Φουλ δράση με κρίσιμα ματς σε Ιβανώφειο - Καλλιθέα

Μετά από μια σειρά εξ' αναβολής αγώνων, το πρόγραμμα της Α2 μπήκε και πάλι στη κανονική του σειρά και το πρωτάθλημα συνεχίζεται σήμερα με την 14η αγωνιστική η οποία είναι γεμάτη κρίσιμα και αμφίρροπα παιχνίδια. Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΦΑΡΟΣ: Το μεγάλο ματς της ημέρας διεξάγεται στο Ιβανώφειο, ανάμεσα σε δύο άκρως ποιοτικές και δυνατές ομάδες που έχουν ως κοινό στόχο την άνοδο. Ο "Γηραιός" θέλει να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση και δεν έχει απολύτως κανένα περιθώριο στην έδρα του, την οποία θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί

για πετύχει μια από τις σημαντικότερες φετινές νίκες του. Απέναντι του θα βρει μια ομάδα που προέρχεται από τρεις σερί νίκες, έστω και με υποδεέστερους θεωρητικά αντιπάλους και μπροστά της έχει τη μεγάλη πρόκληση να φωνάξει "παρών" στο παιχνίδι της ανόδου. Αμφότεροι οι αντίπαλοι διαθέτουν... μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και αναμένεται ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο ματς με τον Ηρακλή να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΔΟΥΚΑΣ: Ακόμη μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή περιμένει τον Δούκα, ο οποίος δοκιμάζεται στο κλειστό της Καλλιθέας κόντρα στον άκρως ανταγωνιστικό Εθνικό που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας επιτυχίες και θέλει να... τριτώσει το καλό για να πάει με άλλον αέρα και χωρίς απώλειες στο μεγάλο ματς με τον Πανιώνιο. Μεγάλο όπλο του Εθνικού η έλλειψη ιδιαίτερου άγχους και πίεσης μιας και η άνοδος δεν αποτελεί αυτοσκοπό για τους Πειραιώτες οι οποίοι όμως παρουσιάζονται ιδιαίτερα δυνατοί στην έδρα τους η οποία παραμένει αλώβητη μετά από 13 αγωνιστικές. Το σημερινό ματς αποτελεί το σημαντικότερο κρας τεστ στο κλειστό της Καλλιθέας για τον Εθνικό, από τον οποίο αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τραυματία Λάανε. Ο Δούκας θα παραταχθεί μετά από πολύ καιρό πλήρης, καθώς στη δωδεκάδα αναμένεται να συμπεριληφθούν οι έστω και ανέτοιμοι λόγω προβλημάτων τραυματισμών, Καυκής και Παπαμακάριος.

ΑΕΛ - ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: Στη Νεάπολη της Λάρισας αναμετρώνται δύο νεοφώτιστες ομάδες οι οποίες έχουν αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Η Λάρισα φιλοδοξεί να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, τη στιγμή που ο Αίολος είναι σε σταθερά ανοδική πορεία, κάτι που επιβεβαίωσε με τη μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή. Άκρως ανταγωνιστικοί οι Θεσσαλοί στην έδρα τους θα στηριχθούν στο ομαδικό πνεύμα που τους διακρίνει, ενώ ο Αίολος διαθέτει σαφώς πιο έμπειρους παίκτες που γνωρίζουν από δυσκολίες. Ανέτοιμος από πλευράς γηπεδούχων ο Κουτίνας ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση όμως αναμένεται να συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα, ενώ η ομάδα του Αστακού δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

ΜΑΧΗΤΕΣ - ΚΑΒΑΛΑ: Εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση και στα Πεύκα, όπου οι Μαχητές Δόξας Πεύκων υποδέχονται τη Καβάλα. Η σωτηρία και η αποφυγή των πλέι άουτ είναι ο μεγάλος στόχος των δύο ομάδων, οι οποίες θα... μονομαχήσουν μέχρις εσχάτων για μια πολύτιμη νίκη. Οι Μαχητές έχουν τη δύναμη της έδρας και διαθέτουν ένα ισχνό προβάδισμα σε ένα παιχνίδι που θα κριθεί πάντως στις λεπτομέρειες, μιας και η Καβάλα έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

