Μηδέν εις το πηλίκο οι αιώνιοι…

Ο Μάκης Δρόσος δεν δικαιολογεί ούτε Παναθηναϊκό ούτε και Ολυμπιακό για τις ήττες τους και εξηγεί πως τίποτα από όσα ευχόντουσαν πριν από την αγωνιστική δεν πραγματοποιήθηκε…

Η αγωνιστική τελείωσε για τους δύο αιώνιους και το αποτέλεσμα τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Ολυμπιακό ήταν το ίδιο. Αμφότεροι ηττήθηκαν και δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει, ακόμα κανένας από τους δύο δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την

πρόκριση και οι συζητήσεις περί δεύτερης θέσης και πλεονεκτήματος έδρας, είχαν ξεκινήσει από νωρίς.

Πριν γίνουν, το χθεσινό παιχνίδι στο Μιλάνο και το σημερινό στην Πόλη και οι δύο ελληνικές ομάδες είχαν πάνω κάτι τις ίδιες επιθυμίες. Να χάσει πρώτα από όλα η Μάλαγα από την Λαμποράλ, για να μείνει πιο πίσω μία από τις ομάδες που διεκδικεί την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός θα ήθελε να περάσει ο Παναθηναϊκός από το Μιλάνο, που το έχει εντός έδρας την επόμενη αγωνιστική και έστω και αν δεν έχει την ισοβαθμία μαζί του, αφού δύσκολα θα το κερδίσει με 30 π. και βάλε, θα μπορούσε να το έχει αφήσει πολύ μακριά από την δεύτερη θέση, που μάλλον προτιμότερο είναι να την παίξει με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική που δεν είναι απίθανο σενάριο. Και από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να περάσει με το διπλό φαντάζομαι από την Πόλη ο Ολυμπιακός, με τον οποίο θα ήθελε πολύ να παίξει μάλλον την δεύτερη θέση μαζί του, στο ΣΕΦ, από την στιγμή που έχει αποδείξει όχι μία, όχι δύο αλλά τις φέτος ότι τον έχει. Αλλά και να δει την Φενέρ να μένει πίσω στο κυνήγι της πρόκρισης.

Αν ήταν αυτές οι επιθυμίες των δύο αιωνίων, καμία δεν ικανοποιήθηκε και ο όμιλος πήρε περισσότερο φωτιά. Αν εξαιρέσουμε την Μπάρτσα που έχει προ πολλού καπαρώσει την πρώτη θέση, από εκεί και πέρα, μετά και από αυτή την αγωνιστική υπάρχουν 5 ομάδες που παλεύουν για τις 3 θέσεις που απομένουν για την πρόκριση και τα χιαστί και αλλοίμονο σε όποιον από αυτούς πέσει στο παιχνίδι που θα κάνει την ζημιά η Λαμποράλ, αφού μην περιμένει κανείς ότι όλες οι ομάδες που θέλουν πρόκριση θα περάσουν την ισπανική ομάδα του Σκαριόλο, να το θυμόμαστε αυτό όταν θα γίνει. Περισσότερο πιθανό είναι να μην κερδίσει άλλο παιχνίδι η Εφές, αλλά είδαμε ότι με αυτοκτονία δεν έγινε η πρώτη ομάδα που θα κέρδιζε την Μπάρτσα στην φάση αυτή.

Ο Παναθηναϊκός είναι λίγο πολύ γνωστό, ότι περισσότερο έχει να χαίρεται για το ντεμπούτο του Ράιτ, από το παιχνίδι στο Μιλάνο και έχει να ξεχάσει πολλά άλλα από την εμφάνιση του. Τον σώζει το τελικό σκορ και ότι δεν έχασε την διαφορά από το πρώτο παιχνίδι με το Μιλάνο, αλλιώς θα είχαμε πολύ μεγαλύτερες γκρίνιες. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μην ελκύει με το μπάσκετ που παίζει και είναι πολύ προβλέψιμος. Το προβλέψιμος δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κερδίζει, αλλά αφουγκράζομαι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν είναι ικανοποιημένος, θέλει να βλέπει και ωραίο μπάσκετ.

