Ο ηγέτης Ταϊρίς Ράις (vid+pic)

Όταν ξεκινούσε την επαγγελματική του καριέρα το 2009 στον Πανιώνιο, έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το κολλέγιο της Βοστόνης, ελάχιστοι θα μπορούσαν να φανταστούν πως μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν εκ των πιο περιζήτητων Αμερικανών πλέι μέικερ της Ευρώπης. Ο Ταϊρίς Ράις, έκανε το μεγάλο του «μπαμ» στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία κατέκτησε ανέλπιστα την Ευρωλίγκα του 2014, αναδεικνυόμενος σε Πολυτιμότερο Παίκτη του Final Four του Μιλάνο, και από τότε δε σταματά να είναι μεταξύ των κορυφαίων.

Έναν χρόνο

αργότερα, θα γινόταν Κυπελλούχος Ευρώπης με την φανέλα της Χίμκι, παίρνοντας ξανά τον τίτλο του MVP, ενώ ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών του συνόλου του Ντούσκο Ιβάνοβιτς (αντικατέστησε τον Ρίμας Κουρτινάιτις) την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αλλά οι Μοσχοβίτες μάλλον δεν αντιπροσώπευαν πια την πρόκληση που έψαχνε στην καριέρα του, μετά από αυτές επιτυχίες. Δεν άργησε πάντως να τη βρει στην Καταλονία, της οποίας είναι πλέον κάτοικος με απόφαση ενός συμπατριώτη μας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, διάλεξε τον Ράις ως τον ηγέτη της περιφερειακής γραμμής της νέας Μπαρτσελόνα και ο 29χρονος πια Ράις δεν άργησε να τον δικαιώσει, φέρνοντας τους «Μπλαουγκράνα» πολύ κοντά στον πρώτο τίτλο της σεζόν. Στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, ήταν συγκλονιστικός και σε ένα σπουδαίο παιχνίδι, σημείωσε 30 πόντους με 10/18 σουτ και 6 ασίστ, δείχνοντας από πολύ νωρίς... τις ορέξεις του. Απέναντι στην Γκραν Κανάρια, η «Μπάρτσα» προβάλλει ως το φαβορί, καθώς η «αιώνια» αντίπαλος είναι στο καναβάτσο.

Όποια κι αν είναι, πάντως, η έκβαση του τελικού, φάνηκε από την αρχή ποιος προορίζεται για τη θέση του πρωταγωνιστή στην νέα εποχή των Καταλανών. Και αυτός, είναι ένας γνώριμός μας από τη θητεία του στην Πλατεία, στον οποίο μοιάζει να έχει δώσει τα «κλειδιά» ένας επίσης πρώην κάτοικός της...

Keywords
Τυχαία Θέματα