Η κυριαρχία των Ελλήνων προπονητών στην Ευρωλίγκα

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έχει τους περισσότερους κόουτς σε πάγκους ομάδων στην νέα Ευρωλίγκα της σεζόν 2016/17.

Το ελλήνικό μπάσκετ θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις προπονητές οι οποίοι είναι η πλειοψηφία. Αυτοί είναι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (Ολυμπιακός), Αργύρης Πεδουλάκης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Μπαρτζώκας (Μπαρτσελόνα) και Δημήτρης Ιτούδης

(ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Επίσης η Σερβία, η Κροατία και η Ισπανία θα έχουν από δύο προπονητές η κάθε μία.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

«Οι Έλληνες προπονητές αποτελούν την πλειοψηφία των προπονητών που θα κάθονται την επόμενη χρονιά σε πάγκους ομάδων της Ευρωλίγκας. Η χώρα μας θα έχει τέσσερις εκπροσώπους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ξεπερνώντας την Κροατία, την Ισπανία και τη Σερβία που μετρούν από δύο. Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (Ολυμπιακός), Αργύρης Πεδουλάκης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Ιτούδης (ΤΣΣΚΑ) και Γιώργος Μπαρτζώκας (Μπαρτσελόνα). Από δύο εκπροσώπους έχει η Κροατία (Περάσοβιτς, Ρέπεσα), η Σερβία (Ομπράντοβιτς, Ράντονιτς) και η Ισπανία (Λάσο, Αλόνσο), ενώ από έναν οι ΗΠΑ (Μπλατ), η Ιταλία (Τρινκέρι), η Τουρκία (Αταμάν), η Ρωσία (Πασούτιν), το Ισραήλ (Εντελστάιν) και η Λιθουανία (Γιασικεβίτσιους)».

Keywords
Τυχαία Θέματα