Με Ουαναμέικερ πέρασε η Νταρουσάφακα από το Καζάν

Η Νταρουσάφακα πήρε μεγάλο "διπλό" στο Καζάν από την Ούνικς με σκορ 94-87 , δείχνοντας επιθετικό πλουραλισμό, εκμεταλλευόμενη την σοβαρή απώλεια του Κλαρκ για τους γηπεδούχους, ξεπερνώντας το 12-0 της Ούνικς στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας ηγέτη τον Μπραντ Ουαναμέικερ και δείχνοντας ότι βρίσκει γρήγορα τον ρυθμό που θέλει ο Ντέιβιντ Μπλατ. Τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς για τους Ρώσους που έμειναν πολύ πίσω από νωρίς.

Η Ούνικς ήταν καταιγιστική στην έναρξη του αγώνα. Ο Παραχούσκι

έκανε... πάρτι απέναντι στον Αλντεμίρ και στο 10-0 του 2ου λεπτού είχε ήδη σκοράρει τους 7 πόντους. Ο Μπλατ κάλεσε άρον - άρον τάιμ άουτ, πέρασε τον Σαβάς αντί του Αλντεμίρ και το παιχνίδι άρχισε να αλλάζει.
Μπορεί οι Ρώσοι να πήγαν και στο 12-0 μέχρι να σκοράρει για πρώτη φορά στο 3' η Νταρουσάφακα, μπορεί να ήταν και στο 17-5 στο 4', όμως, αφ' ενός ο Σαβάς είχε "σβήσει"... απότομα τον Παραχούσκι, αφ' ετέρου οι Ουαναμέικερ και Αντερσον είχαν βρει πεδίο επιθετική δράσης.


Το παιχνίδι είχε πάρει δαιμονισμένο ρυθμό, αλλά πλέον και οι Τούρκοι είχαν βρει τρόπο να σκοράρουν και με τον Σαβάς σταδιακά να προστίθεται στην εξίσωση. Στο 7'30'' η Ούνικς με ένα ξέσπασμα του πονκρασόφ με μακρινά σουτ ήταν μπροστά με 26-18 και από εκεί άρχισε η μεγάλη αντεπίθεση. Στο 9'50'' η Νταρουσάφακα ισοφάρισε σε 28-28 και παρότι το δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 29-28, το σερί των Τούρκων έφτασε μέχρι το 3-14 και τους έφερε στο 29-32 στο 12' με "δράστη" τον Σλότερ.


Οι άμυνες είχαν βρει ρυθμό εκατέρωθεν και είναι χαρακτηριστικό ότι στο 15' το σκορ ήταν 35-35 με επιμέρους 6-7 και σύνολο 13 πόντων από... 28 στο αντίστοιχο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Η Ούνικς ανασυντάχτηκε, έδωσε τη μπάλα στον Λάνγκφορντ, αυτός σκόραρε κατά ριπάς και βοήθησε την ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια πρηγούμενη με 47-46 και με το ενδιαφέρον στο κατακόρυφο για το δεύτερο μισό.


Η τρίτη περίοδος εξελίχτηκε σε μια μονομαχία πόντο με πόντο, με ατομικές ενέργειες να διαμορφώνουν τις ισορροπίες. Από τους γηπεδούχους οι Λάνγφορντ και Πονκρασόφ αποτελούσαν τις μοναδικές ουσιαστικές απειλές, αντίθετα η Νταρουσάφακα έδειχνε μεγαλύτερο πλουραλισμό, με τον Αντερσον να έχει πάρει τη σκυτάλη, τον Ουαναμέικερ να παραμένει ζεστός, τον Ουιλμπέκιν να δίνει κι αυτός λύσεις.
Οι Τούρκοι στο 29' ξέφυγαν με 64-57 εκμεταλλευόμενοι αυτή την υπεροπλία τους σε λύσεις και το δεκάλεπτο έληξε με 59-65 και την ομάδα του Μπλατ σε θέση οδηγού.

Ενα γρήγορο 5-0 των Τούρκων με Ουιλμπέκιν και Μπατούκ στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου έφερε το 59-70 και έκανε ξεκάθαρο το προβάδισμά τους. Ο Μπατούκ αναδείχτηκε σε καθοριστικό παράγοντα αφού με δεύτερο συνεχόμενο δικό του τρίποντο, έφερε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στον αγώνα με το 63-73 στο 32'. Η Ούνικς έδειχνε πλέον να μην ΄'εχει δυηνάμεις και στο 34' το σκορ ήταν στο 63-78, με το +15 για τους Τούρκους να είναι διαφορά μεγάλης ασφαλείας σύμφωνα με την εικόνα που έδειχναν οι δύο ομάδες όσο περνούσαν τα λεπτά.

H Ούνικς πάντως δεν τα παράτησε. Ο Καϊμακόγλου σήμανε την αντεπίθεση, ο Κόλομ... ακολούθησε και ένα σερί 8-0 έφερε το σκορ στο 71-78 στο 36' και έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στον αγώνα. Ο Ουαναμέικερ όμως είχε πάρει φόρα και "κράτησε" την ομάδα του μέχρι την τελική επικράτηση.

ΟΥΝΙΚΣ (Πασούτιν): Αντόποφ 1, Λάνγκφορντ 22(2), Πονκρασόφ 16(2), Παραχούσκι 17, Κόλομ 16(1), Μπάνιτς 2, Βορονόφ, Πανίν, Καϊμακόγλου 11(1), Ουίλιαμς 2


ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Μπλατ): Ουιλμπέκιν 13(2), Μπατούκ 12(4), Ουαναμέικερ 22(2), Κλίμπουρν 2, Μοερμάν 2, Αλντεμίρ, Σαβάς 10, Αντερσον 18(2), Σλότερ 8, Μπέρτανς 5(1), Χαραγκόντι 2

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα