Ντέρμπι ανόδου... πράξη πρώτη!

Το επόμενο πενθήμερο, είναι ίσως και το πλέον καθοριστικό για την υπόθεση της απευθείας ανόδου, από το δεύτερο όμιλο του Νότου, στη Γ' Εθνική. Τα εξ' αναβολής παιχνίδια του Αμαρουσίου με τον Τρίτωνα (12/3, 19:00), με τη δεύτερη ομάδα να πηγαίνει και στη Βούλα για να αντιμετωπίσει τον Πρωτέα (16/3), θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό το εν λόγω θέμα, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν ύστερα, για την τελική ευθεία.

Για αρχή, όμως, ας πάμε στο σημερινό ντέρμπι του Αμαρουσίου. Χωρίς περιστροφές,

το συγκρότημα του Κώστα Κεραμιδά θέλει να «σφραγίσει» ουσιαστικά την άνοδό του στη Β' Εθνική, έστω κι αν στο ενδεχόμενο νίκης, θα χρειαστεί λίγες ακόμη εβδομάδες για να την κατακτήσει και μαθηματικά. Έχει 10 νίκες στη σειρά, είναι αήττητη στην έδρα της και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της, καθώς όταν πρόκειται για ματς «ζωής και θανάτου», το Κλειστό του Αγίου Θωμά αποτελεί άλλον ένα σπουδαίο παράγοντα για την ιστορική ομάδα των Βορείων Προαστίων. Εκεί έκανε τα «βήματά» της, άλλωστε, μέχρι την απόλυτη καταξίωση της ανάδειξής της ως τρίτης μεγαλύτερης δύναμης του ελληνικού μπάσκετ, φτάνοντας πριν μερικά χρόνια (μόλις στο 2010 ήταν...), μέχρι την «πόρτα» των play-offs της Ευρωλίγκα. Εκεί ξεκινάει και το απόλυτο restart της, το οποίο θα «σφραγιστεί» αν προχωρήσει στον ενδέκατο σερί της θρίαμβο.

Όλα αυτά μαζί, βέβαια, μαζεύονται ως μία τεράστια «πηγή» κινήτρων για τον Τρίτωνα. Το νεοφώτιστο σύνολο του Μιχάλη Μιχελάκου, με δυο παιχνίδια λιγότερα μετρά μόλις μια ήττα λιγότερη από το πρωτοπόρο Μαρούσι (είναι στο 14-4 και το Μαρούσι στο 16-3). Με τα πράγματα να έχουν πάει περίφημα, αφού βρίσκεται... για τα καλά μες στους στόχους της, 25 χρόνια μάλιστα μετά την επάνοδό της στις εθνικές κατηγορίες, η φιλοξενούμενη ομάδα αναζητεί το «κάτι παραπάνω» που θα της δώσει στη συνέχεια τον πρώτο λόγο. Τα δύο «διπλά» σε Μαρούσι και Βούλα, είναι σαφώς ένας εξαιρετικά δύσκολος στόχος, αλλά σε τέτοιες στιγμές αποδεικνύει κανείς από τι «μέταλλο» είναι φτιαγμένος. Η πρόκληση, λοιπόν, είναι πολλαπλή και η ομάδα-υπόδειγμα, φτιαγμένη από έναν κόουτς... ετών 26, μένει απλά να δείξει αν θα ανταποκριθεί, ή αν τελικώς θα «λυγίσει» από το «βάρος» των μεγάλων της πια ευθυνών.

Η κρισιμότητα του αγώνα αυτού, λοιπόν, δεν αμφισβητείται. Και οι δύο πλευρές, έχουν πολλούς λόγους να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα, του οποίου η ευεργεσία θα είναι άμεση και αισθητή. Η κατάσταση που θα προκύψει, βέβαια, είναι απλούστατη. Με νίκη του, το Μαρούσι είναι με το... ενάμιση πόδι (και περισσότερο) στη Β' Εθνική και ο Τρίτων έχει έξι «τελικούς», συμπεριλαμβανομένου του ματς στη Βούλα. Με δικό του «διπλό», ο Τρίτων είναι έτοιμος να πάει εκείνος «καβάλα στο άλογο» και η θέση του Αμαρουσίου δε θα είναι πια τόσο ασφαλής...

Ο αγώνας μεταξύ Αμαρουσίου και Τρίτωνα, θα καλυφθεί λεπτό προς λεπτό, από το Basketblog.gr!

Keywords
Τυχαία Θέματα