Ο ΛεΜπρον... ζηλεύει τον Ντουράντ!

Μπορεί ο καλύτερος εν ενεργεία παίκτης στον κόσμο να ζηλεύει κάποιον αντίπαλο και σφετεριστή του «θρόνου» του; Αν είσαι ο ΛεΜπρον Τζέιμς και έχεις στόχο να βελτιώνεσαι συνεχώς, τότε μάλλον δεν επαναπαύεσαι στην κορυφή. Ο σταρ των Χιτ υπερασπίζεται φέτος τον (4ο) τίτλο του MVP που κατέκτησε πέρυσι. Είναι 1οςσε πώληση φανελών και στην ψηφοφορία για το επερχόμενο (σ.σ.: 16/2)AllStarGame.

Πριν από λίγες μέρες αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς από το Associated Press, έχει σχεδιάσει το δικό του ρολόι και λαμβάνοντας έμπνευση από τον Μάικλ Τζόρνταν, δεν κρύβει πως θέλει να γίνει ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών! Ωστόσο, ο ΛεΜπρον δεν έκρυψε στο περιθώριο της επίσκεψης της ομάδας του στον Λευκό Οίκο ότι υπάρχει ένας παίκτης τον οποίο ζηλεύει. Ο Τζέιμς, μιλώντας στο ESPN,παραδέχθηκε πως συχνά σκέφτεται ότι θα έπρεπε να σουτάρει περισσότερο και δήλωσε πως «ζηλεύω τον Κέβιν Ντουράντ! Όταν τον βλέπω να έχει στην στατιστική νούμερα όπως 16/32 σουτ την μία βραδιά και 14/34 την επόμενη, ζηλεύω και δεν θα πω ψέματα».

Μπορεί ο Ντουράντ να ομολόγησε πρόσφατα πως βαρέθηκε να είναι το Νο2 στο ΝΒΑ, όμως φαίνεται πως έχει «κάτι» που θα ήθελε να έχει και ο «KingJames». Ο ΛεΜπρονείναι μόλις 18ος σε προσπάθειες την φετινή σεζόν, σουτάροντας συνολικά 580 και έχοντας μ.ο. 16,1 σουτ ανά αγώνα.Αλλά έχει το εκπληκτικό ποσοστό του 59,1%! Ο Ντουράντ μετρά 711 σουτ (μ.ο. 19,2) και είναι 3ος. Ο Τζέιμς σχολίασε ότι«όταν εγώ έχω συνήθως 12/16 σουτ, ομολογώ πως έχω προσέξει τα 30 που επιχειρεί ο Κέβιν. Έχω σκεφτεί συχνά το ενδεχόμενο να έχω κι εγώ 30 προσπάθειες, όμως η επίθεσή μας πάντα θέλει να δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλους». Σε αντίθεση βεβαίως με την Οκλαχόμα Σίτι, η οποία πλέον δεν υπολογίζει και τον τραυματία Ουέστμπρουκ και επομένως περιμένει πολλά περισσότερα στην επίθεση από τον «KD35».

Αν και ο ΛεΜπρον σχολίασε πρόσφατα πως «αν εγώ είχα 30 σουτ σε κάθε ματς, θα μπορούσα να σκοράρω 60-70π.», συμπληρώνοντας ότι «δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που το έκανα και για να το επαναλάβω θα πρέπει να παίξω 5-6 παρατάσεις», άφησε να εννοηθεί πως στον αγώνα της Τετάρτης (15/1) στην Ουάσινγκτον θα σουτάρει περισσότερο, λέγοντας«θα δείτε τι νούμερα θα έχω»!Πάντως, τονίζει πως«για να κάνει κάποιος τόσα σουτ σε ένα ματς, πρέπει να έχει αντίστοιχη νοοτροπία. Αναρωτιέμαι συχνά τι θα μπορούσα να κάνω, με τον τρόπο που παίζω, αν επιχειρούσα 20-30 σουτ». Παρόλα αυτά, η στατιστική υπηρεσία της επίσημης ιστοσελίδας του ΝΒΑ αναφέρει ότι ο Τζέιμς παρέχει στους Χιτ το 32,4% των πόντων τους, λαμβάνοντας το 28,3% των προσπαθειών τους και ο Ντουράντ σκοράρει το 35,8% των πόντων των Θάντερ, με το 30,1% των σουτ των φιναλίστ του 2012. Συνεπώς, η διαφορά μπορεί να έγκειται και στον (γρηγορότερο) ρυθμό που παίζει η Οκλαχόμα Σίτι. Ένα δεύτερο στατιστικό παρατηρεί ότι ο Ντουράντ έχει 6 ματς με +30 σουτ στην καριέρα του και ο ΛεΜπρον μετρά 24! Αλλά μόλις 2 από το 2010, που άφησε το Κλίβελαντ και υπέγραψε στο Μαϊάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα