Επίσημη..."θηλιά" και στην Ελλάδα από τη FIBA

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν ήταν δυνατόν να μην αγγίξουν και την Ελλάδα, από την ώρα που ανακοινώθηκε επισήμως η συμφωνία της Ευρωλίγκας με την ΑΕΚ για συμμετοχή της στο Eurocup.


Ο εκτελεστικός διευθυντής Ευρώπης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Καμίλ Νόβακ... εμφανίστηκε δια επιστολής

και στα γραφεία της ΕΟΚ, με το έγγραφο σε πρώτη φάση να είναι περισσότερο προειδοποιητικό και όχι... τελεσιγραφικό όπως των Σλοβένων που είδε το φως της δημοσιότητας και αναφέρει ευθέως την αποβολή τους από το Ευρωμπάσκετ του 2017.


Σε αυτό που έφτασε στην Ελλάδα, αφού γίνεται εκτενής αναφορά στα όσα έχουν συζητηθεί τους προηγούμενους μήνες στις συνεδριάσεις της FIBA, όπως επίσης και στις πρακτικές της Ευρωλίγκας που θεωρούνται παράτυπες από την Παγκόσμιας ομοσπονδία, υπάρχει το... δια ταύτα.


Ανακοινώνεται ότι οι σκέψεις, μέχρι χθες, για κυρώσεις και αποβολές ομοσπονδιών των οποίων οι ομάδες συμφωνούν με την Ευρωλίγκα, είναι πλέον επίσημη απόφαση, επισημαίνεται ότι η ΑΕΚ συμφώνησε για τουλάχιστον τρία χρόνια με την Ευρωλίγκα, επισυνάπτοντας και την σχετική επίσημη ανακοίνωση και καταλήγει: "Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε μέχρι την Τετάρτη 20 Απριλίου να μας υποβάλετε τις θέσεις σας για τα ανωτέρω".


Με απλά λόγια; Καλεί την ΕΟΚ να ενημερώσει αν η ΑΕΚ υποστεί κυρώσεις, αποβολή από τις εγχώριες διοργανώσεις επί της ουσίας, αλλιώς θα μπει και η Εθνική Ελλάδας στο "κάδρο" των τιμωρημένων με άγνωστο αν θα πάει κι αυτή στο.. πακέτο γα το Ευρωμπάσκετ 2017 ή, αν θα αρχίσει η "καμπάνα" από το φετινό Προολυμπιακό τουρνουά.

Keywords
Τυχαία Θέματα