Πρώην υφυπουργός κατηγορείται για τοκογλυφία

19:21 10/4/2014 - Πηγή: AEK365

Για τοκογλυφία κατηγορείται ο πρώην υφ. Παιδέιας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος ο οποίος θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μαζί με 3 ακόμη πρόσωπα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βούλευμα ιδιοκτήτρια εταιρείας καπνεμπορίου στην Καβάλα ζήτησε βοήθεια από τον Ανθόπουλο, λόγω προβλημάτων ρευστότητας, κάτι που ο πρώην υπουργός φέρεται να δέχεται και να μεσολαβεί σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002

ως το 2005. Στις πωλήσεις που έγιναν, ο Ανθόπουλος φέρεται να κέρδισε ένα επιπλέον 10% που εμφανίζεται ως τοκογλυφικό αντάλλαγμα και είναι ύψους 1.757.800 ευρώ.Βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Έγινε άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην υπουργού και συγγενών του και φαίνεται να προκύπτουν εμβάσματα 700.000 ευρώ. Ο ίδιος λέει ότι τα χρήματα αυτά είναι προϊόν δανείου που πήρε από την ιδιοκτήτρια της εταιρίας Καπνού. Όμως τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν ότι δεν υπάρχει στη συνέχεια επιστροφή του δανείου που επικαλείται. Σημειώνεται ότι μετά από μήνυση της εταιρείας που εμφανιζόταν να αγοράζει ακατέργαστο καπνό, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, με την οποία ο πρώην υπουργός βρίσκεται σε αστική αντιδικία από το 2007, αλλά και η κόρη της κατηγορούνται για απάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα