Μαρκόπουλος: «Πολλά τα λάθη...»

Στον παροιμιώδη αριθμό των 27 λαθών που σημείωσε η ομάδα του, θεωρώντας επιτυχία την νίκη με την Ουσάκ παρά το συγκεκριμένο στατιστικό, στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, τόνισε πως ο ίδιος και οι παίκτες του πρέπει να προχωρήσουν σε άμεσες διορθωτικές κινήσεις στο παιχνίδι τους, καλύπτοντας πλήρως τον Τέιλορ, που για ακόμη ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αναλυτικά, όσα

δήλωσε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Τους είχαμε αντιμετωπίσει και στο φιλικό αλλά ήταν διαφορετικά σήμερα. Ήταν ένα κακό παιχνίδι και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη. Τα δικά μας 27 λάθη δεν δικαιολογούνται. Το ότι κερδίσαμε με τόσα λάθη, είναι επιτυχία. Πρέπει να διορθώσουμε τα πράγματα σε απλές κινήσεις. Να πιστέψουν οι παίκτες περισσότερο στον εαυτό τους και να τελειοποιήσουμε τις συνεργασίες δύο και τριών παικτών».

Για τα προβλήματα που υπήρξαν με τις μπάλες στην διοργάνωση του Basketball Champions League: «Είναι διαφορετική η μπάλα στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα. Είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε, όχι μόνο εμείς αλλά και όλες οι ομάδες».

Για τα πολλά λάθη του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια: «Αν ήξερα για τα λάθη θα το είχα λύσει. Παίζει ρόλο η ψυχολογία τη στιγμή και η αντίδραση του παίκτη κάτω από πίεση που δεν μπορεί να αντιδράσει σε όσα κάνει. Τα λάθη ήταν πολλά όταν χάθηκαν τα εύκολα καλάθια στην αρχή».

Για τα παράπονα του προπονητή της Ουσάκ: «Και εγώ μπορεί να έχω παράπονα από τη διαιτησία, αλλά βλέπουμε το παιχνίδι από την αντίδραση στις καταστάσεις που μας έφερε η άλλη ομάδα».

Για το γεγονός πως ο Τέιλορ είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μηδέν πόντους: «Δεν ανησυχώ για τον Τέιλορ. Ανησυχώ για τα λάθη της ομάδας. Για το πως θα βελτιωθεί, δεν είναι κάτι απλό. Δεν είναι η ομάδα, αλλά πως οι περιορίσεις αυτό που γίνεται. Πρέπει να καταλάβει ο παίκτης πως πρέπει να αντιδράσει για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλεις. Είναι άπειρα παιδιά και βγαίνουν εύκολα από το παιχνίδι και τα πράγματα δυσκολεύουν».

Για τις δυο συνεχόμενες νίκες που μετράει πλέον η ομάδα: «Όλοι οι αντίπαλοι είναι ίδιοι για εμάς. Κοιτάζουμε το δικό μας παιχνίδι και όλες οι ομάδες είναι δύσκολες για εμάς. Κάτι που δεν αλλάζει με μία – δύο νίκες».

Keywords
Τυχαία Θέματα