Καβάλα - Ρέθυμνο 77-74

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Κρις Χουγκάζ δεν έχει παρά να αισιοδοξεί για τη φετινή σεζόν. Η Καβάλα επικράτησε εντός έδρας του Ρεθύμνου με 77-74 για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αφού το σουτ του Μπράουν, που θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση, με τη λήξη του αγώνα δεν βρήκε στόχο.

Οι "κυανόλευκοι" δεν μπόρεσαν να χαρούν όσο ήθελαν τη νίκη τους, όμως, αφού αυτή επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Καραθανάση, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος από

το παιχνίδι στο 2ο δεκάλεπτο.

Οι Καβαλιώτες ξεκίνησαν πολύ πιο δυναμικά το παιχνίδι με αποτέλεσμα να πάρουν από νωρίς τα ηνία στο σκορ. Η υπεροπλία στο "ζωγραφιστό" και η πολύ καλή παρουσία του Κόλεμαν έφεραν τους γηπεδούχους γρήγορα στο +11, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ελέγξουν πλήρως τον ρυθμό.

Όσο περνούσε η ώρα, όμως, η ομάδα του Στέργιου Κουφού ανέβαζε την απόδοσή της με αποτέλεσμα να καταφέρει να "ροκανίσει" σημαντικά τη διαφορά, φτάνοντας σε απόσταση βολής στο 14ο λεπτό (28-25). Η αντίδραση της Καβάλας ήταν άμεση και με όπλο την άμυνά της πήγε στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά ασφαλείας (36-29).

Ένα γρήγορο 5-0 από πλευρά Καβάλας, έδωσε στους παίκτες του Κρις Χουγκάζ αέρα 12 πόντων (41-29), αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Οι Κρητικοί βελτίωσαν την αμυντική τους εικόνα και σιγά-σιγά μπόρεσαν να πλησιάσουν τους αντιπάλους τους στο σκορ (45-44 στο 25', 56-55 στο 32').

Η αποβολή του Πέτγουεϊ, όμως, με πέντε φάουλ στο 35ο λεπτό, κι ενώ το σκορ ήταν 63-59 υπέρ της Καβάλας φάνηκε να αποσυντονίζει την ομάδα του Στέργιου Κουφού. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν αυτό στο έπακρο φτάνοντας τη διαφορά μετά από ώρα σε διψήφια επίπεδα (70-59 στο 37').

Τα συνεχόμενα τρίποντα από πλευράς Ρεθύμνου και η απώλεια συγκέντρωσης των γηπεδούχων είχαν ως αποτέλεσμα, όμως, το παιχνίδι να γίνει από το πουθενά και πάλι ντέρμπι. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να "κλέψουν" το παιχνίδι και, αν το σουτ του Μπράουν με τη λήξη του αγώνα δεν ήταν άστοχο, θα είχαν την ευκαιρία να φέρουν τα πάνω κάτω.

Το τρίποντο που επιχείρησε, όμως, ο Αμερικανός δεν βρήκε στόχο, κι έτσι η Καβάλα πανηγύρισε τη νίκη - πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος με 77-74.

Διαιτητές: Παπαπέτρου - Μπήτης - Ξενικάκης.
Τα δεκάλεπτα: 20-14, 36-29, 56-48, 77-74.

Σε λίγο περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα