Η μπίλια στο "κόκκινο"

Οι αριθμοί άλλοτε λένε την αλήθεια κι άλλοτε σε μπερδεύουν. Κι αυτό είναι κάτι που το έχουμε καταγράψει, ειδικά όταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε παιχνίδια που με γυμνό μάτι δεν εξηγείται εύκολα το αποτέλεσμα και η διαφοροποίηση στην απόδοση των ομάδων.

Εδώ, παρότι τα στατιστικά δεν πείθουν, η διαφορά ήταν εμφανής και είχε να κάνει με το πόσοι παίκτες συνδέθηκαν με το αντίπαλο καλάθι.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν η συνηθισμένη

ομάδα του Σπανούλη, ο οποίος είχε 11 πόντους (με 6/10 βολές), είχε 7 ασίστ (αλλά και 6 λάθη) κι ήταν αυτός που η αντίπαλη άμυνα περιόρισε (αν όχι εξουδετέρωσε).

Όμως, ο Λο έκανε σπουδαίο παιχνίδι, ο Περπέρογλου ήταν καταλύτης, ο Πρίντεζης με τον Παπανικολάου πρόσφεραν πολλές λύσεις.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα τρίγωνο απειλής και τίποτ' άλλο. Παίκτες - κλειδιά στην ως τώρα πορεία του, όπως ο Μπράμος και ο Ματσιούλις, έμειναν στα ρηχά, το ίδιο και παίκτες που περιμένει κανείς να παίξουν σε "μεγάλα" παιχνίδια (Καπόνο, Γκιστ, Ούκιτς, Μπανκς).

Συνεπώς οι Διαμαντίδης, Σχορτσιανίτης και Λάσμε (χωρίς να είναι τόσο μέσα στο παιχνίδι όσο οι δύο προηγούμενοι) δεν έφταναν. Κι η λογική που θέλει τους πολλούς να κερδίζουν τους λίγους απλά επιβεβαιώθηκε, χωρίς να ζητά ιδιαίτερη ανάλυση από τους ειδικούς.

Το γιατί έπαιξαν οι "ερυθρόλευκοι" δεν χρειάζεται να το ψάξουμε. Αυτή είναι η δουλειά τους και έχουν μάθει να το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κανενός η εμφάνιση δεν ήταν έκπληξη.

Σημειώστε πως αναφερόμαστε στο μπροστά μέρος του γηπέδου, στην επιθετική δραστηριότητα, γιατί κι ο Σλούκας και ο Χάινς είχαν συμμετοχή, όπως και κάποιοι παίκτες από την αντίπερα όχθη.

Αυτό που είναι ζητούμενο -και προφανώς δεν θα κριθεί απόψε- είναι κατά πόσο μπορούν και οι πρωτοεμφανιζόμενοι "πράσινοι" να ανταποκριθούν εξίσου καλά σε ματς υψηλών απαιτήσεων.

Για την ώρα δείχνουν ότι θέλουν δουλειά, όμως η απόδοσή τους δεν ήταν τέτοια που να καταδεικνύει τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί πλέον την έδρα του για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή κι αν κρίνουμε από την ως τώρα εικόνα των ομάδων, δείχνει ικανός να το κάνει. Βεβαίως, έχει δρόμο μέχρι τα πλέι οφ.

Νωρίτερα, δε, υπάρχει το ματς του κυπέλλου, που θα είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση. Αφενός γιατί θα ξεκινά από 0-0, αφετέρου γιατί θα είναι σε… ουδέτερο έδαφος, με οπαδούς και των δύο ομάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Ολυμπιακός είναι -και μαθηματικά πλέον- ένα "κλικ" πιο μπροστά, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στο κόλπο, είναι μέσα στο παιχνίδι. Κι ο τελικός αναμένεται με ενδιαφέρον…

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα