Γιαν Βέσελι στο Basketblog: «Ο Ομπράντοβιτς θα φέρει συγκινήσεις και τους φίλους της Φενέρμπαχτσε»

Σε μια βραδιά, όπου η ομάδα του ηττήθηκε για πρώτη φορά στο Top-16, ο ίδιος ήταν από τους πρωταγωνιστές. Με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, έθεσε στους ψηλούς του Παναθηναϊκού αρκετά προβλήματα, μαζί με τον Έκπε Ούντο, πριν οι τελευταίοι καταφέρουν να κερδίσουν τελικά τις «μάχες» της ρακέτας. Αυτό που θεώρησε κίνητρο, μάλιστα, για το ματς αυτό, ήταν η... αποθέωση του προπονητή του από το κοινό του ΟΑΚΑ.

Ο Γιαν Βέσελι,

μιλάει στο Basketblog.gr για τα σημεία που καθόρισαν την αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με τους «πράσινους» στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, από την οποία δεν έμελλε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, να φύγουν «χαμογελαστοί». Ο Τσέχος σέντερ, αναφέρεται με ιδιαίτερη εκτίμηση στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σίγουρος για τη μελλοντική άφιξη επιτυχιών στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και στη θέση που έχουν οι παίκτες από την χώρα του, στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Γιαν, ήταν η πρώτη σας ήττα στο Top-16. Ποια ήταν τα σημεία-«κλειδιά» σε αυτό το ματς;

Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Δε θα έλεγα, ότι ήμασταν κακοί, αλλά κάναμε στο τέλος μερικά λάθη που μας κόστισαν την νίκη. Πρέπει να τα κοιτάξουμε, ώστε στα επόμενα παιχνίδι να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Το θετικό, είναι ότι παλέψαμε δυναμικά μέχρι το τέλος για την νίκη και, προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μας, στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ιδιαίτερα το σημείο, όπου βρεθήκατε πίσω με 8 πόντους σας κόστισε ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να «αφυπνιστείτε» αργά και να μην καταφέρνετε κάτι άλλο, πέρα από το να μειώσετε στον πόντο;

Αυτό ακριβώς, ήταν αποτέλεσμα λαθών μας που άφησαν στον Παναθηναϊκό μερικά σουτ που μπήκαν άκοπα. Η διαφορά αυτή, ήταν σημαντική για τα δεδομένα του αγώνα, ο οποίος δε βρήκε ποτέ κάποια από τις δύο ομάδες σε πολύ ισχυρό προβάδισμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, δεν φτάνει μόνο να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου, χρειάζεσαι αυτό το «κάτι παραπάνω» για να επικρατήσεις.

Το ρεκόρ σας, πλέον, βρίσκεται στο 6-1. Ποια οπτική έχετε πια, για τους επόμενους αγώνες της διοργάνωσης;

Υποχρέωσή μας, είναι μόνο να κοιτάζουμε πώς θα φέρουμε στα μέτρα μας τον επόμενο αγώνα. Οφείλουμε, απλά, να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για τον επόμενο αντίπαλο και να φτάσουμε στις νίκες που θα μας φέρουν πιο κοντά στους στόχους μας.

Ο κόουτς Ομπράντοβιτς, επέστρεψε ως αντίπαλος τον Παναθηναϊκού για τρίτη φορά στο ΟΑΚΑ και αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας. Εσείς, ως παίκτες του, πώς αντιδράσατε παρακολουθώντας αυτή τη στιγμή;

Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις κάτι τέτοιο. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού εκτιμούν ιδιαίτερα, όσα έχει προσφέρει ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην ομάδα τους και φροντίζουν να το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Αυτό, είναι κάτι που αντανακλάται σε εμάς ως επιπλέον κίνητρο, για να παίξουμε για τον προπονητή μας και να δώσουμε τα πάντα, προκειμένου να κερδίσουμε κάθε «μάχη» στο παρκέ.

Πιστεύεις, ότι θα προκαλέσει τα ίδια συναισθήματα και στους φίλους της Φενέρμπαχτσε.

Θεωρώ ότι θα τα καταφέρει. Είναι η τρίτη του σεζόν στην ομάδα και μπροστά μας υπάρχει πάρα πολύς δρόμος για να φτάσουμε στο να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Οι φίλοι της Φενέρμπαχτσε και οι άνθρωποί της, πάντως, ήδη τον εκτιμούν απεριόριστα και σέβονται το έργο που έχει αποδώσει, όσο βρίσκεται εδώ.

Ποια είναι η άποψή σου για τον ίδιο;

Είναι ένας πραγματικά εξαιρετικός προπονητής. Λατρεύω να παίζω για τον ίδιο, και νομίζω πως το ίδιο ισχύει για κάθε συμπαίκτη μου.

Στην Ευρωλίγκα και το υψηλότερο επίπεδό της, δεν είστε πολλοί παίκτες από την Τσεχία που να συμμετέχετε, αλλά φροντίζετε να κάνετε τη διαφορά στις ομάδες σας.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά στον καθένα από εμάς, να παίξει στην Ευρωλίγκα και να καθιερωθεί. Πιστεύω, ότι όντως το τσεχικό μπάσκετ έχει κάνει μεγάλα «βήματα» προόδου, αν και δυστυχώς δεν είναι πολύ ωραία η στιγμή, να συζητηθεί κάτι τέτοιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα