Η συνέντευξη Τύπου των προπονητών (live)

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης άνοιξε τη σημερινή (11/10) συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων της Basket League ΟΠΑΠ βραβεύοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό πριν από λίγες ημέρες

(4-6/10) και δήλωσε:

"Στο πρόσωπο του Γιώργου Μπαρτζώκα βραβεύω την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού. Χαίρομαι που είστε εδώ, το μπάσκετ πιστεύω είναι το εθνικό μας σπορ. Αισθάνομαι ότι το μπάσκετ αρχίζει να επανακτά τη δυναμική του. Δεν θα μιλήσω για την περυσινή σεζόν, αλλά για φέτος. Εδώ και ένα μήνα έγιναν περισσότερα από 80 φιλικά παιχνίδια. Κάτι που μας δίνει την αίσθηση ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο. Σε όλα τα επίπεδα. Τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι ενισχυμένοι και πιστεύω ότι θα πάνε πολύ καλά και πάλι στην Ευρωλίγκα. Πάνω από όλα πρέπει να έχουμε την υγεία μας γιατί είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Θέλω να σταθώ στο θέμα της βίας. Θα πρέπει όλοι μας και εσείς οι δημοσιογράφοι να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο. Αυτό που ζητάω ως πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είναι να παρέμβει η Πολιτεία για να το εξαλείψουμε. Να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, καλή αρχή για αύριο και όχι βία στα γήπεδα. Σας ευχαριστώ πολύ".

"Εμείς προσπαθούμε στον Παναθηναικό να κρατήσουμε όλα τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό πράγμα η πίστη και η αφοσίωση στην ομάδα. Προσπαθούμε κάθε μέρα και με τους νέους και με τους παλαιότερους να τους δείξουμε πόσο σημαντικό είναι να ανήκεις σε ένα σύνολο, γιατί αυτό θα σε βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές" είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ολυμπιακός φέτος θα προσπαθήσει να μείνει στην κορυφή. Αυτό που στοχεύσαμε είναι να ενισχυθούμε με νεαρούς παίκτες που θα μας βοηθήσουν. Είναι δύσκολο να διατηρηθείς σε υψηλό επίπεδο με νεαρά πρόσωπα, αλλά πιστεύω θα τα πάμε μια χαρά" ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

"Έφυγαν κάποια παιδιά, τα οποία είχαν μπει σε ένα πρόγραμμα και αποτέλεσαν τον πυλώνα της ομάδας. Έχουν, όμως έρθει παίκτες που είναι πολύ καλοί και όσο περνάει ο χρόνος θα γινόμαστε και καλύτερο. Έμειναν μόνο τέσσερις παίκτες από πέρυσι, αλλά θεωρούμε ότι κάναμε τις κατάλληλες κινήσεις για να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και φέτος" τόνισε ο Γιάννης; Σφαιρόπουλος.

"Καλή αγωνιστική χρονιά εύχομαι. Το Ρέθυμνο με το ιδιαίτερο στιλ που έχει προσπαθεί να συνδυάζει το θέαμα με το αποτέλεσμα. Είχαμε αρκετές αλλαγές στην ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο. Ελπίζω να τα πάμε και φέτος καλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί" είπε ο Θανάσης Γιαπλές

"Καλησπέρα. Εύχομαι υγεία και τύχη σε όλους. Είναι πρόβλημα η απουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Θα πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι αλλάζει ο ρόλος τους και αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Έχουμε νέους παίκτες στην ομάδα και με την πάροδο του χρόνου θα γίνονται όλο και καλύτεροι" είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

"Καλή χρονιά να έχει το ελληνικό μπάσκετ. Συγχαρητήρια σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για την πορεία τους. Για τον φετινό Άρη θα περιμένουμε στην πράξη να δούμε που θα μας οδηγήσει αυτό το πείραμα. Το βάρος πέφτει στους ώμους του φετινού ρόστερ και πρέπει να συνδυάσει το μαθαίνω και το ωριμάζω ταυτόχρονα" ανέφερε ο Βαγγέλης Αγγέλου

"Πιστεύω ότι η φετινή ομάδα με την περσινή δεν έχει καμία σχέση. Πιστεύω ότι και ο Ίκαρος πρέπει να σκέφτεται φέτος. Τα παιδιά το ευχαριστιούνται. Έχουν όραμα και στόχο τα παιδιά, είναι πολύ νέα. Η πόλη να αγκαλιάσει την ομάδα. Να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η παραμονή" ανέφερε ο Γιώργος Καλαφατάκης.

"Είναι σημαντική χρονιά για τον Απόλλωνα. Στην πράξη θα φανεί αν θα κάνουμε καλή πορεία όπως πέρσι. Πήραμε καλούς παίκτες" είπε ο Νίκος Βετούλας.

"Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία. Πήρα κολεγιόπαιδες γιατί δημιουργούμε μία ομάδα νεανική. Δεν υπάρχουν πολλά χρήματα στο μπάσκετ, αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργούμε. Θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε πιο ψηλά, όπως ήμασταν πριν δύο χρόνια" ανέφερε ο Βασίλης Φραγκιάς.

"Θα ήθελα να πω ότι είναι τιμή μου που είμαι ο μοναδικός ξένος προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι η ομάδα μου θα είναι ανταγωνιστική, είναι νωρίς να πούμε αν η ομάδα θα κατακτήσει την 9η θέση, όπως πέρσι. Στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα μας" τόνισε ο Νέναντ Μάρκοβιτς.

"Να ευχηθώ σε όλους υγεία. Το όνειρο μου ήταν να γίνω ο Γκιρού της Ελευσίνας. Ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου είχαμε πέρσι. Φέτος παίζουμε από την αρχή στην έδρα μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας" είπε ο Γιώργος Σκαραφίγκας.

"Καλή χρονιά σε όλους. Ήταν ένα θρίλερ πέρσι με το Περιστέρι. Φέτος θέλω να πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλά υποψιασμένοι. Θέλουμε να έχουμε ένα καλό ανταγωνιστικό σύνολο και να πετύχουμε την παραμονή στην κατηγορία. Έχουν έρθει κάποια νέα Ελληνόπουλα και μερικοί πολύ αξιόλογοι Αμερικανοί" είπε ο Δημήτρης Λιόγας.

Keywords
Τυχαία Θέματα