Μοναδικό κέρδος ο Μουν!

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε απέναντι στον Ηλυσιακό παρά τη νίκη του με 83-73, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Τζαμάριο Μουν να πραγματοποιεί εξαιρετικό ντεμπούτο με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, έχοντας 15 πόντους (1/1β., 4/4δ., 2/4 τρ.). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν καλή εικόνα (βρέθηκαν ακόμα και στο -15) ενόψει του παιχνιδιού με αντίπαλο τη Μάλαγα που ακολουθεί για το Top-16 της Ευρωλίγκας, ωστόσο πήραν τελικά αυτό που ήθελαν, δηλαδή τους δύο βαθμούς της νίκης.

Οι Πρωταθλητές

Ευρώπης έδειξαν στην αρχή του αγώνα να υποτιμούν τον Ηλυσιακό, ενώ παράλληλα δεν είχαν ενέργεια στην επίθεση και ήταν πολύ άστοχοι. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 0/8 τρίποντα για να έρθει ο Περπέρογλου να σημειώσει το πρώτο για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή εικόνα του Ολυμπιακού και προηγήθηκαν με 18-11 στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Νίκος Χατζής έφτασε τους 17 πόντους (8/8β., 3/3δ., 1/1τρ.) στο ημίχρονο, ενώ ο Ντι Τζέι Στέφενς είχε 6 πόντους και 8 ριμπάουντ στο πρώτο μισό του αγώνα.

Η διαφορά για τον Ηλυσιακό πήγε μέχρι και τους 15 πόντους (19-34), αλλά η είσοδος του Ιωάννη Παπαπέτρου και η παρουσία του Τζαμάριο Μουν άλλαξαν την κατάσταση. Ο Αμερικανός φόργουορντ στο ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο, ενώ στα δέκα λεπτά συμμετοχής του στο πρώτο ημίχρονο (όλο το δεύτερο δεκάλεπτο) είχε 10 πόντους (2/2δ., 2/3τρ.). Έτσι το 29-40, έγινε στο τέλος του πρώτου μισού 39-40, με τον Μπαρτζώκα να διαμαρτύρεται έντονα προς τους διαιτητές για διάφορες φάσεις (ο Ολυμπιακός δέχτηκε στο ημίχρονο δύο τεχνικές ποινές, μία ο Σπανούλης και μία ο Έλληνας τεχνικός).

Με την έναρξη του δευτέρου μισού, ο Ολυμπιακός έγινε πιο ενεργητικός στην άμυνα και άφησε τον Παναγιώτη Καυκή να σουτάρει ανενόχλητος για τρεις (είχε τέσσερα συνεχόμενα άστοχα σουτ) με αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα. Οι Σπανούλης και Πρίντεζης πήραν επιθέσεις, ενώ από την άλλη μόνο ο Χατζής κατάφερε να βάλει κάποιους πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 64-58 και με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων.

Στην τελευταία περίοδο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαλε στο παρκέ τους Κόλινς και Μουν, προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να μπουν στο κλίμα της ομάδας. Μαζί τους χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Βασίλης Καββαδάς, αλλά η διαφορά παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα με τους γηπεδούχους να μην βρίσκουν εύκολα σκορ. Το παιχνίδι ωστόσο ήταν ελεγχόμενο για την ομάδα του Πειραιά που μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά δεν αγχώθηκε στο τέλος ώστε να φτάσει στην τελική επικράτηση με 83-73.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 39-40, 64-58, 83-73.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μουν 15 (2), Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 9 (1), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 10, Κόλινς 3 (1), Σίμονς 8, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5 (1), Κββαδάς 5, Κατσίβελης.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 12 (2), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 5 (1), Χατζής 22 (2), Δορκοφίκης, Στέφενς 6, Βαβάτσικος 5 (1), Ιωάννου 14 (1), Τζουγκαράκης 2, Μποντζ 7.

Keywords
Τυχαία Θέματα