Βινς Χάντερ στο Basketblog: «Ήθελα... να μπω στο παρκέ»

Μπορεί να βρισκόταν εκτός αποστολής, καθώς βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες στην χώρα μας, αλλά ζούσε το ματς με την Φενέρμπαχτσε, όσο και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Έχει έρθει στο ΟΑΚΑ, ως ο σέντερ που θα συμπληρώσει την φρόντ-λάιν του Παναθηναϊκού, δίνοντας στον Σάσα Τζόρτζεβιτς την ενέργεια και τα αθλητικά προσόντα που αναζητούσε.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων», ο Βινς Χάντερ, μιλάει στο Basketblog.gr

για το πώς έζησε την πρώτη του βραδιά στο ΟΑΚΑ, έστω και ως θεατής, εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 20.000 φίλοι της καινούργιας του ομάδας. Ο Αμερικανός παίκτης, απαριθμίζει τα στοιχεία που μπορεί να προσφέρει στον προπονητή του, ενώ κάνει λόγο για το ποια ήταν η αντίδρασή του, στο άκουσμα του ενδιαφέροντος... από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τον οποίο αποφάσισε να διαβεί για πρώτη φορά, ύστερα από τη θητεία του στην Αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ με τους Ρίνο Μπίγκχορνς.

Βινς, πετύχατε μια σπουδαία νίκη. Ποιοι παράγοντες ήταν καθοριστικοί για την επικράτησή σας;

Σίγουρα είναι τα μεγάλα σουτ που πετύχαμε σε κρίσιμα σημεία και ιδιαίτερα προς το τέλος, με την άμυνά μας ασφαλώς να έχει δείξει το δρόμο προς την επιτυχία. Οι συμπαίκτες μου ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, όποια «εμπόδια» κι αν υπήρξαν μπροστά τους και, απ’ ότι έχω καταλάβει, αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την ομάδα.

Ήσουν στον πάγκο και παρακολούθησες για πρώτη φορά αναμέτρηση μέσα στο ΟΑΚΑ, και μάλιστα τόσο σπουδαίας σημασίας, όπως αυτό κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου;

Ήταν υπέροχο αυτό που βίωσα. Είμαι χαρούμενους να βλέπω φιλάθλους με τέτοιο πάθος, να σε κάνουν να θέλεις να μπεις μέσα στο παρκέ και να τα δώσεις όλα. Ανυπομονώ να παίξω και γι’ αυτούς.

Φαντάζομαι, ότι θα ήθελες επίσης να βρίσκεσαι στο παρκέ.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αν μου δινόταν η ευκαιρία θα έμπαινα και θα έδινα τα πάντα. Χρειάζονται λίγες μέρες, βέβαια, για να εμπλακώ στο παιχνίδι της ομάδας ενεργά, αλλά σίγουρα σε τέτοιες συνθήκες πάντα θέλεις να παίζεις.

Μπορείς να μας «παρουσιάσεις» τον Βινς Χάντερ και όσα μπορεί να κάνει για τον Παναθηναϊκό;

Μπορώ να βοηθήσω στο να έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας στο παρκέ η ομάδα, καθώς και στο να κερδίζει τις «μάχες» των ριμπάουντ. Ελπίζω, ασφαλώς, πως θα μπορέσω να της προσφέρω πόντους που μπορεί να χρειάζεται από εμένα.

Όταν άκουσες πρώτη φορά για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ποιες ήταν οι σκέψεις σου;

Άκουσα κι έμαθα αρκετά πράγματα, σχετικά με όσα έχει καταφέρει αυτός ο σύλλογος, καταφέρνοντας να συγκαταλέγεται σε έναν από τους κορυφαίους της Ευρώπης. Ένιωσα, έτσι, μεγάλη τιμή να θέλει να με εντάξει στο δυναμικό του και να θέλει να φέρει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να βρίσκομαι εδώ.

Πώς είναι, έστω και στην αρχή ακόμη, η μετάβαση από το NBDL και τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και την Ευρωλίγκα;

Είναι πολύ διαφορετικό το παιχνίδι εδώ. Σίγουρα θα έχω να λέω για τη σκληράδα και τις περισσότερες επαφές που υπάρχουν εδώ. Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ σε αυτό το στυλ, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά μου αυτά καθημερινά, για να παρουσιαστώ όπως πρέπει και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που θα υπάρχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα