Η κυριαρχία των φαβορί

Οι εκπλήξεις… έλειπαν από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στον όμιλο Νότου της Β' Εθνικής καθώς όλα τα αποτελέσματα ήταν (λίγο ή πολύ) αναμενόμενα. Η αήττητη πορεία της ΑΕΚ και η επιβλητική νίκη του Πανερυθραϊκού ξεχωρίζουν από τη χθεσινή βραδιά, όπως και το "ξέσπασμα" του Ψυχικού, το οποίο… αντέδρασε όπως έπρεπε παίρνοντας μία άνετη νίκη επί του Δούκα. Αυτά και άλλα πολλά στο Top5 αυτής της αγωνιστικής.

Από το καλό στο καλύτερο

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος συγκαταλεγόταν στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την

παραμονή τους στην κατηγορία. Η μέχρι τώρα πορεία του Πανερυθραϊκού, όμως, δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Οι "κόκκινοι" συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με την πορεία τους στον φετινό μαραθώνιο και μετά το "διπλό" στην Πάτρα, προσέθεσαν ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση κόντρα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

Ανέλαβε δράση η άμυνα

Είδε το φάσμα της δεύτερης συνεχόμενης ήττας να ανοίγεται μπροστά του, αλλά ο Αετός δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου έπαιξε άμυνα υψηλού επιπέδου στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Ένωση Ιλίου και σε συνδυασμό με την ηγετική εμφάνιση του Μουράτη Κούσουλα (22π.) πήρε το δίποντο της νίκης επικρατώντας με 68-61. Το ζητούμενο, πλέον, είναι η δημιουργία σερί προκειμένου οι "κυανέρυθροι" να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Έδειξε χαρακτήρα

Μπορεί να είναι νεοφώτιστο στην κατηγορία, αλλά το Ψυχικό δείχνει αντανακλαστικά… έμπειρης ομάδας. Οι "κυανοκίτρινοι" ξεπέρασαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο της προηγούμενης εβδομάδας και συντρίβοντας τον Δούκα με 103-68 επέστρεψαν στον δρόμο των επιτυχιών. Πέρα από αυτό, όμως, η πολύ καλή εμφάνιση και η επιβλητική νίκη ανεβάζει σημαντικά την ψυχολογία των παικτών του Γιώργου Ρεμεντέλα εν όψει των δύο πολύ δύσκολων παιχνιδιών που ακολουθούν απέναντι σε Ένωση Ιλίου (εκτός) και Έσπερο ΑΟΠΑ (εντός).

Θα χάσει ποτέ;

Η ΑΕΚ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ήδη πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Και όχι άδικα. Το ξεκίνημα των "κιτρινόμαυρων" επιβεβαιώνει πλήρως τις… προβλέψεις αφού ούτε η Νήαρ Ηστ μπόρεσε να βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί της "Ένωσης". Έτσι, εύλογα, γεννάται το ερώτημα: "Υπάρχει ομάδα που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν";

Παλεύει μέχρις εσχάτων

Το Πέραμα είναι καταδικασμένο σε υποβιβασμό. Η διαφορά ποιότητας με τις υπόλοιπες ομάδες είναι μεγάλη, άλλωστε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως η ομάδα των νοτίων προαστίων θα αποτελέσει τον σάκο του μποξ. Χθες, έφτασε κοντά στην πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά στην παράταση "λύγισε" απέναντι στον Έσπερο ΑΟΠΑ. Ο υποβιβασμός μπορεί να είναι δεδομένος, αλλά δεδομένο είναι, επίσης, πως όποιος κάνει το λάθος να υποτιμήσει το Πέραμα θα το πληρώσει πολύ ακριβά…

Keywords
Τυχαία Θέματα