Καβάλα - Πανελευσινιακός 68-66

Στο ντέρμπι των ουραγών, η Καβάλα ήταν αυτό που αναδείχθηκε νικητής. Η ομάδα του Άγγελου Κορωνιού, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέντε πόντους ένα λεπτό πριν το τέλος, ανέκαμψε και χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Γκρέγκορ Άρμπετ επιβλήθηκε του Πανελευσινιακού με 68-66 αφήνοντας τους "σταχυοφόρους" στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η νευρικότητα των γηπεδούχων για το αναγκαίο της επικράτησής του αποτυπώθηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού ήταν αγχωμένοι, εν αντιθέσει με αυτούς του

Γιώργου Σκαραφίγκα, οι οποίοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους. Έτσι, οι "σταχυοφόροι" πήραν από νωρίς αέρα έξι πόντων (9-15 στο 6').

Η χαρά τους, όμως, δεν κράτησε για πολύ αφού οι "Αργοναύτες" βελτιώθηκαν σημαντικά στα επόμενα λεπτά και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (18-18).

Η ευστοχία των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την πολύ καλή αμυντική τους παρουσία δεν άργησαν να αλλάξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης αφού, πλέον, η Καβάλα ήταν αυτή που… κρατούσε τη μπαγκέτα. Τα συνεχόμενα τρίποντα έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στους "κυανόλευκους", οι οποί σταδιακά "έχτισαν" μία μικρή διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε πόντων (35-30).

Τα πάντα, όμως, άλλαξαν στην επανάληψη, οπότε και οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν σημαντικά την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά στο σκορ. Το +6 (40-34) του 22ου λεπτού μετατράπηκε σε… -4 (40-44) για την Καβάλα, η οποία έβλεπε τον Πανελευσινιακό να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ.

Οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης αφού περιόρισαν σημαντικά τις επιθετικές επιλογές των γηπεδούχων με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να τους βρει μπροστά στο σκορ με 53-49.

Η τελευταία περίοδος είχε ακόμα πιο έντονα τα στοιχεία του ντέρμπι, αφού καμία εκ των δύο ομάδων δεν έδειχνε ικανή να "κλειδώσει" τη νίκη. Το πινγκ πονγκ στο προβάδισμα συνεχίστηκε για πολύ ώρα (55-57, 60-57, 62-64), με τους δύο αντιπάλους να προσπαθούν να κερδίσουν το παιχνίδι μέσα από την άμυνά τους.

Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Πανελευσινιακός είχε ένα μικρό προβάδισμα (63-66), αλλά τίποτα δεν τον εξασφάλιζε, όπως αποδείχθηκε στην πορεία. Η Καβάλα "έτρεξε" σερί 5-0 και με τον Γρεγκόρ Άρμπετ να ευστοχεί σε τρίποντο λίγο πριν το τέλος πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη (68-66) που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε παραμονή.

Διαιτητές: Σώμος - Μητσόπουλος - Δεσλής.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 35-30, 49-53, 68-66.
ΚΑΒΑΛΑ (Κορωνιός): Πάνος 4, Αράπης, Άρμπετ 10 (2), Καλαμπάκας, Μανωλόπουλος 2, Στεφανίδης 9 (3), Μιλόσεβιτς 4, Μίτροβιτς 19 (3), Κόλεμαν 15 (14ριμπ.), Ατσάρα 5.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος 2, Νίκου, Παπανικολόπουλος, Παπανικολάου 18 (3), Γκίμπσον 2, Μαγκουνής 14 (3), Λιακόπουλος, Δεληγιάννης, Τσιάκος, Τζόινερ, Αβραμίδης 2, Εζιούκου 14.

Keywords
Τυχαία Θέματα