Α2: Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Με πρωταθλητή χειμώνα το Ψυχικό ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α2. Από τη 13η αγωνιστική ξεχώρισε φυσικά η νίκη της ομάδας των Βορείων Προαστίων επί της ΑΕΚ, αλλά και οι επιτυχίες των ΟΦΗ, Ικάρων Σερρών, Λαυρίου και Ηρακλή.

1. Κώστας Μπεχλιβάνης: Μπορεί ο Κώστας Τσότσος να έβαλε το νικητήριο "γκολ - φάουλ" στη δραματική νίκη του Ηρακλή

επί του Παγκρατίου, όμως ο πολύπειρος αρχηγός του "Γηραιού" έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ματς. Αν και βρίσκεται κοντά στα 40 πλέον, εξακολουθεί να αποτελεί έναν παίκτη που κάνει τη διαφορά στο παρκέ (19 πόντοι, 3/3 β., 1/4 διπ., 5/10 τριπ., 6 ριμπ., 1 ασ.).

2. Νίκος Πέττας: Ο 33χρονος γκαρντ/φόργουορντ του Ψυχικού ήταν για ακόμη μια φορά ασταμάτητος... Στη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, ο πρώτος σκόρερ της Α2 (264 π.), πέτυχε 29 πόντους (11/13 β., 3/5 διπ., 4/8 τριπ.), προσέφερε 7 ριμπ., 3 ασ., ενώ σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι είχε μόλις ένα λάθος, ενδεικτικό της ποιότητας και της εμπειρίας του.

3. Γιάννης Σταμπουλής: Οι Ίκαροι ανέπνευσαν βαθμολογικά με τη νίκη επί του Αρκαδικού και καθοριστική συμβολή σε αυτή είχε η παρουσία του νεαρού σμολ φόργουορντ. Με 17 πόντους (2/2 β., 6/7 διπ., 1/2 τριπ), αποτέλεσε το πρώτο "βιολί" στην επίθεση ενώ είχε και 6 ριμπ.

4. Γιάννης Κακιούζης: Αποτελεί... ευτυχία για το Λαύριο το να έχει στο ρόστερ του ένα παίκτη της κλάσης του έμπειρου πλέον φόργουορντ. Στη "χρυσή" νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά ο Κακιούζης πρόλαβε σε 26 λεπτά συμμετοχής να πετύχει 21 πόντους με τρομερά στατιστικά (2/3 β., 8/11 διπ., 1/1 τριπ), ενώ είχε και 7 ριμπ., 1 ασ. 3 κλ. Aπλά υπέροχος...

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Όταν έχεις περιθώριο για μόλις ένα ξένο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στις επιλογές σου και ο ΟΦΗ έκανε... διάνα. Ο Σέρβος σέντερ απέδειξε και στο παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας γιατί αποτέλεσε τη πρώτη φετινή επιλογή του Φώτη Τακιανού στο μεταγραφικό παζάρι. Με τρομερή δουλειά σε άμυνα και επίθεση ήταν ο κορυφαίος στην επιστροφή του ΟΦΗ στις επιτυχίες. 22 πόντοι (5/8 β., 7/15 διπ., 1/1 τριπ.), 10 ριμπ. και 2 ασ. ο απολογισμός του Τζόρτζεβιτς, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ της Α2 (259 π.) και τρίτος ριμπάουντερ (100).

Προπονητής της αγωνιστικής - Γιώργος Ρεμεντέλας

Δικαιωματικά ο τίτλος του κορυφαίου κόουτς της 13ης αγωνιστικής πάει στον προπονητή του Ψυχικού. Η νίκη επί της ισχυρής ΑΕΚ (που παραμένει το μεγάλο φαβορί για την άνοδο), έφερε την ομάδα των Βορείων Προαστίων και πάλι στη κορυφή, με τη συμβολή του Ρεμεντέλα να είναι καθοριστική στον επιτυχημένο πρώτο γύρο ο οποίος έκλεισε με απολογισμό 11 νίκες και 2 ήττες. Ο Έλληνας κόουτς δείχνει ιδιαίτερη μαεστρία στο να κουμαντάρει το κράμα "παλιών" και νεαρών παικτών που διαθέτει στο ρόστερ του, παίρνοντας από όλους το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα