Καββαδάς: ¨Δεν σκέφτομαι τι θα γίνει το καλοκαίρι¨

Σε δηλώσεις του στο στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και το Πρακτορείο 104,9,ο Βασίλης Καββαδάς, εμφανίστηκε απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του να αγωνιστεί φέτος στον Αρκαδικό, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και με τα καλύτερα λόγια για τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά:

Για την εξαιρετική εμφάνισή του απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών: «Κάθε παίκτης προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, πιστεύω ότι την έκανα αρκετά καλά στο ματς με τον

Απόλλωνα και βοήθησα στο να κερδίσουμε. Θέλω σε κάθε παιχνίδι να είμαι όσο πιο συγκεντρωμένος γίνεται, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για προσωπικούς λόγους, αλλά, πάνω από όλα, για να βοηθήσω τον Αρκαδικό να πετύχει τους στόχους του. Όλοι στην ομάδα κάναμε εξαιρετική δουλειά για το ματς, οι προπονητές, οι παίκτες, η διοίκηση, ο κόσμος που στήριξε στη διάρκειά του αγώνα. Ο Αρκαδικός είναι, αυτήν τη στιγμή, πάρα πολύ καλή ομάδα, δεν του αξίζει η θέση που έχει στο βαθμολογικό πίνακα. Κοιτάμε οι παίκτες κάθε παιχνίδι χωριστά, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε υποχρέωσή μας και στο τέλος θα δούμε τι θα βγει».

Για τον επόμενο, εντός έδρας, αγώνα τους με τον ΠΑΟΚ: «Κοιτάμε όλους τους αντιπάλους το ίδιο, είτε είναι αυτός ο ΠΑΟΚ είτε η Πάτρα είτε ο οποιοσδήποτε άλλος και πάμε για τη νίκη. Βασικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση. Κατά τη γνώμη μου, δεν έχουν πολύ βαθύ ρόστερ, εμείς είμαστε περισσότεροι και καλοί παίκτες. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο και θα πάμε να «χτυπήσουμε» το παιχνίδι στο γήπεδό μας».

Για την επικείμενη «μάχη» του με το Σοφοκλή Σχορτσανίτη, εφόσον ο σέντερ του «Δικεφάλου» καταφέρει να αγωνιστεί μετά (και) το διάστρεμμα που υπέστη: «Ο Σοφοκλής είναι πολύ καλός παίκτης, βρίσκεται χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα, έχει διακρίσεις, όλοι ξέρουμε το μέγεθός του. Για εμένα είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, θα μπω να κάνω τη δουλειά μου, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όλο το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες, απέναντι στους οποίους έχω τεθεί. Βλέπω το ματς με τον ΠΑΟΚ όπως όλα τα υπόλοιπα».

Για το μέλλον του και πώς το φαντάζεται, μετά το δανεισμό του στον Αρκαδικό: «Μου βγήκε η επιλογή να αγωνιστώ φέτος στον Αρκαδικό. Κάνω καλή σεζόν με τη βοήθεια όλης της ομάδας, ειδικά του προπονητή μου (Γιάννης Καστρίτης), ο οποίος με έχει στηρίξει πολύ, μου δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη με… κλειστά μάτια. Στο πλευρό μου υπάρχουν, επίσης, πολύ καλοί συμπαίκτες, έχουν βάλει και αυτοί το λιθαράκι τους για να φθάσω εδώ που είμαι σήμερα. Αγωνίζομαι, από εκεί και πέρα, δανεικός στον Αρκαδικό, ανήκω στον Ολυμπιακό, την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν σκέφτομαι τι θα γίνει το καλοκαίρι, αυτό θα υπάρχει στη σκέψη μου αφού τελειώσει το πρωτάθλημα. Το μόνο που με νοιάζει είναι να παίζω καλά, να κάνω δυνατές εμφανίσεις και να κοιτάω πώς θα βοηθήσω να μείνει η ομάδα μου στην κατηγορία. Σίγουρα, είναι ωραίο να ασχολούνται μαζί σου, να είσαι στο επίκεντρο της προσοχής, προέχει, όμως, σε κάθε περίπτωση η δουλειά».

Για τη βελτίωσή του στο πέρασμα των χρόνων: «Προσπαθώ να παίζω με ψυχή, με καρδιά, με δύναμη. Αυτό είναι το στιλ μου. Είμαι πιο έμπειρος τώρα, σε σχέση με την πρώτη μου χρονιά στην Α1 (το 2010 με τον Πανιώνιο), γνωρίζω καταστάσεις, μπορώ να διαχειριστώ διαφορετικά τα λεπτά συμμετοχής μου στον αγώνα, ξέρω πώς θα κινηθώ καλύτερα στο γήπεδο, είμαι διαφορετικός παίκτης στα 24 από ό,τι στα 18. Έχω συναναστραφεί με διάφορους προπονητές, παίκτες, την αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ. Έχεις να πάρεις από τον κάθε ένα χωριστά».

Για τον πρώην προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα: «Ο κόουτς με είχε στον Πανιώνιο το 2010-2011 και το 2011-2012 και με πήρε στον Ολυμπιακό το 2013. Την πρώτη χρονιά είχα ρόλο στον Ολυμπιακό και έπαιζα, τη δεύτερη χρονιά ήμουν το τρίτο «πεντάρι», σημαντική θέση στην ομάδα».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό έως το τέλος. Θα δούμε δυνατές μάχες ανάμεσα στους δύο «αιώνιους», τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δυναμισμό έχουν, επίσης, η ΑΕΚ, ο Άρης, τους σέβομαι και τους δύο, διαθέτουν καλούς προπονητές, καλά ρόστερ, νομίζω πως μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα και λίγο… άγχος στους δύο μεγάλους. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα είναι, κατά τη γνώμη μου, έτοιμοι να προκριθούν στους «8» της Ευρωλίγκας».

Keywords
Τυχαία Θέματα