Λάμψη αστεριών στη Nokia Arena (vid's)

Ένα ζευγάρι με τεράστια ιστορία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ συγκρούεται σήμερα (Πέμπτη 14/11, 21:05 , Novasports2) στη «Νόκια Αρένα» του Τέλ Αβίβ με την Μακάμπι του Ντέιβιντ Μπλατ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό του Αργύρη Πεδουλάκη για τον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκα.

Αυτός που «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θέλει ένα μεγάλο διπλό ώστε να ανέλθει βαθμολογικά, αλλά και αγωνιστικά, ώστε να μπει στο κυνήγι της πρωτιάς του ομίλου και να σβήσει την εντός έδρας ήττα από την

Λοκομοτίβ Κούμπαν στα «Δυο Αοράκια»

Οι ομάδες με τα 11 τρόπαια (6 ο Παναθηναϊκός και 5 η Μακάμπι) αναμένεται να προσφέρουν την λάμψη τους στο κλασσικό classico της Ευρώπης, με το «τριφύλλι» να έχει την μερίδα του λέοντος με 16-14 νίκες σε 30 συναντήσεις.

Ανάμεσα σε αυτά τα 30 παιχνίδια υπάρχουν και 3 τελικοί με τον Παναθηναϊκό να μετρά 2-1 έναντι των Ισραηλινών.

Ο πρώτος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες έγινε στην Πυλαία το 2000. Ο Παναθηναϊκός επικρατεί με 73-67 και πανηγυρίζει τη δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα, πρώτη με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία.

Τον επόμενο χρόνο το μπάσκετ διχάζεται...και οι δυο Ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις αγωνίζονται στην θεσμό της Σουπρολίγκα. Στο Παρίσι ο Παναθηναϊκός παίζει τελικό με τη Μακάμπι και χάνει σχετικά εύκολα με 81-67.

Δέκα χρόνια μετά το Παρίσι, στον τελικό του Final 4 της Βαρκελώνης, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ξανά τη Μακάμπι, την οποία νικά με 78-70 και κατακτά το έκτο ευρωπαϊκό τρόπο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ΤΣΣΚΑ.

Δείτε σε video τους τρεις τελικούς:

Keywords
Τυχαία Θέματα