Μόνο αυτό του έμεινε!

Θα το δούμε και αυτό;

Ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως όλα τα περιμένεις από αυτό τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη. Την μια χρονιά στην Πόλη έκανε την ανατροπή της ιστορίας στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ όταν οι Ρώσοι άνοιγαν τις σαμπάνιες. Την επόμενη χρονιά στο Λονδίνο, πέρσι δηλαδή, πήρε το τρόπαιο με τον πιο επιβλητικό τρόπο που είδαμε ποτέ στην Ευρωλίγκα. Με άμυνα Ντιτρόιτ

Πίστονς των παλιών καλών τους εποχών καθάρισε σαν αυγό την πανάκριβη ΤΣΣΚΑ και τον Μεσίνα. Στην συνέχεια με εμφάνιση Λέικερς...Μάτζικ Τζόνσον εποχής, από -17 καθάρισε πάλι σαν αυγό την Ρεάλ Μαδρίτης με 100αρα και μπάσκετ διαστημικό.

Τι του μένει; Να γράψει ιστορία αποκλείοντας την Ρεάλ με 3-2 με μειονέκτημα από 2-0 εις βάρος του που δεν έχει γίνει ποτέ στην Ευρωλίγκα επίσης. Είναι εφικτό; Οχι πολύ. Αλλά είναι ανέφικτο; Οχι πολύ επίσης. Δηλαδή να πάρει δύο ματς στην έδρα του στο καυτό ΣΕΦ είναι απίθανο; Καθόλου. Και να πάει στην Μαδρίτη με το άγχος στην Ρεάλ και να κάνει το ματς της ζωής του με πάθος και τρέλα και ξύλο στην άμυνα και να το κλέψει! Ολα γίνονται και ειδικά αυτός ο Ολυμπιακός είναι από τις ελάχιστες ομάδες που έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν αυτό που φαίνεται μπασκετικά αδιανόητο. Το δικαιούται να το πιστεύει και να τον περιμένουμε. Το έχει κερδίσει.

Από εκεί και πέρα πάντως μπασκετικά το 2-0 ήρθε δια περιπάτου και ο Ολυμπιακός απογοήτευσε. Αδιάβαστος και προπονητικά και κακοστημένος, χαμένος στον κόσμο του, με αεράμυνα και τα σχετικά όχι την Ρεάλ δεν κερδίζεις αλλά έτσι θα είχε χάσει και από την Μακάμπι 2-0 χαλαρά και πάει λέγοντας. Ο Ολυμπιακός υποτίθεται θα έπρεπε να έχει έξτρα κίνητρο που τον διάλεξαν οι Ισπανοί και αυτός δεν είχε τίποτα. Κανένα πάθος ουσιαστικά, άμυνα του πουθενά, και η Ρεάλ που δεν είναι κάτι τρομερό έμοιαζε με...Λέικερς.

Οκ . Πολύ καλή ομάδα η Ρεάλ και με μπασκετάρα. Αλλά δεν είναι ανίκητη. Εχει αδυναμίες. Την πήγε στο ξυλίκι ο Ολυμπιακός και στο σετ μπάσκετ; Οχι. Δεν μπορεί να το κάνει; Μάλλον όχι αν και στο παρελθόν (πχ πέρσι με ΤΣΣΚΑ το έχει κάνει). Εν πάση περιπτώσει ο Ολυμπιακός δεν μ άρεσε καθόλου. Περίμενα ένα θρίλερ και μια 20αρα. Εφαγε δύο για μένα. Καθώς το 82-77 είναι μαγική εικόνα. Οταν στο 30' έχεις φάει 11τρ και έχει 10 χαμένες βολές και είσαι στους 8-10π λες ευχαριστώ πολύ. Αυτό βέβαια είναι και ένας οιωνός. Οτι η Ρεάλ έκανε όργια και δεν είχε κερδίσει. Οτι δύο φορές είχε 15π διαφορές και ο Ολυμπιακός την έπιασε (1ο ματς 27-12,40-40, 2ο ματς 41-27,55-52). Κάτι σημαίνει αυτό.

Μια Ρεάλ που με τρεις παίκτες στην περιφέρεια με την απουσία Ντρέιπερ-Κάρολ που θα χάσουν όλη την σειρά ,θα έχει θέμα κόπωσης και αυτό πρέπει να εκμεταλλευθεί ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός. Να βάλει ταλιμπάν στην άμυνα να κυνηγάνε. Να βάλει τον Κατσίβελη πχ σε ειδικούς ρόλους. Να πιέσει. Ο Μάντζαρης που λέμε λέμε αλλά εξαφανίστηκε στην Μαδρίτη. Μην λέτε τρεις είναι του Ολυμπιακου. Τρεις είναι και της Ρεάλ όμως. Και στα δύο ματς ο Ολυμπιακός ήταν ίδιος και άμυαλος. Αλλαξε την άμυνα κάπως στο δεύτερο ημίχρονο στο χτεσινό ματς αλλά μην ξεχνάμε και την κούραση της Ρεάλ που με +10 σταθερά έκοψε και ταχύτητα και έπαιζε και με τον χρόνο και άλλωστε μην κρυβόμαστε δια περιπάτου κέρδισε και δεν απειλήθηκε ποτέ!

Η Ρεάλ αν της εκνευρίσεις τον Ρούντι και κόψεις το ανοιχτό γήπεδο και τα ντράιβ πόσα τρίποντα να βάλει ; Και 12-13 ; Στην άμυνα είναι σοφτ σχετικά και δεν έχει το μεγάλο βάθος μην ξεχνάμε. Συνεπώς ο Ολυμπιακός μπορεί να επανέλθει και να ρίξει μια ζαριά. Αλλά με την άμυνα βελτιωμένη, με ζώνη ίσως κιόλας, με τσαμπουκά και καλή διαχείριση στην επίθεση. Όχι όπως αυτή που ...φωνάζουμε μακρυά από δίδυμο Σερμαντίνι-Ντάνστον που δεν τους ξεκίνησε χτες αλλά όταν τους έβαλε μαζί έφαγε 2 τρίποντα από τον Ρέγες. Μα γι αυτό λέμε αδιάβαστος ο Ολυμπιακός που μολις έκλεισε χώρους και άφησε τις πολλές περιστροφές, ισορρόπησε. Αλλά άργησε.

Ο Σίμονς δεν έπαιξε λόγω προβλήματος ενώ κέρδος ήταν ο Κόλινς από το μηδέν καθώς έκανε κάτι . Λάθος του Μπαρτζώκα η μικρή χρησιμοποίηση του Πρίντεζη που ταιριάζει, και πολύ καλή είδηση ότι ανεβαίνει ο Πέτγουεϊ που βγάζει και τσαμπουκά ενώ ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε με τον Παπαπέτρου και μπράβο του(όπως και του πιτσιρικά). Και κάτι ακόμα. Ο Σπανούλης έχει 3-4 τρίποντα για πλάκα με καλά ποσοστά με τη Ρεάλ. Αυτό πρέπει ο Ολυμπιακός να το αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο όπως και την αδύναμη περιφέρεια της μαδριλένικης ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα