Επιστροφή στις νίκες για τους Μπλαουγκράνα

Η ουραγός βαθμολογικά Αρμάνι Μιλάνο, υποδέχτηκε την 12η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο Φόρουμ, με σκόπο οι δύο ομάδες να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μιας και μόνο οι Ισπανοί έχουν λιγοστές ελπίδες πρόκρισης. Ο γρήγορος ρυθμός και το ανοικτό παιχνίδι έδωσαν την νίκη στην Μπαρτσελόνα που είχε κορυφαίο τον Κροάτη σεντερ Άντε Τόμιτς με 19 πόντους και 9 ριμπαουντ. Καθοριστικός ο ρόλος του Βεζένκοφ που τελειώσε με 13 πόντους.

Το φιλμ του αγώνα:

Το ματς ξεκίνησε με τους Ιταλούς να σκοράρουν με τον Μάτσβαν και τον Τόμιτς

να απαντάει εύκολα για το 2-2. Στις επόμενες επιθέσεις είχαμε εκατέρωθεν σκοράρισμα από τους "πύργους" των ομάδων με Μάτσβαν, Τόμιτς και Ραντούλιτσα να δείχνουν ζεστοί από νωρίς. Η Μπαρτσελόνα έβρισκε σκορ εύκολα από τον Κροάτη σεντερ, παρόλα αυτά για ένα διάστημα δύο λεπτών η Αρμάνι με τρίποντο του Χικμαν και κάρφωμα του Μακλιν έφτασε στο 17-11 με τον Μπαρτζωκα να καλεί ευσπεσμένα ταιμ-αουτ. Η Μπαρτσελόνα ξαναμπήκε στο ματς, χάρις στο επιμέρους 6-0 του Κόπονεν (τρίποντο, γκολ-φάουλ),ισοφάρισε και πέρασε και μπροστά με τον Τόμιτς να ξαναβρίσκει την επαφή του με το καλάθι με σουτ μέσης απόστασης και με κάρφωμα και φάουλ στην επόμενη κάνοντας το 19-22. Τρίποντο στο τέλος από τον πιτσιρικά Φοντέτσιο για το 22-22 και την λήξη της περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για την Αρμάνι, που παίζοντας εξαιρετική άμυνα και βρίσκοντας σκορ από τους Καλνιέτις, Φοντέτσιο και Μακλιν πέρασε μπροστά με 29-22. Τα "νεκρά" διαστήματα της Μπαρτσελόνα εμφανίστηκαν ξανά. Τα πολλά λάθη σε συνδυασμό με την άστοχια σε τρίποντα, έφεραν σε δυσχερή θέση τους μπλαουγκράνα. Το τρίποντο του Κόπονεν και το λει απ στην συνέχεια από τον ίδιο μείωσαν την διαφορά. Ο Φοντέτσιο με τρίποντο αύξησε την διαφορά ξανά για το 36-27. Οι Πάσκολο με γκολ-φάουλ και ο Αμπάς με τρίποντο έχτισαν διψήφια διαφορά για την Αρμάνι. Ο Μάτσβαν στην συνέχεια σκοράρει με τρίποντο και η Αρμάνι δείχνει να "καθαρίζει" από νωρίς φτάνοντας στο +15 (45-30). Σε εκείνη την φάση έκανε την εμφάνιση του ο άφαντος Ράις που με 7 σερί προσωπικούς πόντους μειώσε αισθητά την διαφορά. Το τρίποντο του Κόπονεν ξανακάνει το ματς ντέρμπι. Ημίχρονο 45-41.

Το γρήγορο δίποντο του Τόμιτς και το τρίποντο του Βεζένκοφ δίνουν προβάδισμα για τους μπλαουγκράνα με 45-46 αρχές 3ου δεκαλέπτου. Εύστοχες βολες για Ραντούλιτσα με τον Βεζένκοφ να σκοράρει όμως ξανά για νέο προβάδισμα. Ο Τόμιτς δείχνει να μην έχει αντίπαλο στην ρακέτα και με νέο σουτ, κάνει το 47-50. Η Αρμάνι δείχνει να έχει χάσει το μομέντουμ δεχόμενη εύκολα σουτ, μη μπορώντας να αντιδράσει. Ο Βεζένκοφ σκοράρει ξανά (γκολ-φάουλ) φτάνοντας στους 8 πόντους και την διαφορά στους 8 (47-55). Κακό δεκάλεπτο και από τις δύο ομάδες με πολλά λάθη, φάουλ και αστοχία από πλευράς Ιταλών. Οι πολλές βολές της Μπαρτσελόνα έφτασαν την διαφορά στο +10 (52-62). Τρίποντο από τον Αμπάς με τον Κόπονεν να απαντά διατηρώντας την διαφορά στο +10.

Εκατέρωθεν σκοράρισμα και από τις δύο ομάδες στο πρώτο 3λεπτο της 4ης περιόδου με την διαφορά να παραμένει στους 10. Παρόλα αυτά ο Φαβεράνι έδωσε πολλές λύσεις στην ρακέτα με δίποντα φτάνοντας την διαφορά στο +12 (59-71) και τον Βεζένκοφ με τρίποντο στο +15 (59-74). Η Αρμάνι αντέδρασε με τον Καλνιέτις και τον Μακλιν μειώνοντας στους 9. Παρόλα αυτά η ευστοχία της Μπαρτσελόνα από τα 6.75 κράτησε την διαφορά σε σταθερά πλαίσια λίγο πριν το τέλος. Ο Ματσβαν με δικό του τρίποντο και ο Σιτσιαρίνι με σουτ μεσής απόστασης μείωσαν την διαφορά στο τέλος αλλά δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Τελικό σκορ 78-83.

Δεκάλεπτα: 22-22, 23-19, 10-24, 23-18

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 10(1), Φαβεράνι 9, Βεζένκοφ 13(2), Έρικσον 5(1), Όλεσον 4(1), Κόπονεν 16(3), Ρένφρο 7(1), Τόμιτς 19

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): Μακλιν 8, Φοντέτσιο 6(2), Χικμαν 5(1), Καλνιέτις 10(2), Ραντούλιτσα 4, Ντράγκιτς 3, Μάτσβαν 10(2), Πάσκολο 5, Σιτσιαρίνι 11, Σάντερς 2, Αμπάς 14(2)

Keywords
Τυχαία Θέματα