Οι πράσινοι έχουν μικρύνει τόσο το ροτέισον, που σε ένα παιχνίδι όπως το χθεσινό που οι Ούκιτς και Διαμαντίδης, ήταν σε κάκιστη μέρα και με τον Κάρι να είναι τραυματίας, με τον Λάσμε επίσης να μην είναι καλά, ουσιαστικά πήγαν να κερδίσουν με 5 παίκτες μέσα στο Μιλάνο. Δεν γίνονται αυτά.. κακά τα ψέματα, τα άλλα είναι μάλλον, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… Και μην πει κανείς ότι δύσκολα θα το δούμε και πάλι να συμβαίνει αυτό, με τον Ούκιτς ορισμένες φορές να περπατάει με δυσκολία σχεδόν και με τον Διαμαντίδη να παίζει το ένα 35λεπτο σχεδόν μετά από το άλλο. Επειδή δεν είμαι από εκείνους που είχε πει ότι το μεγάλο ροτέισον του Πεδουλάκη ήταν το πρόβλημα στην αρχή, αλλά το ροτέισον ήταν λανθασμένο με τον τρόπο που γινόταν, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να βρει την λύση για να αξιοποιήσει περισσότερο όλο το οπλοστάσιο του.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός αν θέλει να έχει άλλοθι σήμερα, μπορεί να σταθεί στην απουσία του Σπανούλη και να πει ότι του έλειψε ο αρχηγός και ο ηγέτης του. Αν το κάνει μάλλον θα έχει χάσει πολύ περισσότερα από το παιχνίδι. Ο Σπανούλης έχει υπάρξει παρόν, αλλά δεν έχει βοηθήσει σε άλλα παιχνίδια και μάλλον κακό έχει κάνει παρά καλό, αν θυμηθούμε το ματς στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός στο σημερινό παιχνίδι, αντίθετα. Αυτό που άρεσε περισσότερο ήταν ότι δεν έπαιξε κλεφτοπόλεμο και δεν πήγε να κλέψει το παιχνίδι. Αντίθετα στο πρώτο ημίχρονο έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει την Φενέρ με το ίδιο της το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος το προσπάθησε με την άμυνα του. Αν και δεν του βγήκε. Ο Ολυμπιακός έχει να κρατήσει πράγματα από την σημερινή αναμέτρηση αλλά και πράγματα για να προβληματιστεί. Κέρδισε τον Σλούκα; Μπορεί και το έχει ανάγκη και είδε και ένα καλύτερο Μάντζαρη. Και με τον Λο να είναι εκτός το έχει μεγάλη ανάγκη επίσης.

Ο Μπαρτζώκας είναι αλήθεια ότι το πήγε καλά το ματς, αν και ελέγχεται για το κομμάτι του Περπέρογλου. Μπορεί να πει κάποιος ότι 28’ έπαιξε, αλλά θα μπορούσε να έχει παίξει παραπάνω σήμερα, όπως από την άλλη θα μπορούσε να έχει ακουμπήσει την μπάλα πολύ περισσότερο μέσα στο καλάθι. Είναι ένα θέμα που ακόμα δεν έχει λύσει και δεν ξέρω αν και με τον Σερμαντίνι θα καταφέρει να είναι πολύ βελτιωμένος σε αυτό το τομέα. Πολλές προσδοκίες, από ένα παίκτη που τον ξέρουμε πολύ καλά και δεν είναι δα τόσο τρομερά βελτιωμένος, ούτε κάτι το εξαιρετικό.

Για τον Μουν δεν μπορεί να ζητήσει κανείς από τον αμερικάνο ευθύνες, πρώτο παιχνίδι και μέσα στην Πόλη του ήρθε κάπως ήταν φανερό, όπως ακόμα και για τον Τζάκσον της Φενέρ που ήταν και αυτός αλλού για αλλού. Ο Πέτγουεϊ ακόμα είναι μακριά από αυτό που θέλει η ομάδα του και ακόμα δεν τον έχουμε δει να βοηθάει, εδώ πρέπει να υπάρχει προβληματισμός, περισσότερα νεύρα είχε παρά βοήθησε. Για τον Κόλινς πολύ βαβούρα για το τίποτα νομίζω. Ο αμερικάνος έπαιξε 10 λεπτά στο σημερινό ματς, έκανε τις ανάσες του Σλούκα και του Μάντζαρη, εδώ δεν έκανε λάθος ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ένα θέμα είναι γιατί δεν υπήρχε άλλος παίκτης μαζί με την ομάδα, δεν νομίζω ότι είναι θέμα οικονομίας…, έτυχε αυτό με τον Σπανούλη, θα μπορούσε να υπάρχει για παράδειγμα ο Μπέγκιτς για να πάρει την θέση του, τον Σλοβένο μου φαίνεται τον απαξιώσαμε τελείως…Α και μην ξεχνάμε, η Φενέρ, μπορεί να μην είναι ομάδα ακόμα, αλλά από την άλλη έχει πολύ καλό υλικό και τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο.

Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα, αλλά συνάμα και τα χρονικά περιθώρια μπορεί να έχουν στενέψει. Καθένας από τις δύο ελληνικές ομάδες έχει να διορθώσει και να καλύψει αδυναμίες που έχουν στο παιχνίδι τους και να προσαρμοστούν και οι νεοφερμένοι. Και φυσικά ο Ολυμπιακός να κερδίσει το Μιλάνο, που εκτός έδρας είναι πονηρό αλλά όχι εξίσου καλό όσο εντός και ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να κάνει χαρακίρι με την Λαμποράλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα