Ιnside USA basketball

Τα βιογραφικά τους είναι γεμάτα από τίτλους. Τα χέρια τους είναι "πλούσια" από δαχτυλίδια πρωταθλητή του ΝΒΑ. Σαφώς και οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους είναι ακόμη πιο πλούσιοι από καταθέσεις και πανάκριβα συμβόλαια. Αλλά οι σταρ του ΝΒΑ θέλουν να "πλουτίσουν" και την ψυχή τους... Και απαρνήθηκαν την ξεκούραση της επίπονης σεζόν για να επιβεβαιώσουν πως το αμερικάνικο μπάσκετ είναι το κορυφαίο στον κόσμο.

Η εθνική

των ΗΠΑ που ταξίδεψε στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι η Dream-Team του 1992. Ωστόσο, διαθέτει "λαμπερούς" αστέρες που έφτασαν στην αγγλική πρωτεύουσα για να εκπροσωπήσουν την χώρα τους και να επιστρέψουν εκεί με το χρυσό μετάλλιο.

Η ευκαιρία να δει κανείς στην ίδια ομάδα τους Κόμπι Μπράιαντ, ΛεΜπρον Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι, Ντερόν Ουίλιαμς, Κρις Πολ και τους άλλους επαγγελματίες του ΝΒΑ δεν είναι συχνή. Όμως, δεν είναι μόνο οι φαν τους που απολαμβάνουν να τους παρακολουθούν στο παρκέ. Αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες, που λατρεύουν κάθε στιγμή της "περιπέτειας" των Ολυμπιακών Αγώνων και σε ένα βίντεο της εταιρείας Nike εξήγησαν το γιατί.

Ενώ επισήμαναν τις προκλήσεις που έχουν στο Λονδίνο. Παρότι οι ΗΠΑ μετρούν (μέχρι τις 6/8) 36 διαδοχικές νίκες σε επίσημα και φιλικά ματς, μετά την ήττα (95-101) στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2006 από την Ελλάδα, ο Κόμπι Μπράιαντ τονίζει ότι "μία από τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο Λονδίνο είναι και ο ανταγωνισμός που είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με το παρελθόν, καθώς το διεθνές μπάσκετ έχει αναπτυχθεί πολύ".

Ο σταρ των Λέικερς αναφέρθηκε και στην καινοτομία των προϊόντων της Nike με την τελευταία τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιείται και η οποία επιτρέπει στους αθλητές να έχουν καλύτερη απόδοση, να αισθάνονται άνετα και να έχουν σταθερότητα στις κινήσεις τους όταν παίζουν…

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, επιπλέον, δεσμεύτηκε να έχει τον ρόλο του ηγέτη, αφού δεν είναι μόνο ο νέος πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ, αλλά "είμαι 4 χρόνια μεγαλύτερος από το 2008 και μπορώ να καθοδηγήσω τους νέους παίκτες στην ομάδα». Καταλήγοντας ότι "είναι η απόλυτη ικανοποίηση για μένα που μπορώ και εκπροσωπώ την χώρα μου. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που μπορώ και κάνω τους άλλους να αισθάνονται περήφανοι".

{video1}

Το δικό της σερί μετρά και η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ που ολοκλήρωσε αήττητη την 1η φάση του Ολυμπιακού τουρνουά και πριν τον προημιτελικό της Τρίτης (7/8) με τον Καναδά έφτασε τις 38 συνεχόμενες νίκες σε Ολυμπιακά τουρνουά, μετά την ήττα στον ημιτελικό του 1992!!!

Οι Αμερικανίδες διαθέτουν επίσης μεγάλες σταρ όπως οι Σου Μπερντ, Ντιάνα Τοράσι, Κάντας Πάρκερ, Ταμίκα Κάτσινγκς και φιλοδοξούν να ανέβουν για 5η διαδοχική φορά στο ψηλότερο σκαλί του Ολυμπιακού βάθρου. Με τις ίδιες να εξηγούν σε ένα βίντεο της Nike τα κίνητρά τους για να παραμείνουν στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ…

{video2}

Keywords
Τυχαία Θέματα