Ιτούδης τριετίας στην ΤΣΣΚΑ! (pic)

Οι επιτυχίες που οδήγησε ο Δημήτρης Ιτούδης την ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέτος, και κυρίως μετά την κατάκτηση της Euroleague έπειτα από 8 χρόνια αναμονής, "εξαργύρωσαν" την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα μέχρι το 2019!

Ο 45χρονος κόουτς συναντήθηκε σήμερα με τον ισχυρό άντρα του συλλόγου, Αντρέα Βατούτιν, και "έπεσαν" οι υπογραφές. Ακόμη, το προπονητικό τιμ θα παραμείνει

το ίδιο και για την επόμενη σεζόν.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε μετά την ανανέωση:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας και θα δουλεύουμε μαζί για τα επόμενα τρία χρόνια. Είμαι περήφανος για την ομάδα που δουλεύω και για τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες και να τους συγχαρώ για τις επιτυχίες που καταφέραμε όλοι μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες και τους χορηγούς που έκαναν όλα αυτά πραγματικότητα. Όλοι ανυπομονούμε για τις νέες προκλήσεις. Είμαστε "πεινασμένοι" και "διψασμένοι" - εγώ, όλο το κλαμπ και οι φίλαθλοι. Κοιτάμε να δημιουργήσουμε τις νέες γενιές στην ομάδα, που θα παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο και θα μάχονται για τίτλους".

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέα Βατούτιν, είπε για το Δημήτρη Ιτούδη:

"Όταν καλέσαμε το Δημήτρη στην ΤΣΣΚΑ, δύο χρόνια πριν, δεν είχαμε καμία αμφιβολία για τα επαγγελματικά του προσόντα. Ο Ιτούδης πήγε σ' ένα εξαιρετικό σχολείο, έχει μεγάλη εμπειρία, και τώρα στην ΤΣΣΚΑ ζει μια άλλη εμπειρία, του να δουλεύει ανεξάρτητα, σε υψηλότερο επίπεδο και να επιβεβαιώνει το backround του με την κατάκτηση της Euroleague. Ρωτήθηκα πολλές φορές αν το αποτέλεσμα στο Final Four ήταν καθοριστικό για την ανανέωση του συμβολαίου. Σίγουρα, η νίκη ήταν σημαντικός παράγοντας, αλλά πρέπει να πω ότι κάναμε την προσφορά μας πριν τα παιχνίδια. Ακόμα και χωρίς να σκεφτόμαστε τη νίκη, μπορώ να πω ότι και το άλλο αποτέλεσμα ήταν ουσιώδες για την ομάδα και τον κόσμο. Η ομάδα παίζει θεαματικό μπάσκετ υπό τις οδηγίες του Ιτούδη, οι παίκτες απολαμβάνουν να είναι στο παρκέ, οι στόχοι που θέτει το προπονητικό τιμ γίνονται κατανοητοί από όλους και δουλεύουν συλλογικά για να τους πετύχουν. Νομίζω πως δεν πρέπει να ευχόμαστε κάτι διαφορετικό".

Ο Δημήτρης Ιτούδης ήρθε στην ΤΣΣΚΑ το 2014. Και τις δύο σεζόν της μέχρι τώρα θητείας του, η ομάδα της Μόσχας έπαιξε στο Final Four της Euroleague, κατακτώντας φέτος τον τίτλο, ενώ πέρσι τερμάτισε στην 3η θέση. Επίσης, κέρδισε τη VTB League και τώρα ηγείται στους τελικούς των playoffs του Ρώσικου Πρωταθλήματος. Η ΤΣΣΚΑ έχει νικήσει τα 120 από τα 135 παιχνίδια που έχει δώσει υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού, με τον ίδιο να ανακηρύσσεται Προπονητής της Χρονιάς τη σεζόν 2014-15.

Κάτια Πετροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα