Η Νταρουσάφακα... εξαφάνισε τη Μάλαγα

Η Νταρουσάφακα πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της στο Τop16 με το εντός έδρας 78-55 επί της Μάλαγα και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν διατήρησε ελπίδες πρόκρισης ή, αν απλά... πήρε μαζί της και τους Ισπανούς που ήταν απογοητευτικοί σε ένα ακόμα παιχνίδι τους.

Η Μάλαγα μπήκε... φουριόζα στο παρκέ, ο Κουζμίνσκας είχε πάρει τη μπαγκέτα και μετά το αρχικό 0-4, έφερε την ομάδα του στο 9-13 του 4ου λεπτού έχοντας ήδη πετύχει 9 πόντους. Ο Γιαγκμούρ αποτελούσε την επιθετική όαση της Νταρουσάφακα πετυχαίνοντας τους 7

πρώτους πόντους τς ομάδας του, μέχρι ποο ο Μαχμούντι άρχισε τις αλλαγές με αμυντικό προσανατολισμό, η Νταρουσάφακα έγινε πολύ ποκ σληρή, ο Ρέντινγκ αποτέλεσε τον επιθετικό ηγέτη της και με σερί 8-0 προσπέρασε με 17-13 στο 7' και στο δεκάλεπτο οι Τούρκοι ήταν μπροστά με 19-16.
Η Νταρουσάφακα δεν άλλαξε την πετυχημένη συνταγή στη δεύτερη περίοδο, αντίθετα βρήκε επιπλέον επιθετικές λύσεις και από τον Σλότερ. Με τη Μάλαγα να έχει πελαγώσει πλέον επιθετικά, να είναι εγκλωβισμένη και ο Κουζμίνσκας να έχει απενεργοποιηθεί, οι Τούρκοι άρχισαν να "χτίζουν" μια διαφορά, που έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της, το +9 στη λήξη του μιχρόνου που τους βρήκε να ρποηγούνται με 37-28.

Η πλάστιγγα έγειρε ακόμα πιο πολύ υπέρ των Τούρκων στην τρίτη περίοδο. Ο Χαραγκόντι μπήκε στην εξίσωση βρίσκοντας ρυθμό και σκοράροντας κατά βούληση, ο Ουλιμπέκιν οργάνωσε άριστα δίνοντας έναν γρήγορο ρυθμό απέναντι σε μια Μάλαγα που φαινόταν κουρασμένη. Οι Ισπανοί επιχείρησαν να επιτεθούν κοντά στο καλάθι, ο Βάσκεθ έδωσε κάποιες λύσεις, αλλά ήταν απελπιστικά μόνο, με συνέπεια οι Τούρκοι να φτάσουν σε διψήφια διαφορά στο 26', 51-40 και να κλείσουν το δεκάλεπτο με 59-45 και έχοντας βάλει γερές βάσεις για τη νίκη.

Η Μάλαγα επιχείρησε να αντιδράσει εφαρμόζνοτας μια άμυνα ζώνης, όμως παρότι πρόσκαιρα προβλημάτισε την Νταρουσάφακα και μείωσε σε 59-49, παρέμενε απελπιστικά άστοχη και δυσκίνητη στην επίθεση. Ετσι, αφού δεν κατάφερε να γίνει απειλητική και να αγχώσει τους γηπεδούχους, αυτοί ξαναβρήκαν τις λύσεις με τον ασταμάτητο Χαραγκόντι που έφτασε τους 16 πόντους φέρνοντας την ομάδα του στο 68-49 στο 36' και δείχνοντας ότι το παιχνίδι είχε πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Μαχμουντί): Ουιλμπέκιν 8(2), Γιαγκμούρ 12(2), Ρέντινγκ 6, Ερντέν 9, Μαρκοϊσβίλι 9, Γκόρντον 2, Αρσλάν, Σλότερ 11, Χαραγκόντι 21(3), Μπιέλιτσα, Πρέλντζιτς


ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Τζάκσον 2, Ντίαθ 2, Χέντριξ 5, Τόμας 6, Ντίεθ 2, Σουάρεθ 5(1), Νε΄ντοβιτς, Βα΄σκεθ 12, Κουζμίνσκας 12(2), Νέσλον 8, Κούλεϊ 1

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα