Ηλυσιακός - Ρέθυμνο 66-72

Μπορεί να ταξίδεψε στην Αθήνα με έντεκα παίκτες στην αποστολή του (μετά την αποχώρηση του Ουάιτ), αλλά το Ρέθυμνο δεν έδειξε να… προβληματίζεται. Το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού άλωσε τα Ιλίσια επικρατώντας του τοπικού Ηλυσιακού με 72-66 σε μία σπουδαία μονομαχία που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους νικητές ήταν ο Τσόχλας, ο οποίος με διαδοχικούς δικούς του πόντους έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου

αφού, παρά τις προσπάθειες του Χάμπτον, ο Ηλυσιακός δεν μπορούσε να ξεφύγει. Οι Κρητικοί έβρισκαν τις λύσεις από το περιφερειακό τους σουτ, κι έτσι παρέμειναν σε απόσταση βολής από τους "κιτρινόμαυρους" με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (16-15).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σημαντικά στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς η ομάδα του Δημήτρη Παπανικολάου κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της, αν και δύσκολα. Ο Ηλυσιακός διατήρησε την πολύ καλή του άμυνα και εκμεταλλευόμενος την αστοχία του Ρεθύμνου στα σουτ τριών πόντων κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα πέντε πόντων (35-30).

Στην επανάληψη, η πλάστιγγα έγειρε ελαφρώς προς την μεριά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Παπανικολάου κατάφεραν να αντεπιτεθούν και να μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε το… έναυσμα της αντεπίθεσης και μαζί με την πολύ καλύτερη εικόνα των Κρητικών στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού επέστρεψαν από το -5 του πρώτου μέρους, αποκτώντας βραχεία κεφαλή στο 30ο λεπτό (45-46).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι - χέρι στο σκορ. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 39ο λεπτό (61-60), καθώς σε εκείνο το σημείο ο Απόλλων Τσόχλας πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σκοράροντας εννέα πόντους έδωσε ένα σπουδαίο "διπλό" στο Ρέθυμνο που εξακολουθεί να βρίσκεται στα ψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτητές: Γκόντας - Αφεντουλίδης - Καλδίρης.
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 35-30, 45-46, 66-72.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Παπανικολάου): Καφκής 10, Αράπης, Χάμπτον 15 (2), Αποστολίδης, Χατζής 12, Σπανός 1, Δορκοφίκης 5, Αντωνάκης 3 (1), Σκοτ 4, Τζόουνς 11, Παραγυιός 5 (1).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κουφός): Μπράουν 3 (1), Καλλινικίδης 2, Αγγελόπουλος 16, Τσόχλας 17 (1), Ντούβνιακ 9 (1), Κόμματος 2, Κάρτερ 10 (1), Λάτοβιτς 6 (2), Πέτγουεϊ 7.

Keywords
Τυχαία Θέματα