Η ασσίστ του Ζήση έκρινε τον ελληνικό "εμφύλιο"

Η Ούνικς Καζάν κέρδισε με 72-71 την Μπάνβιτ για τον Ζ’ όμιλο της 2ης περιφέρειας του Eurocup. Το παιχνίδι αυτό της 2ης αγωνιστικής θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό ακόμη, μιας και ο νικητής κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, μετά από έναν αγώνα-διαφήμιση για το μπάσκετ. Ο πολύ καλός σήμερα Νίκος Ζήσης (14π., 3 ασ.) έδωσε την ασίστ στον Άντριου Γκούντελοκ 1’’ πριν το τέλος του παιχνιδιού (69-71) και εκείνος δεν αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε, δίνοντας την νίκη στην ομάδα του με 72-71! Οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Ιτούδη δεν ξεκίνησαν

καλά τον αγώνα, αλλά στη συνέχεια ισορρόπησαν και έφτασαν μια… ανάσα από το μεγάλο "διπλό" στη Ρωσία. Το δύο στα δύο όμως έκανε τελικά η Ούνικς, όπου είχε σε πολύ καλή ημέρα και τους άλλους Έλληνες της παρέας, Κώστα Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκα, οι οποίοι πέτυχαν από 10 πόντους αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ο Ίαν Βουγιούκας με γκολ-φάουλ έβαζε τους πρώτους πόντους των γηπεδούχων (3-2 στο 1’), ενώ στην επόμενη φάση με κάρφωμα του Έλληνα διεθνή, η Ούνικς προηγούνταν με 5-4. Η πρώτη περίοδος εξελίχθηκε σε ένα επιθετικό κρεσέντο του Βουγιούκα, αφού πριν τον τραβήξει στο πάγκο ο Αντρέα Τρινκιέρι, πρόλαβε και πέτυχε με εύστοχο λέι απ το τρίτο του καλάθι στο παιχνίδι (11-11 στο 6’). Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο παρκέ και ο Κώστας Καϊμακόγλου με το πρώτο του τρίποντο στον αγώνα διαμόρφωνε το 22-13 ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (24-15 1η περίοδος).

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έμειναν κι άλλο πίσω στο σκορ, με 11 πόντους, από το εύστοχο τρίποντο του Νίκου Ζήση (30-19 στο 14’). Σε αυτό το σημείο η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 8-15 και με τρίποντο του Τσακ Ντέιβις, μείωσε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους, για το 38-34 του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τους παίκτες της Μπάνβιτ να έχουν επιστρέψει για τα καλά στον αγώνα και να προηγούνται στο 25ο λεπτό με 40-45 μετά από τη "βόμβα" τριών πόντων του Σάμι Μέχια! Οι γηπεδούχοι όμως με δίποντο του Καϊμακόγλου (52-50) και τρίποντο του Τσακ Έιντσον διαμόρφωσαν το 57-52, όπου ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες της Ούνικς διατηρούσαν συνέχεια την πρωτοπορία και μια διαφορά ασφαλείας (64-58 στο 35’).

Πολύ σημαντικό τρίποντο του Νίκου Ζήση (3/3 τρίπ. έως εκείνο το σημείο) δύο λεπτά πριν το τέλος, έδινε αέρα έξι πόντων στους Ρώσους (69-63), ενώ γρήγορα-γρήγορα ο Τσακ Ντέιβις για την Μπάνβιτ με τέσσερις συνεχόμενες βολές διαμόρφωνε το 69-67 ένα λεπτό πριν το τέλος του παιχνιδιού! Στην επόμενη φάση ο Άντριου Γκούντελοκ αστόχησε σε τρίποντο για τους γηπεδούχους, ενώ ο Έρλ Ρόουλαντ ευστόχησε σε δίποντο, ισοφαρίζοντας σε 69-69 45’’ πριν τη λήξη! Ο Νίκος Ζήσης αμέσως μετά αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο στο παιχνίδι και ο Ρόουλαντ και πάλι με εύστοχο δίποντο έδινε το προβάδισμα για την ομάδα του 1’’ πριν το τέλος! Σε αυτό το σημείο ο Αντρέα Τρινκιέρι πήρε τάιμ άουτ και στην επιστροφή των παικτών στο παρκέ έγινε το… απίστευτο! Ο Νίκος Ζήσης πρόλαβε και έδωσε την τρίτη του ασίστ στο παιχνίδι και ο Άντριου Γκούντελοκ ευστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε, δίνοντας τη νίκη στην Ούνικς με 72-71 μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς των γηπεδούχων!!

Για τους νικητές, ο Νίκος Ζήσης είχε πολύ καλή παρουσία (ειδικά στο δεύτερο) με 14 πόντους (2/3 δίπ., 3/4 τρίπ., 1/2 β.), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 25’ συμμετοχής. Ο Ίαν Βουγιούκας είχε 10 πόντους (4/7 δίπ., 2/2 β.), 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 21’, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου πρόσθεσε και αυτός 10 πόντους (3/3 δίπ., 1/1 τρίπ., 1/2 β.), μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ σε 28΄συμμετοχής. Πρώτος σκόρερ για την Ούνικς Καζάν ήταν ο Τάιγουϊν ΜακΚί με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Για την Μπάνβιτ οι συνήθεις… ύποπτοι Σάμι Μέχια (5/8 δίπ., 2/3 τρίπ., 2/3 β., 5ριμπ., 4ασ.) και Τσακ Ντέιβις (4/9 δίπ., 1/1 τρίπ., 7/8 β., 6 ριμπ., 1ασ.) ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, πετυχαίνοντας από 18 πόντους ο καθένας, αγωνιζόμενοι και οι δύο για 32’ λεπτά! Ακολούθησε ο Ερμάλ Κούκιο με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστική:
Ούνικς Καζάν - Μπάνβιτ 72-71
Μπουντούτσνοστ - Κολεγιέρ (σε εξέλιξη)
Σαλόν Σαονέ - Όλντενμπουργκ (21:00)
Μονς - Ρόμα (21:30)

Keywords
Τυχαία Θέματα