Κυπελλούχος Κύπρου η Πετρολίνα ΑΕΚ (video)

Τρομερό παιχνίδι έγινε στο Κίτιον, με την Πετρολίνα ΑΕΚ να… σπάει την κατάρα και μετά από φοβερή ανατροπή στον τελικό, έκαμψε την αντίσταση του εξαιρετικά δυναμικού Κεραυνού με 62-58 και κατέκτησε το πρώτο κύπελλο της ιστορίας της!

Το ματς είχε απίστευτες ανατροπές και πλούσιες συγκινήσεις, με το καλοδουλεμένο σύνολο του Λίνου Γαβριήλ να δείχνει μεγάλα ψυχικά αποθέματα και να αντέχει μέχρι τέλους, κερδίζοντας το τρόπαιο στις λεπτομέρειες.

Ο Πρίμοζ Μπρέζετς ήταν επιβλητικός, σκοράροντας 19 πόντους με 8/11 δίποντα και τον ακολούθησαν οι Βλάντιμιρ Ντάσιτς και Τόμισλαβ

Πέτροβιτς με 11 και 8 πόντους, αντίστοιχα. "Ψυχή" της ανατροπής ήταν ο αρχηγός της ομάδας της Λάρνακας, Ιάκωβος Παντελή, ο οποίος έκανε τη διαφορά στο τέλος με μεγάλα τρίποντα.

Για τον μαχητικό Κεραυνό του Χριστόφορου Λειβαδιώτη, ο Ρον Ρος πάλευε σχεδόν μόνος του στο τέλος, ενώ καλή απόδοση είχε ο "πύργος" Τέρελ Παρκς, όπως και οι Μο Αμπουκάρ και Κεν Μπάρκερ.

Ο αγώνας

Ο Αμπουκάρ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα σημειώνοντας τους 4 πρώτους πόντους του Κεραυνού, όμως η ΑΕΚ είχε «καυτό» τον Βλάντο Ντάσιτς, ο οποίος με 9 προσωπικούς του πόντους έδωσε διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα του με 14-4 στο 7′. Το σύνολο του Χριστόφορου Λειβαδιώτη βρήκε ρυθμό στη συνέχεια και επιχείρησε να μειώσει την διαφορά, αλλά ο Πρίμοζ Μπρέζετς έδωσε σημαντικές λύσεις στους τυπικά γηπεδούχους και «έγραψε» το 22-10 στο 11′.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Στροβόλου είχε μπει ξεκάθαρα στο πνεύμα του αγώνα και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνο να τον κάνει εκ νέου ντέρμπι. Πράγματι, οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος με τον Παρκς να ορθώνει το ανάστημά του και τον Ρος να παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες, «έτρεξαν» ένα επιμέρους σκορ 7-20 και πέρασαν μπροστά με 29-32 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, δεν άλλαξε η μορφή του παιχνιδιού καθώς ο Κεραυνός είχε τον απόλυτο έλεγχο και προηγήθηκε με 36-44 στο 27ο λεπτό. Κάπου εκεί, ωστόσο, η Πετρολίνα ΑΕΚ αντέδρασε και με το δίδυμο Μπρέζετς-Μπιγκς να λύνουν πολλά προβλήματα στο εκτελεστικό κομμάτι ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε κεφάλι με 46-45 στο 32’.

Έπειτα, η αναμέτρηση έγινε πραγματικό «θρίλερ» με τις δύο ομάδες να διαδέχονται η μια την άλλη στο προβάδισμα και τελικά ένα μεγάλο τρίποντο του Παντελή στο 37’ να δίνει αέρα 5 πόντων (58-53) στο συγκρότημα του Λίνου Γαβριήλ, κάτι που απεδείχθη καθοριστικό και χάρισε το Κύπελλο στην Πετρολίνα ΑΕΚ.

Δεκάλεπτα: 20-10, 29-32, 44-45, 62-58

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ): Μπρέζετς 19(1), Ντάσιτς 11(1), Τομάς 6, Άντερσον 6, Πέτροβιτς 8(2), Παλάλας, Μπιγκς 5(1), Ρούντι, Κούμης, Τρισόκκας, Σιζόπουλος, Παντελή 7(2)

Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Ρος 16(3), Μπάρκερ 10(1), Παρκς 12, Νεοφύτου 1, Αμπουκάρ 13, Ανδρέου, Στυλιανού, Μιχαήλ 4, Θεοχαρίδης, Μάρκου

Δείτε την απονομή του τροπαίου:

Keywords
Τυχαία Θέματα