Ο Ντόελμαν έκρινε... το ματς-«τρέλα»!

Ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια στην φετινή Ευρωλίγκα, προσέφεραν Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τους Καταλανούς να κερδίζουν με 100-98 στην παράταση, χάρη σε ένα... απίθανο φινάλε! Η απόφαση του Ιτούδη να μη γίνει φάουλ στο 95-98 και ένα τραγικό λάθος του Τεόντοσιτς, έδωσαν τη δυνατότητα στον Ντόελμαν να σκοράρει πέντε πόντους σε... 9.5 δευτερόλεπτα και να χαρίσει μια νίκη που φέρνει τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ σε ισορροπία με την Χίμκι στην τέταρτη θέση του ομίλου του Ολυμπιακού,

από τον οποίο απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο, λόγω της νίκης της Μπάμπεργκ επί των «ερυθρολεύκων».

Ο ήρωας των νικητών, τελείωσε με ένα τρομερό double double 12 πόντων και 10 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ τους ήταν με 21 πόντους και το αξιοσημείωτο ποσοστό των 9/10 βολών, ο Άντε Τόμιτς. 19 πόντους πρόσθεσε, μαζί με 6 ριμπάουντ και τρεις ασίστ ο Τόμας Σατοράνσκι, με τον Στράτο Περπέρογλου να είναι σε εξίσου καλή βραδιά με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ. Το «one man show» του Νάντο Ντε Κολό, με 30 πόντους (10/17 σουτ, 6/9 βολές), 7 ριμπάουντ και τρεις ασίστ, με συμπαραστάτη τον «μοιραίο» Μίλος Τεόντοσιτς στους 23 πόντους (7/14 σουτ, 7/8 βολές), με 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, αλλά και 5 λάθη. Σπουδαία εμφάνιση έκαναν ο Κάιλ Χάινς με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, καθώς και ο Αντρέι Βοροντσέβιτς με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Το φιλμ

Μετά από μια πρώτη ανταλλαγή... τεσσάρων τριπόντων μεταξύ των δύο πλευρών, ο Φρίλαντ έδωσε την «οντότητα» που χρειαζόταν στη ρακέτα η ΤΣΣΚΑ, για να της δώσει προβάδισμα τριών πόντων στα μέσα της πρώτης περιόδου (9-12). Η Μπαρτσελόνα έδωσε τις απαντήσεις της, μέσω του τρανζίσιον, με κύριο «μοχλό» τον Περπέρογλου και στο αμέσως επόμενο λεπτό πέρασαν μπροστά με 16-14. Η ποικιλία στο σκοράρισμα για τις δύο ομάδες, έδωσε και τις αντίστοιχες εναλλαγές στη θέση του «οδηγού», με τους Μοσχοβίτες να κάθονται σε αυτή με δίποντο του Φριτζόν (21-24).

Ο Περπέρογλου ήταν «καυτός» και, προεξάρχοντος αυτού, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν σερί 7-0, με το οποίο πήραν τα ηνία του αγώνα στο 12ο λεπτό (28-24). Ο Τεόντοσιτς, ήταν εκείνος που προσπάθησε να βοηθήσει στο σκοράρισμα τον εκπληκτικό Ντε Κολό, αλλά αυτό δεν αρκούσε, καθώς αφενός ο εξίσου ασταμάτητος Σατοράνσκι, αφετέρου οι πολύπειροι Ναβάρο και Όλεσον, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και έδειξαν το δρόμο στους συμπαίκτες τους, ώστε το ημίχρονο να κλείσει με την απόκλιση μεταξύ των δύο ομάδων στους εννέα πόντους (47-38).

Το προβάδισμα αυτό, όμως, αποδείχθηκε... αέρας, καθώς ο Ντε Κολό συνέχισε το «σόου» του και είχε ως συμπαραστάτη στις αρχές της τρίτης περιόδου στον Κάιλ Χάινς, ώστε σε πρώτη φάση η διαφορά να μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ (49-44 στο 22'). Η «Μπάρτσα» προσπαθούσε να κρατηθεί με τις εμπνεύσεις των Όλεσον και Ντόελμαν, αλλά κανείς δεν μπορούσε να συγκριθεί με τον... απίστευτο Ντε Κολό, ο οποίος έφτασε τους 21 του πόντους στην τρίτη περίοδο και έφερε μπροστά στο σκορ την ΤΣΣΚΑ μετά από αρκετή ώρα, σε ένα ματς όπου υπήρχε μπόλικη νευρικότητα (60-61 στο 29'). Το επιμέρους σκορ 13-26 για την περίοδο, θα έκλεινε τέλεια με τρίποντό του ο Βοροντσέβιτς (60-64).

