Η "Βασίλισσα" και οι... σταχτοπούτες

Η αναμονή έλαβε (επιτέλους!) τέλος αφού το πρώτο τζάμπολ του ομίλου Νότου της Β' Εθνικής έγινε χθες. Το "διπλό" της ΑΕΚ, αλλά και η εμφάνιση των Νίκου Πέττα και Βασίλη Εμμανουηλίδη ξεχώρισαν από την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος δίνοντας ευθύς εξαρχής χαρακτήρα… ντέρμπι σε όλες τις "μάχες" που γίνονται, τόσο σε κορυφή όσο και σε ουρά. Το basketblog.gr σάς παρουσιάζει το Top

5 της 1ης αγωνιστικής που περιελάμβανε πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις, αλλά και μεγάλες εκτός έδρας νίκες...

"Βασίλισσα" με το "καλημέρα"

Μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα, αλλά η ΑΕΚ δεν παύει να διαθέτει "βαριά" φανέλα και να έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου πέρασε από μια εκ των πιο δύσκολων εδρών της κατηγορίας, αυτή του Εσπέρου ΑΟΠΑ (69-79), χωρίς ουσιαστικά να συναντήσει πρόβλημα, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα των παικτών της. Έχοντας, άλλωστε, συνολικά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και παίζοντας πολύ σκληρή άμυνα, η "Ένωση" πήρε το πρώτο "διπλό" ξεκινώντας με τον πλέον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Οι νεοφώτιστοι

Μετά τις ανακατατάξεις που υπήρξαν από την αποχώρηση αρκετών ομάδων, η λίστα των νεοφώτιστων μεγάλωσε σημαντικά, κάτι που καθιστούσε το πρωτάθλημα αρκετά απρόβλεπτο αφού καμία από τις ομάδες που προβιβάστηκε στη Β' Εθνική δεν είχε ξαναδώσει το "παρών" στην κατηγορία. Παρόλ' αυτά, οι περισσότεροι εκ των νεοφώτιστων έδειξαν πως δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα… προσαρμογής στις απαιτήσεις της Β' Εθνικής παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, Χολαργός (99-86 τη Νήαρ Ηστ), Ψυχικό (78-67 τον Πανερυθραϊκό), Αετός (102-55 το Πέραμα) και Ένωση Ιλίου (69-55 την επίσης νεοφώτιστη Χαλκίδα) έκαναν ποδαρικό με το δεξί στην κατηγορία και έχουν κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούν εν όψει της συνέχειας.

Οι έμπειροι των… άπειρων

Ψυχικό και Χολαργός προβιβάστηκαν στη Β' Εθνική και γι αυτό προσπάθησαν να "ποτίσουν" το ρόστερ τους με έμπειρους παίκτες που θα έχουν την ικανότητα να τους οδηγήσουν με ασφάλειας τα δύσβατα και άγνωστα μονοπάτια της κατηγορίας. Έτσι, φρόντισαν να δώσουν το "κλειδιά" της ομάδας σε δύο από τους πλέον έμπειρους παίκτες της Β' Εθνικής.

Ο λόγος φυσικά για τους Νίκο Πέττα (Ψυχικό) και Βασίλη Εμμανουηλίδη (Χολαργός), οι οποίοι σκόραραν κατά ριπάς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (σ.σ.: 29 πόντους ο Πέττας, 31 ο Εμμανουηλίδης) χαρίζοντας στις ομάδες τους την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στη Β' Εθνική.

"Διπλό" με… απουσίες

Η εκτός έδρας δοκιμασία της πρεμιέρας απέναντι στον Δούκα ήταν εκ προοιμίου δύσκολη, κι έγινε ακόμα δυσκολότερη όταν ο Βαγγέλης Βλάχος έμαθε πως δεν θα έχει τον Πάνο Κουκουνιά στη διάθεσή του. Παρόλ' αυτά, οι "πορτοκαλί" άλωσαν το "Δαϊς" (70-74) και ξεκίνησαν με εντυπωσιακό τρόπο την προσπάθειά τους για άμεση επάνοδο στην Α2 κατηγορία. Το δίδυμο των Χούμα - Τζουγκαράκη ανέλαβε δράση και σκοράροντας συνολικά 36 πόντους οδήγησαν τον Αμύντα Δάφνης σε μία σπουδαία εκτός έδρας

Keywords
Τυχαία Θέματα