Επιλεκτική μνήμη και αχαριστία

Το ότι ο, φυσιολογικά ανέτοιμος ακόμα, Εθνικός έχασε από τον Δούκα για το κύπελλο δεν ήταν κάποια μεγάλη έκπληξη. Τέτοιες ήταν όμως, μεγάλες και δυσάρεστες εκπλήξεις, κάποιες συμπεριφορές που υπήρξαν στο γήπεδο αλλά και μετά.

Ο μέχρι πρότινος βασικός, αν όχι αποκλειστικός, χρηματοδότης της ομάδας ο Βασίλης Δέρβος μπορεί να αποχώρησε από τα κοινά, αλλά πήγε να δει το πρώτο ματς της χρονιάς. Και μόλις αυτό έληξε, θέλησε να πάει να χαιρετίσει και από κοντά τους παίκτες στα αποδυτήρια. Κάπου εκεί, άρχισαν οι δυσάρεστες εκπλήξεις. Η φραστική επίθρση που δέχτηκε ήταν τουλάχιστον... άκομψη, μαζί

με την "εντολή" να μην ξανασχοληθεί ούτε ως θεατής με το μπάσκετ.

Οι "επιτιθέμενοι" τον... κατηγόρησαν επειδή άφησε την ομάδα και δεν ανέβηκε στην Α1. Μάλλον έχοντας ξεχάσει (π)όσα είχε προσφέρει και βάλει τα προηγούμενα χρόνια για να την φέρει μέχρι τον... προθάλαμο της Α1, αλλά κυρίως ότι ο Εθνικός δεν ανέβηκε στην Α1 αφού είχε αποχωρήσει από καιρό ο Δέρβος και αφού οι διάδοχοί του διαβεβαίωναν με... επαναστατικές ανακοινώσεις ότι όλα ήταν θέμα ημερών.

Παρεμπιπτόνως, οι ανακοινώσεις που γενικώς ήταν το φόρτε τους, δεν εμφανίστηκαν και για στην περίπτωση του Δέρβου. Ετσι, για τα μάτια του κόσμου έστω, μια τυπική αντίδραση στη συμπεριφορά εναντίον ενός ανθρώπου που όπως κι αν το δει κανείς, πρόσφερε στην ομάδα.

Θα πεις βέβαια κάποιος ότι η μνήμη πολλές φορές είναι επιλεκτική. Εδώ δεν... θυμήθηκαν παίκτη της περσινής ομάδας από τον οποίο ζήτησαν να κόψει εισιτήριο για να μπει στο γήπεδο, την ανακοίνωση θα θυμόντουσαν;

Keywords
Τυχαία Θέματα