Η επιστολή του Ντάνκαν και... το μαλλί του Τζινόμπιλι! (vid+pic)

Μία ακόμη σπουδαία καριέρα ολοκληρώθηκε, με τον Τιμ Ντάνκαν να ανακοινώνει προχθές (11/7) την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Η συγκίνησή του, για την απόφασή του αυτή, δε θα μπορούσε να κρυφτεί ούτε στην επιστολή αποχαιρετισμού που έγραψε, αποχαιρετώντας με έναν όμορφο τρόπο τα παρκέ του «μαγικού κόσμου» του ΝΒΑ.

Τα είχε υπηρετήσει, άλλωστε, για 19 χρόνια με την ίδια φανέλα, αυτήν των Σαν

Αντόνιο Σπερς, κερδίζοντας πέντε τίτλους και κερδίζοντας 15 φορές τη θέση του στο All-Star Game. Όλα αυτά, με μία σειρά από ρεκόρ και έναν βίο, που τον καθιστούν ασφαλώς «θρύλο» του παγκοσμίου μπάσκετ.

Αναλυτικά, όσα έγραψε στην επιστολή αποχώρησής του:

«Αν είχε ζητηθεί να γράψω ένα σενάριο για την καριέρα μου 19 χρόνια πριν, δεν υπάρχει περίπτωση να ήμουν σε θέση να ονειρευτώ αυτό το ταξίδι.

Στέκομαι τώρα στο τέλος αυτής της διαδρομής και κοιτώ με δέος αυτά που έχω ζήσει.

Οι νίκες και οι ήττες θα μείνουν στη μνήμη, όμως αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο είναι οι άνθρωποι:

Οι φίλαθλοι μέσα κι έξω από το γήπεδο, το επιτελείο και οι προπονητές που με ώθησαν σε καλές και κακές στιγμές, οι συμπαίκτες (ακόμα και οι αντίπαλοι) που θα είναι παντοτινοί φίλοι, που μοιράστηκαν τα πάνω και τα κάτω μου, μαζί με την οικογένεια και τους κοντινούς φίλους και το πιο σημαντικό, οι στιγμές των παιδιών μου να μεγαλώνουν και να γίνονται μάρτυρες βλέποντας την δουλειά του πατέρα τους. Αυτό είναι κάτι που θα διατηρήσω πιο πολύ.

Ευχαριστώ την πόλη του Σαν Αντόνιο για την αγάπη και την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο.

Με πολλή αγάπη πάντα,

Τιμ».

Tim Duncan statement pic.twitter.com/W5VxFAmev0

— Marc J. Spears (@MarcJSpearsESPN) 13 Ιουλίου 2016

Παράλληλα, ο Μανού Τζινόμπιλι θέλησε να αποχαιρετήσει τον πρώην συμπαίκτη του με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ο Αργεντίνος σουτέρ και συμπαίκτης του Ντάνκαν για τα τελευταία 14 χρόνια, αποφάσισε να αστειευτεί με την φαλάκρα που έχει, μετανιώνοντας το γεγονός, ότι «δεν κράτησε», όπως αναφέρει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

#ThankYouTD for this too! Didn't last tho... pic.twitter.com/UQ5HoYXecX

— Manu Ginobili (@manuginobili) 13 Ιουλίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα