Ο νέος ομοσπονδιακός

Έχει… βουίξει ο τόπος τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό. Ως συνήθως, η ΕΟΚ βγάζει… φήμες, καταγράφει αντιδράσεις και κάνει -μέσω φιλικών Μέσων- άτυπες δημοσκοπήσεις. Αλλά αυτό είναι από ασήμαντο, έως αδιάφορο. Το σημαντικό είναι να αποφασίσουμε για το προφίλ του νέου προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Θα είναι τουλάχιστον πρωτότυπο (μέρες που είναι ας μην χρησιμοποιήσουμε αρνητικές εκφράσεις) να έχουμε 14 Έλληνες προπονητές

στις ομάδες της Α1 και να επιλεγεί ξένος προπονητής για τον πάγκο της "επίσημης αγαπημένης" μας. Την ώρα που οι παράγοντες των ομάδων εμπιστεύονται, στο σύνολό τους, τους Έλληνες κόουτς, η Ελληνική ομοσπονδία να πράττει το εντελώς αντίθετο.

Η άποψή μας είναι δεδομένη: Οι Έλληνες προπονητές έχουν δημιουργήσει τη δική τους σχολή, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και επιτυχίες σε όλα τα μήκη και πλάτη. Πέραν της ταυτόχρονης παρουσίας 14 Ελλήνων κόουτς στο πρωτάθλημά μας, πρέπει να σημειώσουμε:

● Την εξαιρετική παρουσία του Αργύρη Πεδουλάκη και του Γιώργου Μπαρτζώκα στους πάγκους των "αιωνίων". Κι αν ο κόουτς του Ολυμπιακού πήρε στρωμένη ομάδα (χωρίς αυτό να μειώνει στο ελάχιστο την αξία του ως τώρα επιτεύγματός του), ο ομόλογός του στον Παναθηναϊκό χαράζει μόνος του νέο δρόμο.

● Την εξαιρετική παρουσία του Φώτη Κατσικάρη στην Ισπανία, που είχε ως αποτέλεσμα να του ανατεθεί το τιμόνι της Εθνικής Ρωσίας.

● Την εξαιρετική παρουσία πολλών Ελλήνων προπονητών στο εξωτερικό, με σπουδαία αποτελέσματα.

Οι Έλληνες προπονητές έχουν καταξιωθεί κι η σκέψη (και μόνο) ανάθεσης των ηνίων της Εθνικής ομάδας σε ξένο κόουτς δείχνει "ασέβεια". Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία, καθώς δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το βέβαιον είναι πως διαθέτουμε προπονητές υψηλού επιπέδου, που μπορούν να σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τον μέσο Έλληνα τεχνικό, να εμφανίζεται ως υποψήφιος προπονητής για την Εθνική ομάδα, ένας κόουτς με πολύ μικρό βιογραφικό, που ακόμα καταθέτει διαπιστευτήρια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τη στιγμή που υπάρχουν δικοί μας προπονητές με περγαμηνές.

Δεν θα μπω στον κόπο να αναρωτηθώ πώς είναι δυνατόν να κάνει ο Φώτης Κατσικάρης για την Εθνική Ρωσίας και να μην κάνει για τη δική μας Εθνική, γιατί για τον Κατσικάρη έγραφα πριν ακόμα ανατεθεί το… τιμόνι στον Καζλάουσκας. Άρα, έχω εκφράσει άποψη, σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πιο πριν από τη στιγμή που άλλοι τον… ανακάλυψαν.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ΠΡΕΠΕΙ να είναι Έλληνας. Το ποιος, δεν είναι της παρούσης. Έχω άποψη, αλλά δεν είναι το ζητούμενο. Το σημαντικό είναι να αναδειχθεί μέσω και αυτής της επιλογής η εξαιρετικά σπουδαία ελληνική σχολή προπονητικής και να αφήσουμε τα πειράματα.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα