Κατέκτησε το τουρνουά «Τίμιος Σταυρός» η Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή ήταν η νικήτρια στον τελικό του τουρνουά «Τίμιος Σταυρός» που διοργάνωσε η Αχαγιά 82, νικώντας τους γηπεδούχους με σκορ 67-65.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά οι προπονητές και των 2 ομάδων κατάφεραν να βγάλουν σημαντικά συμπεράσματα για την κατάσταση των παικτών τους που θα τους βοηθήσουν πολύ στο υπόλοιπο της προετοιμασίας ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων.

Μετά τη λήξη του τελικού ο προπονητής της Αχαγιας 82, Σπύρος Δεραός, αλλά και ο τεχνικός της Παναχαϊκής, Λουκάς Λεονάρδος, έκαναν το δικό τους σχόλιο για το τουρνουά.

Αναλυτικά όσα είπαν οι

2 προπονητές:

Σπύρος Δεραός

«Καταρχήν συγχαρητήρια στην ομάδα της Παναχαϊκής και της ευχόμαστε καλή πορεία και επίτευξη των στόχων της. Εμείς από την πλευρά μας αντιμετωπίσαμε τα 2 αυτά παιχνίδια του τουρνουά με την ίδια σοβαρότητα, κρατάμε τα θετικά που έχουν να κάνουν με την άμυνα με συγκεκριμένα σχήματα και θα συνεχίσουμε σε αυτό το κομμάτι γιατί γενικότερα έχουμε παίκτες με προσωπικότητα και επιθετικά χαρίσματα. Σήμερα ήταν ευκαιρία λόγω της απουσίας του Δαβάνη να δώσουμε περισσότερο χρόνο στον Νικολόπουλο και τον Λαμπρόπουλο καθώς και στα νεαρότερα παιδιά τα οποία θα χρειαστούμε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Σίγουρα θέλαμε την νίκη αλλά δεν μοιρολατρούμε αλλά συνεχίζουμε από Τρίτη την δουλειά ώστε να παρουσιαστούμε στην πρεμιέρα έτοιμοι και ανταγωνιστικοί».

Λουκάς Λεονάρδος

«Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία μας στο τουρνουά, κρατάμε χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Παρότι ήρθε το αποτέλεσμα για μας, ξέρουμε ότι δεν είναι αυτοσκοπός αυτή την εποχή και πρέπει από την επόμενη προπόνηση να διορθώσουμε τα λάθη μας και να γίνουμε λίγο καλύτεροι. Θα πέφταμε σε μεγάλη παγίδα αν νομίζαμε ότι το αποτέλεσμα του τελικού είναι αντιπροσωπευτικό της δυναμικότητας των ομάδων, από τη μικρή εμπειρία που έχω πάντα στα φιλικά η χειρότερη ομάδα ανεβαίνει επίπεδο λόγω του αντιπάλου της.

Όλοι οι παίχτες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό τόσο στην προπόνηση όσο και στα φιλικά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα δεν είναι η ποιότητα των λεγόμενων βασικών, αλλά το βάθος που έχουμε σαν ομάδα».

Διαιτητές: Παναγιώτου – Δημόπουλος.

Δεκάλεπτα: 14-19, 32-29, 40-47, 65-67.

ΑΧΑΓΙΑ ’82 (Δεράος): Μοσχοβάκης 12, Χαμηλός 11 (2), Σταμόπουλος 2, Γατσούλης 9 (2), Νικολόπουλος 16 (2), (αρχική 5αδα), Λυκούδης 3 (1), Νικολάου 6, Λαμπρόπουλος 4, Σέρμπος, Στάνκοβιτς 2.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Λεονάρδος): Βασιλειάδης 10, Ζαφειρόπουλος 6 (2), Σαμαράς 9, Κουμάκης 18 (4), Μαναβόπουλος 11, (αρχική 5αδα), Χ. Θεοδωρόπουλος, Γ. Θεοδωρόπουλος 2, Λεβεντόπουλος, Πατσαρούχας 9 (2), Ψάρρης, Ζαπανιώτης 2.

Πηγή: westbasket.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα