Ο "βομβαρδισμός" και η Θεσσαλονίκη

Μετά από περίπου πέντε μήνες απραξίας, οι ομάδες της Β' Εθνικής επέστρεψαν στη δράση δίνοντας την πρώτη τους… παράσταση. Εκπλήξεις, ντέρμπι, άνετες νίκες και ηγετικές εμφανίσεις συνθέτουν το παζλ της 1ης αγωνιστικής του ομίλου Βορρά, ο οποίος αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους με βάση αυτά που μας έδειξαν οι 12 (εκ των 13) μονομάχοι. Το basketblog.gr σάς παρουσιάζει το Top

5 της πρεμιέρας με τα στοιχεία που μας έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση και που αξίζουν μεγαλύτερης αναφοράς…

Ο… "βομβαρδισμός"

Το έργο του Βαγγέλη Μάγειρα εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος μόνο εύκολο δεν ήταν από τη στιγμή που η επάνδρωση του ρόστερ του Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε αρκετά αργά, με αποτέλεσμα ο έμπειρος τεχνικός να μην έχει την άνεση να δουλέψει με όλους τους παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρόλ' αυτά, οι "κιτρινόμαυροι" παρουσιάστηκαν αρκετά έτοιμοι κόντρα στο Αιγάλεω και με… βομβαρδισμό τριπόντων (14 στο σύνολο) πήραν μία άνετη εντός έδρας νίκη κόντρα στο "Σίτι" ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα. Εξίσου σημαντικός ήταν και ο επιθετικός πλουραλισμός που επέδειξαν καθώς συνολικά πέντε παίκτες (Μπάρδας 19, Παπαδημητρίου 13, Κωνσταντακόπουλος 10, Κερασοβίτης 15, Μαχαίρας 14) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Κώστας Μπεχλιβάνης

Ο Ηρακλής ξεκίνησε με το "δεξί" το πρωτάθλημα και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Κώστα Μπεχλιβάνη. Ο γκαρντ του "γηραιού" ήταν… ασταμάτητος στο παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στη ΜΕΝΤ και με τους 28 (!) πόντους που πέτυχε οδήγησε την ομάδα του σε ένα σπουδαίο "διπλό", απέναντι σε μία ομάδα που θα αποτελέσει "σκληρό καρύδι" στη συνέχεια της σεζόν για κάθε αντίπαλο.

Η επιθετική συγκομιδή του Μπεχλιβάνη ήταν καταλυτική και έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή του, Θωμά Κωστόπουλο, να ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο στον πάγκο του Ηρακλή σε επίσημο παιχνίδι. Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο νεαρός προπονητής έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο στο Ιβανώφειο.

Σάββας Ηλιάδης

Ό,τι ισχύει για τον Κώστα Μπεχλιβάνη, ισχύει και για τον Σάββα Ηλιάδη. Η απόκτησή του από τον Αίαντα Ευόσμου αποτέλεσε τη μεταγραφή του καλοκαιριού στον όμιλο Βορρά της Β' Εθνικής και ο ίδιος φρόντισε να δώσει τα διαπιστευτήριά του, ήδη, από την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Έχοντας σημειώσει 30 πόντους, άλλωστε, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει τον μεγάλο πρωταγωνιστή των "κόκκινων" στην έδρα του Πιερικού Αρχέλαου. Εφόσον συνεχίσει στο ίδιο… μοτίβο, τότε ο κόουτς Μπάμπη Δρακουλίδης δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα.

Το ντέρμπι των νεοφώτιστων

Η αναμέτρηση Ανατόλια - Φίλιππος Βέροιας ήταν, αν μη τι άλλο, το παιχνίδι που συγκέντρωνε τα βλέμματα από το πρόγραμμα της πρεμιέρας, κι αυτό διότι πρόκειται για δύο ομάδες που κάνουν όνειρα… ανόδου. Και το θέαμα που προσέφεραν σε όσους βρέθηκαν στο κλειστό του Ανατόλια τους αντάμειψε πέρα για πέρα, αφού παρακολούθησαν μία σπουδαία "μάχη" ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες

Keywords
Τυχαία Θέματα