Εύκολα ο Ερυθρός την Γαλατάσαραϊ

Ο Ερυθρός δυσκολεύτηκε μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο όπου η Γαλατάσαραϊ κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ αλλά ο Ερυθρός σίγουρα δεν ήθελε να χάσει ένα παιχνίδι στην έδρα που πιθανόν να του στοιχίσει στην συνέχεια. Αυτό το έδειξε και μέσα στο γήπεδο αφού με ένα ξέσπασμα στο 2ο δεκάλεπτο κατάφερε και επικράτησε εύκολα επί της τουρκικής ομάδας με σκορ 77-58, μια νίκη που τους δίνει ανάσα έπειτα τις δύο τελευταίες ήττες από την Εφές και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Για τους γηπεδούχους

κορυφαίοι ήταν ο Κούζμιτς με (16 πόντους,8 ριμπάουντ) και ο Λάζιτς με 17 πόντους(5/5 τρίποντα), ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μίτσοφ με 11 πόντους. Με αυτήν την νίκη ο Ερυθρός ανέβηκε στο 13-10 ενώ η Γαλατάσαραϊ παραμένει τελευταία με 7-16.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, Λάζιτς από την πλευρά των Σέρβων και από τους Τούρκους, Μίτσοφ και Κοκσάλ, σκόραραν από την περιφέρεια, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν στόχο μόνο από τα 6.75μ και μετά από 2 λεπτά το σκορ να είναι 6-6. Σε εκείνο το σημείο ο Ερυθρός αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον Γιόβιτς, καθώς χρεώθηκε με δύο γρήγορα φάουλ, με τον Γουόλτερς να πέρνει την θέση του στο παρκέ. Με τον ίδιο τρόπο συνέχιζαν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, με τα τρίποντα να παίζουν ρόλο στον αγώνα καθώς αμφότερες έχουν συνολικά 8/11(!) με 2 λεπτά για το τέλος. Παράλληλα έχουν συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά φάουλ και οδηγούνται στις βολές. Δύο καλάθια,ένα από τον Σιμόνοβιτς και ένα από τον Ντέι διαμορφώνουν το σκορ της πρώτη περιόδου σε 20-17.

Εμφανώς καλύτερος ο Ερυθρός αλλά όχι αρκετά για να ξεφύγει από τους φιλοξενούμενους με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε πολλά λάθη. Ο Σιμόνοβιτς στην προσπάθεια του να ελέγχει τα ριμπάουντ(έχει ήδη 3 αμυντικά), κάνει το τρίτο του φάουλ, 6 λεπτά πριν το ημίχρονο. Παρόλα αυτά δεν πτοείται και σκοράρει έπειτα από την ασσίστ του Γιόβιτς, ο οποίος έχει φτάσει ήδη τις 5 ασσίστ που μαζί με τον Λάζιτς που έχει 4/4 τρίποντα είναι οι πιο καθοριστικοί στην επίθεση του Ερυθρού. Εντωμεταξύ το διάστημα αυτό ο Ερυθρός έχει σφίξει αρκετά στην άμυνα με αποτέλεσμα να μην αφήνει πολλά περιθώρια στον αντίπαλο τους και να τρέχει επιμέρους σκορ 21-8 και να ξεφεύγει με 19 πόντους διαφορά, και σκορ 48-29, το οποίο θα είναι και το σκορ ημιχρόνου έπειτα από καλάθι δύο πόντων λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη από τον Σιμόνοβιτς που θα φτάσει τους 12 πόντους με 4/4 σουτ εντός πεδιάς.

Χαμηλό τέμπο μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου με το παιχνίδι να είναι μοιρασμένο μέχρι εκείνο το σημείο και τον Κούζμιτς με 1/2 βολές να φτάνει τους 16 πόντους. Ο Ερυθρός κάνει 8-0 επιμέρους σκορ, με καλάθι στον αιφνιδιασμό έπειτα από κλέψιμο του Γιόβιτς και διαμορφώνει το σκορ 62-36 με 3 λεπτά για το τέλος του δεκαλέπτου. Μίτσοφ και Πρέλντζιτς σκοράρουν για την Γαλατάσαραϊ, η οποία προσπαθεί να μειώσει όσο πιο πολύ μπορεί στα τελευταία λεπτά. Τρίτο προσωπικό φάουλ του Τζένκινς που θα στείλει στις βολές τον Κορκμάζ που θα βάλει και τις δύο και θα διαμορφώσει το σκορ στο 64-42, το οποίο θα είναι και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στα ίδια επίπεδα και το τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να μην προσπαθούν να τρέξουν και ουσιαστικά να περιμένουν να λήξει το παιχνίδι το οποίο δεν πρόκειται να έχει άλλον νικητή αφού όπως και στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κρατούν σταθερά την διαφορά στους 20 πόντους. Οι Σέρβοι βρήκαν σκορ από τον Τόμσον που είχε 7 προσωπικούς πόντους και με την βοήθεια από τον Τζένκινς σε σκοράρισμα και δημιουργία, παίκτες που ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των γηπεδούχων. Έτσι ο Ερυθρός κράτησε την διαφορά στο +19, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 77-58 με την λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 48-29, 64-42, 77-58

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Γουόλτερς 2, Τόμσον 10, Μίτροβιτς, Λάζιτς 17(5), Σίμανιτς, Ντόμπριτς, Σιμόνοβιτς 12, Τζένκινς 11(2), Γκούντουριτς 2, Γιόβιτς 6, Μπιέλιτσα 1, Κούζμιτς 16.

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Πρέλντζιτς 4, Μίτσοφ 11(2), Φιτιπάλντο 8(2), Τάιους 1, Κορκμάζ 5(1), Αράρ 4, Πλάις 2, Ντέι 8, Γκιουλέρ 8(2), Ντίμπλερ, Κοκσάλ 5(1), Σίλμπ 2.



Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα