Η μάχη της παραμονής στον Βορρά!

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και στον Βόρειο όμιλο το παζλ της παραμονής μετά τις δυο διαδοχικές νίκες του Αιγάλεω δείχνει να περιπλέκεται, με την πρωταθλήτρια Δόξα Λευκάδας και την δευτεραθλήτρια Λιβαδειά να καλούνται να παίξουν καθοριστικό ρόλο, καθώς οι ομάδες τις πετυχαίνουν αγωνιστικά λίγο πιο «χαλαρές» και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν κατάλληλα.

Το basketblog.gr

σας παρουσιάζει τον πίνακα τον ομάδων, αναλύοντας τις πιθανότητες τους για σωτηρία στην μάχη που γίνεται για το πια ομάδα θα από τις πέντε που θα διαβάσετε θα ακολουθήσει τη Νίκη Βόλου, την Ελευθερούπολη και τον Ηρακλή Κοζάνης στην Γ' Εθνική.

Πιερικός Αρχέλαος (35 βαθμοί - ρεκόρ 12-11)

Πρόγραμμα: Αίαντας Ευόσμου (εντός), Άργος Ορεστικό (εντός), Αιγάλεω (εκτός)

Το πρόγραμμα του Πιερικού Αρχέλαου παρότι φαίνεται βατό και με δυο εντός έδρας παιχνίδι...είναι ουσιαστικά μια «καρμανιόλα» καθώς και στα τρία παιχνίδια αγωνίζεται με ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους, και μόνο αδιάφορες δεν είναι. Το παιχνίδι ορόσημο είναι αυτό με τον Αίαντα την Κυριακή (13/4) καθώς με τυχόν νίκη η ομάδα του Στέλιου Χατζηιωάννου δείχνει να εξασφαλίζει την παραμονή της, ενώ επ' ουδενί δεν θα ήθελε να αναζητά την σωτηρία του την τελευταία αγωνιστική στο «Σίτι». Αν ο Πιερικός Αρχέλαος επικρατήσει του Αίαντα θα κάνει το 2-0 με αντίπαλο την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πλέον...θα ανοίξει σαμπάνιες.

Αίαντας Ευόσμου (35 βαθμοί - ρεκόρ 12-11)

Πρόγραμμα: Πιερικός Αρχέλαος (εκτός), Πευκοχώρι (εντός), Άργος Ορεστικό (εκτός)

Πολύ πιθανό μια νίκη να σώζει την...«μπουγάδα» για την Γιάννη Χατζούλη και σίγουρα αυτή θα την ψάξει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο εντός έδρας παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με το «αδιάφορο» αγωνιστικά Πευκοχώρι. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο Αργοναύτης και το Αιγάλεω κάνουν το απόλυτο 3/3 και στο γεγονός ότι ο Αίας μειονεκτεί έναντι τους στις ισοβάθμιες, ίσως χρειαστεί και μία νίκη ακόμα, έχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσει εκτός τους Πιερικό Αρχέλαος και Άργος Ορεστικό που...καίγονται για βαθμούς.

Άργος Ορεστικό (34 βαθμοί - ρεκόρ 11-12)

Πρόγραμμα: Μαχητές Δόξας Πευκών (εντός), Πιερικός Αρχέλαος (εκτός), Αίαντας Ευόσμου (εντός)

Τα δυο πολύ μεγάλα διπλά με Στρατώνι και Λιβαδειά έφεραν αέρα παραμονής στην Καστοριά, αλλά η αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή Κοζάνης έφερε σε δύσκολη θέση το Άργος Ορεστικό το οποίο καλείται να επικρατήσει στην έδρα του των Μαχητών Δόξας Πευκών σε ένα παιχνίδι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, και να ψάξει μια ακόμα νίκη με τον Αίαντα την τελευταία αγωνιστική για να φτάσει στις 13 νίκες. Το άσχημο είναι ότι η ομάδα της Καστορίας υπολείπεται στην ισοβαθμία την Αργοναύτη και Αιγάλεω, αλλά σε τριπλή ισοβαθμία σώζεται, αρκεί να μην εμπλακεί άλλη ομάδα.

Αργοναύτης Καλαμαριάς (33 βαθμοί - ρεκόρ 10-13)

Πρόγραμμα: Λιβαδειά (εντός), Νίκη Βόλου (εκτός), Δόξα Λευκάδας (εντός)

Είναι η μοναδική ομάδα που παρότι έχει υποστεί αγωνιστική καθίζηση το τελευταίο διάστημα, έχει όλες τις ισοβάθμιες υπέρ της (και με τις 4 υπόλοιπες ομάδες του πίνακα). Το πρόγραμμα του φαντάζει δύσκολο, αλλά με μια καλύτερη ματιά μπορεί δείχνοντας το καλό του πρόσωπο να φτάσει στο 3/3 και να παραμείνει στην κατηγορία καθώς φιλοξενεί την Λιβαδειά και την Δόξα Λευκάδας, ομάδες πολύ καλύτερες αγωνιστικά, αλλά χωρίς στόχους δε. Βατό είναι και το εκτός έδρας παιχνίδι με την απογοητευμένη και υποβιβασμένη Νίκη Βόλου. Η ομάδα της Καλαμαριάς μπορεί να σωθεί και με 2/3, αρκεί να κάνει το ίδιο και το Αιγάλεω.

Αιγάλεω (33 βαθμοί - ρεκόρ 10-13)

Πρόγραμμα: Δόξα Λευκάδας (εντός), Μαχητές Δόξας Πευκών (εκτός), Πιερικός Αρχέλαος (εντός)

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα για το «Σίτι» το οποίο θέλει το 3/3 και πάλι δεν γνωρίζει αν θα τα έχει καταφέρει, καθώς σε τριπλή ισοβαθμία με Αργοναύτη και Άργος Ορεσιτκό υποβιβάζεται, ενώ υπερτερεί μεμονωμένα μόνο του Αίαντα Ευόσμου και του Άργους Ορεστικό. Αναφορικά με το πρόγραμμα, η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα φιλοξενεί την Δόξα Λευκάδας σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη όπου πρέπει να κάνει την υπέρβαση στα Πεύκα. Αν φτάσει στην τελευταία αγωνιστική με τον Πιερικό Αρχέλαο στην έδρα του...θεωρώ θα τα καταφέρει αν με νίκη σώζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα