβλέψουμε κάτι αυτό είναι το χαμηλό σκορ... Οι Κρητικοί ελπίζουν να σταθεί ο κόσμος στο πλευρό τους και αυτή από τη πλευρά τους να τον "ζεστάνουν" με τη πρώτη φετινή νίκη. Πλήρης ο ΟΦΗ, σε αντίθεση με τον Φίλιππο ο οποίος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τριχόπουλου ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Με ενδιαφέρον αναμένεται το ντεμπούτο στην Ελλάδα του Λετονού σέντερ (2.13) Μάρτινς Αμπέλε του Φίλιππου, ο οποίος θα αγωνιστεί κανονικά μιας και εκδόθηκε το δελτίο του.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Πολύ ενδιαφέρον ματς στο κλειστό του Λαγκαδά, όπου ο Ερμής, ενισχυμένος αρκετά φέτος, υποδέχεται τον νεανικό Ηλυσιακό με τα... πιτσιρίκια του. Ασφαλώς και οι "πράσινοι" που διαθέτουν περισσότερη εμπειρία και μια πολύ "καυτή" έδρα είναι το φαβορί για τη νίκη, όμως θα πρέπει να περιμένουμε και την αντίδραση των "κιτρινόμαυρων" που έχουν τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα, με όλους τους παίκτες να δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στην Α2.

ΛΑΥΡΙΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ: Αμφίρροπη η συνάντηση του Λαυρίου, με τους έμπειρους στη κατηγορία γηπεδούχους να υποδέχονται τον νεοφώτιστο Εθνικό. Οι δύο ομάδες διαθέτουν παίκτες με εμπειρία και ποιότητα στη κατηγορία με τον Σάκη Γιαννακόπουλο να ξεχωρίζει από πλευράς "κυανοκίτρινων" και τον Ανδρόνικο Γκιζόγιαννη από τους Πειραιώτες. Αρκετός κόσμος αναμένεται στο κλειστό, μιας και το παρών αναμένεται να δώσουν και φίλοι του Εθνικού, θέλοντας να σταθούν στο πλευρό της ομάδας τους στο παρθενικό της παιχνίδι στην Α2.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Το "ντέρμπι" της ημέρας διεξάγεται στη Λευκάδα, μιας και αναμέτριονται δύο από τις ομάδες που ενισχύθηκαν ιδιαίτερα και με εντυπωσιακά ονόματα στη φετινή μεταγραφική περίοδο. Η Δόξα του Αποστολίδη και του Σκλάβου θέλει να κάνει ποδαρικό με το... δεξί στο νέο πρωτάθλημα, κόντρα σε ένα από τα φαβορί για άνοδο. Οι Αρκάδες με μπροστάρη τον πρώτο σκόρερ της Α1 Νίκο Χατζή θα μπουν αποφασισμένοι να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για την άνοδο και αν τα καταφέρουν κόντρα σε μια από τις πολύ δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος θα έχουν κάνει τη καλύτερη δυνατή αρχή...

ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Η νεοφώτιστη ομάδα της Λιβαδειάς δίνει το πρώτο της παιχνίδι στην Α2 και το δυστύχημα για αυτή είναι ότι θα στερηθεί της παρουσίας των φιλάθλων της, μιας και το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα γίνει "κεκλεισμένων" των θυρών λόγω της τιμωρίας που "κουβαλάει" από πέρσι η ΑΕΛ. Το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου θα έχει δύσκολο έργο κόντρα στον πάντα υπολογίσιμο "Γηραιό", ο οποίος θέλει να ξεκινήσει με "διπλό" τη σεζόν για να τονώσει την ψυχολογία του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

ΨΥΧΙΚΟ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Με πολλά όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες ξεκινά η νέα χρονιά για το Ψυχικό, το οποίο όμως καλείται να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο του Παγκρατίου αν θέλει να βάλει τις βάσεις για μια καλή σεζόν. Ενισχυμένοι με παίκτες πρώτης γραμμής οι γηπεδούχοι (Λάτοβιτς, Νίκου κ.α.) έχουν τον πρώτο λόγο στο ματς, όμως οι "ροσονέρι" έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν αποτελούν εύκολη λεία για κανέναν... Αμφίβολη από πλευράς Ψυχικού η συμμετοχή του τραυματία Πάνου, ενώ το Παγκράτι αναμένεται να παραταχθεί πλήρες.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα