Μαρκόπουλος:«Μερικές φορές οι διαιτητές σφυρίζουν με διαφορετικά κριτήρια»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, άσκησε κριτική στους διαιτητές της αναμέτρησης της ομάδας του με το Λαύριο.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί όπως αγωνίζεται το Λαύριο είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις, Είναι μια ομάδα που ξέρει να κρατάει τη μπάλα στα χέρια της και να παίρνει την καλύτερη επιλογή στην επίθεση. Όταν βάζουν τέτοια καλάθια, υπάρχει άγχος. Στην άμυνα του παίζουν με πολλές αλλαγές και αν δε βάλεις τα σουτ όταν πρέπει να θα έχεις πρόβλημα.

Παρότι είχαμε κάποιους στόχους για κάποιους παίκτες,

στην αρχή δεν ήμασταν τόσο στοχευμένοι σε αυτό που είχαμε πει να κάνουμε μια δώσαμε τη δίκαιωμα στον αντίπαλο για να πάρει μία διαφορά. Ανεβάσαμε την άμυνα μας, αλλάξαμε τον τρόπο που αμυνόμαστε, κερδίσαμε κάποιες μπάλες και βάλαμε κάποια εύκολα καλάθια, για να έρθει η θετική ψυχολογία. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πάλι αγχωτικό, αλλά και εμείς είχαμε φορτωθεί με φάουλ και δεν παίξαμε σε μεγάλη διάρκεια αυτό που θέλαμε. Πρέπει να δούμε αυτό το παιχνίδι, τις αδυναμίες που δείξαμε και να προχωρήσουμε πιο συγκεντρωμένοι».

Από εκεί και πέρα, ο Μαρκόπουλος είπε:

Για αυτό που άλλαξε ο ΠΑΟΚ στην άμυνα του: «Ανεβάσαμε πολύ ψηλά την άμυνα. Παίξαμε zone press, χαλάσαμε το ηθικό της αντιπάλου ομάδας και μας έδωσε κάποιες μπάλες που θέλαμε».

Για το γεγονός ότι έπαιξε και πάλι ο ΜακΦάντεν αρκετά ως πλέι μέικερ και τη μικρή συμμετοχή του Μιλιένοβιτς: «Ο κάθε παίκτης παίζει ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η ομάδα. Αν ο ΜακΦάντεν μπορεί να παίξει καλά, γιατί να μην παίξει σε αυτή τη θέση. Ήταν έτσι το στυλ παιχνιδιού, η αντίπαλη ομάδα έκλεινε πίσω και θέλαμε σουτ από την περιφέρεια. Για αυτό βάλαμε πιο εύστοχους παίκτες έξω από τα 6,75, για να τραβήξουν πιο έξω τους κοντούς και να δώσουν πιο ελεύθερο χώρο στους ψηλούς».

Για τον εκνευρισμό που είχε με τη διαιτησία και την τεχνική ποινή που δέχθηκε: «Έχω πει ξανά, ότι πολλές φορές οι διαιτητές σφυρίζουν ίδιες φάσεις με άλλα κριτήρια. Όταν υπάρχει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις συνηθίσει σου δημιουργεί άγχος. Επίσης επηρεάζει ότι ο παίκτης γεμίζει με φάουλ, αδυνατίζει η πιεστική σου άμυνα, ο παίκτης δεν πηγαίνει τόσο δυνατά. Πολλές φορές και εμείς οι προπονητές τα βλέπουμε από τη δική μας σκοπιά. Νομίζω έγιναν πολλές φάσεις που ήταν φάουλ, θα μπορούσαν να τα σφυρίξουν και δεν τα σφύριξαν».

Για το ποιος μπορεί να είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Είναι παιχνίδι με παιχνίδι. Όλες οι ομάδες είναι μαζί. Από αγώνα σε αγώνα, βλέπεις αποτελέσματα και διαφορετικές ομάδες να διεκδικούν διαφορετικές θέσεις. Αν δεν προχωρήσουν οι αγώνες, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Για το αν παίζει ρόλο ότι η Παρτιζάν έχει συνεχόμενα παιχνίδια πριν τη ρεβάνς: «Πιστεύω ότι αν είχαμε αγώνα το Σάββατο δε θα ήμασταν τόσο φρέσκοι. Τώρα για την Παρτιζάν, είναι πολλοί παράγοντες. Τι έχουν συνηθίσει οι παίκτες, πως διαχειρίζονται το ρόστερ. Σπάνια έχει ο κάθε παίκτης της Παρτιζάν πάνω από 20 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Χρησιμοποιούνται και οι 12 παίκτες και έχουν ένα μεγάλο ροτέισον».

Για το αν το συγκεκριμένο παιχνίδι, αν ήταν μια «πρόβα» ενόψει Παρτιζάν και αν έμεινε ικανοποιημένος από αυτά που είδε: «Κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό, με τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις. Είναι τι θα στοχεύσει ο αντίπαλος. Είναι ορισμένες στιγμές στο σημερινό παιχνίδι που ταυτίζεται η εικόνα με άλλο παιχνίδι. Τα plays είναι περίπου τα ίδια, η κατάληξη τους είναι περίπου ίδιες. Το θέμα είναι που στοχεύει η κάθε ομάδα και πόσο είσαι έτοιμος εσύ, να μην δώσεις το δικαίωμα. Πάντα σε ένα παιχνίδι δε μπορείς να είσαι 100% δυνατός, πάντα θα έχεις αδυναμίες. Αν ήμουν Παναθηναϊκός δε θα σκεφτόμουν τίποτα αυτή τη στιγμή, θα έλεγα μπείτε μέσα και παίξτε... Το θέμα είναι να στοχεύεις τι μπορείς να περιορίσεις από την αντίπαλη ομάδα και τι θα δώσεις. Αν επιτρέψεις να τα κάνουν όλα, σίγουρα είναι χαρούμενος».

Από την μεριά του, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ανέφερε: «Σήμερα θα έλεγα ότι θα έπρεπε να μπούμε πιο δυνατά. Δώσαμε τογ δικαίωμα στην ομάδα του Λαυρίου να προηγηθεί και με μια διαφορά δέκα πόντων. Σιγά-σιγά ανεβάσαμε την απόδοση μας. Φέραμε το παιχνίδι στα ίσια και στο τέλος πήραμε τη νίκη. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας το σημερινό παιχνίδι. Έχουμε μια εβδομάδα να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας».

Για το γεγονός ότι πάλι ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε το σκορ σε ένα ακόμα παιχνίδι: «Δυστυχώς δεν παίζουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για 40 λεπτά. Αυτό και τίποτα άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα