Μιχάλης Καρασταμάτης στο basketblog.gr: «Με νέα πνοή...επιστρέφει η Νήαρ»

Μια συνέντευξη με τον Μιχάλη Καρασταμάτη σίγουρα αποτελεί και τιμή αλλά και προκαλεί τον ενδιαφέρον καθώς ο 30χρονος φόργουορντ σπάνια ανοίγει την καρδιά του και μιλάει στους εκπροσώπους του τύπου για την μπασκετική του πορεία, καθώς όπως θα διαπιστώσετε είναι πάντα συνετός, μετρημένος και πιστός στρατιώτης της Νήαρ Ήστ.

Ο χαρισματικός σκόρερ επέστρεψε στην αγαπημένη του Νήαρ Ήστ , καθώς μετά από συζητήσεις με τον Τόλη Καρνέση θέλησε να γίνει μέλος της νέας προσπάθειας, η οποία είχε ως στόχο οι «ερυθρόλευκοι» να αγωνιστούν με μερικούς έμπειρους (Καρασταμάτης,

Ταταρούνης, Καπετζόγλου) και με πολλά νέα παιδιά. Ωστόσο, η νέα τάξη πραγμάτων που επικρατεί εδώ και μερικές εβδομάδες στον σύλλογο της Καισαριανής, ήρθε να χαροποιήσει τον κόσμο της ομάδας , με τον Μιχάλη Καρασταμάτη να τονίζει ότι θέλει να είναι μέρος αυτής.

Ο 30χρονος φόργουορντ μίλησε στο basketblog.gr τονίζοντας ότι ο λόγος που επέστεψε στη Νήαρ, αφήνοντας τον Φάρο Κερατσινίου, ήταν η απόφαση του να ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική προσπάθεια, στην οποία η νυν ομάδα του θα του έδινε τον χρόνο που χρειαζόταν για την εξελίξει. Η συνέντευξη πάρθηκε πριν από την αναμέτρηση με τον Προμηθέα Χαλανδρίου.

«Επέστρεψα στη Νήαρ Ήστ καθώς μου άρεσε το πλάνο που μου αναλύθηκε ενώ και ο προσωπικός μου δεσμός με τον Τόλη Καρνέση έπαιξε μεγάλο ρόλο. Η ομάδα χτίστηκε με πιτσιρικάδες, ενώ το αρνητικό έγκειται στην στράτευση του Καπετζόγλου. Ευτυχώς οι νέοι επενδυτές που ήρθαν μπορεί να φροντίσουν και για αυτό».

Το basketblog.gr γνωρίζοντας εδώ και πολύ καιρό τους νέους επενδυτές δεν θα αποκαλύψει τα ονόματα τους σεβόμενο την απόφαση της διοίκησης της Νήαρ Ήστ, η οποία θα κρίνει πότε θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, αλλά ωστόσο δεν μπορούσε να μην μπει σε διαδικασία να ρωτήσει τον Καρασταμάτη πως είναι πλέον τα δεδομένα: «Υπάρχει μια πνοή αλλαγής, και οι άνθρωποι φαίνονται σωστοί και με πλάνο για την ομάδα, και ουσιαστικά θα ασχοληθούν με το χτίσιμο του τμήματος από τη νέα περίοδο. Εμείς ξεκινήσαμε άσχημα με 0-2 αλλά η νίκη με την Ζάκυνθο και αυτή με τον Έσπερο στην Πάτρα μας άλλαξε την ψυχολογία. Ήταν μια επιτυχία που ούτε εγώ πίστευα, αλλά όσο πήγαινε το παιχνίδι και ο Έσπερος αγχώνονταν και εμείς βάζαμε τα μεγάλα σουτ και τις βολές, φτάσαμε στη νίκη, σε μια έδρα που δύσκολα θα κερδίσουν πολλές ομάδες.

Οι δικοί μου στόχοι πορεύονται με αυτούς της Νήαρ, και δεν έχω ως αυτοσκοπό να βγω πρώτος σκόρερ

Ο Μιχάλης Καρασταμάτης είναι ένα από τα πρώτα «βιολιά» της κατηγορίας καθώς σκοράρει κατά ριπάς , αλλά ο ίδιος τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει αυτό το ενδεχόμενο, ενώ αναφέρει πως δεν έχει προσωπικούς στόχους και το μόνο που κοιτάζει είναι το συμφέρον της ομάδας του:

«Προσωπικούς στόχους δεν έχω, εγώ θέλω να βοηθήσω την ομάδα να σωθεί. Ήρθα για τον Τόλη (Καρνέσης) για να χτίσουμε μια ομάδα από τα θεμέλια με νέα παιδιά. Μου αρέσει το σχέδιο που μου τέθηκε, και πρέπει όλοι μας να φέρουμε την ομάδα που έχει τον αριθμό μητρώου 1 στο Ελληνικό μπάσκετ, και έχει πάρει το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, εκεί που ανήκει .Απαιτείται σεβασμός στο όνομα της ομάδας, η οποία έχει κάνει και αυτή πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια. Είναι μια ομάδα με κόσμο, δικό της γήπεδο, εγκαταστάσεις, αλλά δυστυχώς πολλοί ασελγούσαν πάνω της. Αυτό πρέπει να σταματήσει, ενώ και οι τιμωρίες τα τελευταία χρόνια είναι εξοντωτικές», για να συνεχίσει μιλώντας για την θέση του πρώτου σκόρερ: «Είναι κάτι που δεν με αφορά, δεν περνάει από το μυαλό μου. Δεν ήμουνα ποτέ σκόρερ, είχε καλούς συμπαίκτες και ότι κάνω το οφείλω σε αυτούς, καθώς εγώ είμαι εκτελεστής, όχι δημιουργός. Αν έρθει δεν θα πω όχι».

Τελειώνοντας μίλησε για τον Φάρο, για τον οποίο είχε μόνο τα καλύτερα λόγια να πει: «Πιστεύω ότι η ομάδα θα τερματίσει πρώτη, οι άνθρωποι αγαπάνε την ομάδα, διαθέτει καλούς παίκτες και είναι θέμα χρόνου να βρει την χημεία της. Ο Βαγγέλης Τσάπας βάζει πολύ προσωπική δουλειά, χρόνο και χρήμα και του αξίζουν τα καλύτερα, καθώς έχω να πω τα καλύτερα λόγια για την θητεία μου στο Κερατσίνι. Είχα συμφωνήσει, αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αποχώρησα».

Keywords
Τυχαία Θέματα