ΨΥΧΙΚΟ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις τελευταίες νίκες που το έφεραν σε θέση ασφαλείας και ενισχυμένο με τον νεοαποκτηθέντα Κροάτη γκαρντ/φόργουορντ Σβεν Σμάιλαγκιτς, το Ψυχικό φιλοξενεί τον Αρκαδικό και ψάχνει για ακόμη μια επιτυχία που θα επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο... Το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι πάντως κόντρα σε μια ομάδα που παίζει εξαιρετικά στα τελευταία ματς άσχετα αν δεν καταφέρνει να πάρει αποτελέσματα. Οι Αρκάδες θα παλέψουν να σπάσουν τη... γκίνια και να αναπνεύσουν βαθμολογικά μιας και έχουν αρχίσει να πλησιάζουν στις τελευταίες θέσεις.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΜΥΝΤΑΣ: Ακατάλληλο για προγνωστικά το παιχνίδι στα "Δύο Αοράκια". Το Ηράκλειο κοντράρεται με τον Αμύντα και αντιμετωπίζει το παιχνίδι σαν "τελικό", αφού έχει περάσει εντός της ζώνης του απευθείας υποβιβασμού και τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Ο Αμύντας έχει σαφώς λιγότερη πίεση και με όπλο του την ομαδικότητα και το καλά "δουλεμένο" σύνολο του θα επιδιώξει να πάρει το "διπλό" που θα τον κάνει να νιώθει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια. Οι άμυνες αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό το παιχνίδι το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΓΣΛ: Το μοναδικό ματς στο οποίο υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί είναι αυτό της Νέας Σμύρνης. Πρώτος και αήττητος παραμένει ο Πανιώνιος και το σκηνικό δύσκολα θα αλλάξει αυτή τη αγωνιστική, μιας και ο Γ.Σ. Λαρισαίων δεν αποτελεί και το πιο υψηλό εμπόδιο για το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου. Οι "κυανέρυθροι" έχουν τον πρώτο λόγο για να κάνουν το "14 στα 14", ενώ οι Θεσσαλοί στοχεύουν πρωτίστως σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση μιας και δεν φημίζονται για την αντίσταση που προβάλουν στα εκτός έδρας παιχνίδια τους.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Στο κλειστό του Μετς, το Παγκράτι παίζει ένα από τα τελευταία του... χαρτιά κόντρα στον Χολαργό. Οι "ροσονέρι" που βρίσκονται στον πυθμένα της βαθμολογίας προέρχονται από σειρά αποκαρδιωτικών εμφανίσεων και με τον Παναγιώτη Κοντογιάννη για πρώτη φορά σε ρόλο χεντ κόουτς καλούνται να βγάλουν στο παρκέ εγωισμό και αν μη τι άλλο να παλέψουν. Ασφαλώς και οι πιθανότητες είναι με το μέρος της ομάδας του Στέργιου Κουφού, η οποία διαθέτει ποιότητα και εμπειρία ενώ δείχνει να ανεβαίνει συνεχώς αγωνιστικά. Ξεχωριστής σημασίας η επιστροφή του Τόλη Κουτρούλια στο γήπεδο όπου μεγαλούργησε για μια πενταετία και αγαπήθηκε ιδιαίτερα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής:

Νεάπολης 17.00 ΑΕΛ-Αίολος Αστακού (Γεωργιάδης, Συμεωνίδης, Λόρτος)
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές-Καβάλα (Τζαφλέρης, Παφίλης, Κ. Ταρενίδης)
Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Φάρος (Παναγιώτου, Δεσλής, Βαρδάλος)
Δύο Αοράκια 16.00 Ηράκλειο-Αμύντας (Ξενικάκης, Δαρλαμήτσος, Ευφραιμίδης)
Μετς Α 17.00 Παγκράτι-Χολαργός (Μακλογιάννης, Ραχιώτης, Αναστασίου)
Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Αρκαδικός (Μαλαμάς, Κωνσταντινόπουλος, Β. Πιτσίλκας)
Ν. Σμύρνης 15.15 Πανιώνιος-ΓΣΛ (Κοντίλης, Μακρής, Μπανασάκης)
Εσπέρου 17.00 Εθνικός-Δούκας (Πηλοΐδης, Ψαριανός, Θεοδωρόπουλος)

Η βαθμολογία:
1. Πανιώνιος 26 (13-0)
2. Ηρακλής 24 (11-2)
3. Δούκας 24 (11-2)
4. Φάρος Κερατσινίου 22 (9-5)
5. ΑΕ Λάρισας 21 (8-5)
6. Αίολος Αστακού 21 (8-5)
7. Εθνικός 21 (8-5)
8. Ψυχικό 19 (6-7)
9. Αμύντας 18 (5-8)
10. Μαχητές Δόξας Πεύκων 18 (5-8)
11. Χολαργός 17 (4-9)
12. Αρκαδικός 17 (4-9)
13. Καβάλα 16 (4-8)
14. ΓΣ Λάρισας 16 (3-10)
15. Ηράκλειο 16 (3-10)
16. Παγκράτι 15 (2-11)

Keywords
Τυχαία Θέματα