Η επόμενη μέρα του Νότου...

Ολοκληρώθηκε και η 6η στροφή του άκρως ενδιαφέροντος πρωταθλήματος του Νοτίου ομίλου της Β' Εθνικής και τα δεδομένα έχουν περίπου όπως τα είχαμε σκεφτεί πριν το ξεκίνημα.

Στην κορυφή βρίσκεται η Κύμη η οποία μετρά 6/6 με τελευταίο της «θύμα» το Περιστέρι στο «Νίκος Μαρίνος» με 75-73, ενώ από κοντά ακολουθεί ο Φάρος Κερατσινίου ο οποίος πέρασε από κλειστό του «Αγίου Θωμά» επικρατώντας του Αμαρουσίου 73-65. Ουσιαστικά, δυο νεοφώτιστες ομάδες, χωρίς καμία μπασκετική ιστορία, αλλά με λεφτά, και προπαντός με ανθρώπους

με μεράκι και διάθεση να προσφέρουν στο Ελληνικό μπάσκετ, καταφέρνουν να υπερνικήσουν δυο ομάδες με τεράστια ιστορία, με συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, και με Ευρωπαϊκό τρόπαιο η δεύτερη, δημιουργώντας ένα νέο μπασκετικό χάρτη. Ευχή μας...να μην είναι «κομήτες!».

Πάμε παρακάτω!!!Ποιος αδικείται στο Ηράκλειο - Ιωνικός Νικαίας; Αμφότεροι διαμαρτύρονται, το Ηράκλειο πήρε τη νίκη, και ο Ιωνικός, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρούς τραυματισμούς, εκτός των άλλων βλέπει να χάνει τα ματς οριακά στον πόντο. Ωστόσο, είναι τέτοιο το μέταλλο της ομάδας της Νίκαιας και τέτοια η κλάση του Νίκου Καραγιάννη, που το κλίμα θα γυρίσει.

Με τέτοιον Μιχάλη Υφαντή...ο Παπάγου δεν θα πρέπει να φοβάται τίποτα. Ο Mike ξέρει τόσο μπάσκετ, που παρά την ηλικία του, δείχνει ότι η ποιότητα του υπερνικά τα όσα μειονεκτήματα μπορεί να έχει, κάνοντας τον Σάββα Συμεωνίδη αλλά και τους «generals» να ονειρεύονται! Αν κάποιος μου έθετε ένα κουίζ, για το ποια είναι η πιο σταθερή, με συνέπεια στο πλάνο της και στα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, η απάντηση θα ήταν εύκολη. Φυσικά ο Πανερυθραϊκός του Δημήτρη Χουχουλή, που είναι πρωταθλητής, καθώς με τα μικρότερα μπάτζετ, γνωρίζει τόσο καλά την κατηγορία, όπως κάποιος το σπίτι του. Έτσι η ομάδα της Νέας Ερυθραίας, δεν είχε κανένα πρόβλημα μέσα στο «Δαϊς» να προσγειώσει και τον Δούκα.

Όταν είσαι 3 πόντους μπροστά και το παιχνίδι θέλει μερικά δευτερόλεπτα να ολοκληρωθεί, και δεν κάνεις φάουλ, τότε πας γυρεύοντας. Αυτό έπαθε και ο Αμύντας, ο οποίος με το σκορ στο 80-83, άφησε τον «καυτό» Χάρη Ατζαμόγλου να σουτάρει τρίποντο από τα 7 μέτρα και να ευστοχήσει, οδηγώντας την αναμέτρηση στο «Κοντόπευκο» ανάμεσα σε ΚΑΠ και Αμύντα στην παράταση. Έτσι, με την τύχη να χαμογελάει στην «Αγία» στην κανονική διάρκεια του αγώνα(της είχε γυρίσει την πλάτη με τον Δούκα), και με ψυχολογική ώθηση, το ντεμπούτο του Νίκου Διδάχου ήταν επιτυχημένο. Ωστόσο, με ένα μηδενισμό στην πλάτη, θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια για να γυρίσει ο...ήλιος!

Ποίος είπε ότι ο Χολαργός είναι ξεγραμμένος!!!Κάθε χρόνο το ίδιο έργο ακούγεται αλλά ο ΚΟΧ δείχνει να διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό. Τα παλικάρια του Νίκου Χατζηπανηγύρη θέλησαν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο «Αντ.Τρίτσης» και το κατάφεραν με τον πιο εμφατικό τρόπο...σκορπώντας τον Ίκαρο Καλλιθέας και παίρνοντας ως παρακαταθήκη ισοβαθμίας και το +24!

Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες)1.ΓΣ Κύμης 12 (6-0)2.Φάρος 11 (5-1)3.Παπάγου 10 (4-2)4.Ηράκλειο 10 (4-2)5.Πανερυθραϊκός 10 (4-2)6.Δούκας 9 (3-3)7.Αμύντας 9 (2-3)8.Φιλαθλητικός 9 (3-3)9.Ιωνικός Νικαίας 8 (2-4)10.Ίκαρος Καλλ. 8 (2-4)11.Περιστέρι 8 (2-4)12.Χολαργός 8 (2-4)13.Μαρούσι 7 (1-5)14.Αγία Παρασκευή 6 (1-4-1μηδ.)
Keywords
Τυχαία Θέματα