Ευρωλίγκα: Στα ίσα έξι για Μιλάνο

Είδαμε λοιπόν την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα και επειδή πολλοί φίλοι με ρωτάνε τι βλέπω φέτος για το Φάιναλ Φορ εμμένω σε αυτό που λέω καιρό. Και που πολύ εύστοχα το είπε και ο καλός φίλος και συνάδελφος ο Αντώνης Καλκαβούρας σε μια συζητησή μας. Ότι δηλαδή το να πας σε ένα Φάιναλ Φορ ειδικά αυτές τις εποχές είναι σαν να το πήρες κιόλας και μεγάλη επιτυχία γιατί μετά 2 ματς είναι και όπου κάτσει η μπίλια.

Τι βλέπω λοιπόν. Δεν θα πω τα κλασικά είναι νωρίς ακόμα

και τα σχετικά. Φυσικά αν φέρει κάποιος τον Ντουράντ νωρίς είναι γιατί θα πέσουμε έξω! Φυσικά αν βαρέσει κανόνι καμία ομάδα από τις πλούσιες δεν μπορούμε να το ξέρουμε όπως δεν ξέρουμε και ποιός και αν θα ..κουτσαθεί. Αλλά βάση ρόστερ και εκτίμησης για την δουλειά που κάνει η κάθε ομάδα έχουμε ήδη μια καλή άποψη. Φυσικά επίσης όπως είπαμε και στην αρχή ψάχνουμε να δούμε ποιοί είναι φαβορί για το Φάιναλ Φορ και όχι ποιός θα το πάρει που είναι και θέμα τύχης και συγκηρίας.

Λοιπόν βλέπω μια εξάδα γερή για Φάιναλ Φορ και όλα είναι ανοιχτά για το ποιοί θα μείνουν στην απ έξω. Πάλι δεν υπάρχει θηρίο. Πάλι δεν υπάρχει φόβητρο και πάλι όλα θα κριθούν στα χιαστί αλλά μπορεί και νωρίτερα λόγω έδρας για τα χιαστί και διασταυρώσεων. Οι ελληνικές ομάδες είναι στην εξάδα των φαβορί. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός με το στιλάκι ΝΒΑ είναι ικανός να γυρίσει οποιοδήποτε ματς αλλα να πάθει και εύκολα ζημιά ακόμα και στο ΣΕΦ. Ικανός για όλα πάλι. Ο πρωταθλητής Ελλάδας Παναθηναϊκός πιστεύω θα βρει τον δρομο του μόλις ο Πεδουλάκης βρει πατήματα και ο ίδιος με το μεγάλο φέτος ρόστερ και με την άμυνα και το μεγαλύτερο βάθος μπορεί να πάει Μάιο στο Φ-4 στο Μιλάνο.

Αλλά όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Καθώς έχουμε την περσινή φιναλίστ Ρεάλ που είναι ίδια ομάδα και στιλ αλλά λίγο πιο έμπειρη βασικά λόγω Λάσο στον πάγκο που μαθαίνει πλέον. Αλλά και πάλι είναι λίγο σοφτ και παίζει ένα άναρχο μπάσκετ που στο σεταρισμένο και σκληρό παιχνίδι έχει κολλήματα. Η Μπαρτσελόνα έχει τον περσινό και όχι μόνο κορμό , γέμισε και στους ψηλούς αλλά είναι λίγο μπερδεμένη στα 4αρια με τον βαρύ Λάμπε και τον αργό και με τραυματισμούς Λόρμπεκ ενώ και ο Ναβάρο έχει πολλόυς τραυματισμούς πλέον και της λείπει το κλασικό καθαρό τύπου Πριτζόνι πλέι μέικερ. Αλλά έχει τρομερή εμπειρία και προσωπικότητα και είναι επίσης ικανή για όλα Εχουμε και άλλες δύο καλές ομάδες όμως.

Η μια είναι η Φενέρ με το ακριβότερο ρόστερ τα τελευταία χρόνια και μεγάλη αποτυχία και λούζερ τα τελευταία χρόνια αλλά πλέον αλλάζει διάσταση έχοντας τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο που είναι εγγύηση και με πολύ καλό και πάλι ρόστερ. Και φυσικά την μόνιμη πρωταγωνίστρια ΤΣΣΚΑ με το ακριβό επίσης ρόστερ και τον Μεσίνα στον πάγκο που όμως η αρκούδα τα δύο τελευταία χρόνια έγινε έρμαιο του ..θρυλέοντα! Και ο Μεσίνα δείχνει να επηρρεάστηκε από το ΝΒΑ και έχει μπερδευθεί. Και με τον Τεόντοσιτς στον πλέι μέικερ μπορείς να πάρεις κούπα αλλά μπορείς να χάσεις και από +15! Βέβαια η ΤΣΣΚΑ είναι γεμάτη ομάδα αλλά πάλι δεν παίζει πολύ άμυνα στην περιφέρεια και ο Κρίστιτς μεγαλώνει και βαραίνει στο σέντερ. Παρόλα αυτά η αρκούδα είναι στα δυνατά φαβορί

Μετά τις έξι αυτές ομάδες έχουμε αουτσάιντερ. Την ενισχυμένη φέτος Μάλαγα που δεν έχει όμως το ειδικό βάρος, την Εφές που ήδη δείχνει οτι κάτι της λείπει αν και ακριβή πολύ ομάδα. Την πάντα υπολογίσιμη Λαμποράλ που δεν τρομάζει το ρόστερ της όμως και ο Σκαριόλο στον πάγκο μάλλον είναι εγγύηση αποτυχίας... Και την Μακάμπι με τον γάτο Μπλατ στον πάγκο αλλά χωρίς μεγάλο μπάτζετ και με μέτριους παίκτες στην περιφέρεια αλλά ικανή με την φανέλα και την εμπειρία όπως και κάθε χρόνο για όλα. Οι ιταλοί μείωσαν και άλλο τα μπάτζετ και έτσι η οικοδέσποινα Αρμάνι Μιλάνο και η Σιένα δύσκολα θα είναι και στην οκτάδα. Μπάτζετ μέιωσε και η Ζαλγκίρις.

Η Γαλατά είναι δυνατή φέτος και πιο έμπειρη και μπορεί μέχρι οκτάδα καθώς δεν έχει ακόμα ειδικό βάρος. Αλλά είναι στα καλά αουτσάιντερ. Στα αουτσάιντερ για οκτάδα είναι και η ρώσικη Κούμπαν ενώ η Μπαγερν είναι ανερχόμενη δύναμη αλλά όχι ακόμα να μας απασχολεί για οκτάδα καθώς εδώ δεν είναι Τσάμπιονς Λιγκ! Με όλα αυτά περιμένουμε πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια και ειδικά στην 2η φάση μεγάλο ενδιαφέρον για τα χιαστί και το προβάδισμα έδρας που θα πάιξει ρόλο αφού δύο από τα έξι φαβορί θα μείνουν εκτός. Καλή μας απόλαυση και με την ελπίδα διπλής ελληνικής παρουσίας στο κοντινό πανέμορφο Μιλάνο!

*Τα σχολιά σας για διάλογο κάτω από το κείμενο

Keywords
Τυχαία Θέματα