Ο Ναβάρο θέλησε να το πάρει προσωπικά στην αρχή της τελευταίας περιόδου και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή, την οποία ολοκλήρωσε με λέι-απ ο Αρόγιο (70-69 στο 33'). Η χαρά των παικτών του Πασκουάλ, ωστόσο, δε θα κρατούσε για πολύ, καθώς το τρομερό «δίδυμο» των Ντε Κολό-Τεόντοσιτς επέζησε εκείνη τη στιγμή στο «ροκ» χαρακτήρα που πήρε το ματς, με ουκ ολίγες αψιμαχίες μεταξύ παικτών ή παικτών με τους... αντίπαλους προπονητές. Οι δύο αυτοί παίκτες, σκόραραν διαδοχικούς πόντους για ένα σερί 0-10, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Βοροντσέβιτς και έδωσε ουσιαστικά τον πρώτο λόγο στους Ρώσους (70-79 στο 36'). Ο τελευταίος, ήταν ο «άσος στο μανίκι» του Ιτούδη, στην προσπάθεια να διατηρηθεί η διαφορά απέναντι σε έναν «μαινόμενο» Αρόγιο, ο οποίος αποφάσισε να πάρει την ευθύνη για τους «Μπλαουγκράνα» (79-84 στο 38'). Με 87 δεύτερα να απομένουν, ο Τόμιτς πήρε πάσα του Πορτορικανού και κράτησε ζωντανή την ελπίδα για την ομάδα του Πασκουάλ (81-84).

Μετά από διαδοχικές χαμένες επιθέσεις, ο Αρόγιο πήρε ξανά προσπάθεια και με έξυπνο τρόπο κέρδισε το φάουλ για να πάει στη γραμμή των βολών στα 14" και να ευστοχήσει για το 83-84. Στην επαναφορά της ΤΣΣΚΑ, ο Ντόρσεϊ έκανε αμέσως φάουλ στον Χάινς και δικαιώθηκε... κατά το ήμισυ (83-85). Με 10" να απομένουν, ο Τεόντοσιτς έκανε φάουλ στο Σατοράνσκι, για να έχει ακόμη και σε περίπτωση ισοπαλίας την τελευταία κατοχή, κάτι που συνέβη (85-85). Ο Σέρβος πήρε και το τρίποντο της νίκης, αλλά ήταν άστοχος και το ματς πήγε στην παράταση.

Στο 0-4 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πρώτο λεπτό του έξτρα πενταλέπτου, η απάντηση ήταν άμεση με τον Περπέρογλου να σκοράρει μετά από πολλή ώρα για το 89-89 στο 42ο λεπτό. Μετά από συνεχόμενα άστοχα τρίποντο για την ισοφάριση, ο Ντε Κολό θα έδινε και πάλι λύση για την ομάδα του, «γράφοντας» το 89-92, για να ακολουθήσει... το μονοπάτι του στα 86 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Τεόντοσιτς (91-95). Ο Τόμιτς συνέχισε... το βιολί του ειδικά από τη γραμμή των βολών, αλλά ο Ντε Κολό δεν ήταν το ίδιο ψύχραιμος, κάνοντας με 1/2 βολές το 93-96 στα 19". Η άμυνα προκάλεσε τον Ναβάρο να εκτελέσει για τρεις, με τον ίδιο όμως να αστοχεί, αλλά τον Περπέρογλου να δίνει ελπίδα στην ομάδα του, με επιθετικό ριμπάουντ που μετετράπη σε φάουλ για δύο βολές, όπου ευστόχησε (95-96).

Με 9.5" για την εκπνοή, ήταν η σειρά του Τεόντοσιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το 95-98 και ο Πασκουάλ κάλεσε τάιμ-άουτ. Η ΤΣΣΚΑ αποφάσισε και αυτή την φορά να μην κάνει φάουλ, για να την τιμωρήσει έξω από τη γραμμή των 6.75 ο Ντόελμαν, αλλά το... απίστευτο δεν είχε ακόμη συμβεί. Ο ίδιος παίκτης, πήρε την μπάλα μετά από το λάθος του Τεόντοσιτς να του τη δώσει και δεν είπε «όχι» στο να «γράψει» το 100-98, με το σουτ του Ντε Κολό να μην έχει τύχει στη λήξη.

Δεκάλεπτα: 21-24, 47-38, 60-64, 85-85, 100-98

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 12 (2), Ντόρσει 3, Ρίμπας 2, Ναβάρο 11 (2), Σατοράνσκι 19 (3), Βεζένκοφ, Σάμιουελς, Όλεσον 8 (2), Αρόγιο 9 (1), Περπέρογλου 15 (1), Τόμιτς 21

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 30 (4), Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 23 (2), Φριτζόν 4, Τζάκσον, Κορόμπκοφ, Λαζάρεφ, Φρίλαντ 5, Βοροντσέβιτς 15 (3), Χίγκινς, Κουρμπάνοφ 4, Χάινς 17

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα