Ένας Σπαρτιάτης στο ΟΑΚΑ

Το παρόν απασχολεί πολύ έντονα τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι φροντίζουν να δημιουργήσουν από την αρχή μία ομάδα που θα επιστρέψει στην κορυφή σε Ελλάδα (κυρίως) και Ευρώπη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και… στο μέλλον.
Στο τριφύλλι φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας

με σκοπό να "χτίσουν" μία βάση παικτών, η οποία τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν την Generation Next των "πρασίνων".

Όπως σας αποκάλυψε το basketblog.gr ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ο πρώτος στόχος για αυτό το καλοκαίρι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στο τριφύλλι δεν θα συνεχίσουν… το σαφάρι εύρεσης νεαρών ταλαντούχων παικτών. Μάλιστα, έχουν ήδη βρει τον επόμενο παίκτη τον οποίο θέλουν να ντύσουν στα "πράσινα". Και το όνομα αυτού: Γιώργος Διαμαντάκος.

Ο Σπαρτιάτης σέντερ είναι γεννημένος το 1995 και με τα 211 εκατοστά του αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο κοντά στο καλάθι. Ο 17χρονος παίκτης απασχολεί εδώ και μερικές εβδομάδες τον Παναθηναϊκό με τα ραντάρ του τριφυλλιού να τον έχουν εντοπίσει (ούτως ή άλλως είναι συντοπίτης της οικογένειας Γιαννακόπουλου) και να σκοπεύουν να αποσπάσουν σύντομα την υπογραφή του. Ο Διαμαντάκος έκανε κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάποιες προπονήσεις και με τον Ολυμπιακό, αλλά το ενδιαφέρον του "αιωνίου" αντιπάλου δεν προχώρησε περισσότερο, κάτι που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι Κυπελλούχοι Ελλάδος προκειμένου να τον αποκτήσουν.

Πέρυσι το καλοκαίρι αγωνίστηκε με την "γαλανόλευκη" στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων μετρώντας κατά μέσο όρο 10,3 πόντους και 4 ριμπάουντ, όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η ικανότητά του στα σουτ από μέση απόσταση και η δύναμή του είναι τα δύο αγωνιστικά του χαρακτηριστικά που τον ξεχωρίζουν με τον Παναθηναϊκό να μην διστάζει να του δείξει εμπιστοσύνη βλέποντας στο πρόσωπό του τον παίκτη που μελλοντικά μπορεί να εξελιχθεί σε λύση… πρώτης γραμμής για την ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα